Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2665
View
81
Reply

[Tempatan] Najib jawab fitnah PH pasal israel

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-5-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nakal betul Mkini dan Malaysia Dateline (lidah parti PAN) ini.

Dorang petik artikel entah dari mana untuk tuduh saya beli software pengintipan milik syarikat Israel melalui sebuah negara Siprus untuk intip pembangkang masa itu.

Tapi jelas dalam artikel yang dorang petik itu, tuduhan adalah:

1. Perjanjian pembelian Fasa 1 yang dikatakan bernilai US$1.5 juta adalah dengan Cawangan Khas Polis (SB) - bukan dengan Pejabat Perdana Menteri.

2. Perjanjian pembelian Fasa 1 ditandatangan pada April 2018 (sebulan sebelum PRU14) - bermakna kerajaan sudah bubar masa itu dan ianya agak mustahil untuk software digunakan untuk PRU14.

3. Pembelian fasa 2 bermula setahun SELEPAS PRU14. Kali ini, nilai pembelian adalah 3 kali ganda lebih besar dan melibatkan SB (US$400,000), Pejabat Perdana Menteri (US$2.5 juta) dan SPRM (US$2.2 juta)

Ini komen Najib:

1. Saya bukan Menteri dalam Negari masa itu dan saya tak pernah suruh atau pilih apa yang patut dibeli oleh SB. Mereka putuskan sendiri.

Adakah kerja saya untuk menilai dan mencari software untuk beli?

2. Pembelian Fasa 1, jika benar-benar berlaku, tak libatkan Pejabat Perdana Menteri pun. Pada bulan April 2018, kerajaan dah bubar dan kami sibuk dalam kempen PRU14 masing-masing.

3. Pembelian Fasa 2 setahun selepas PRU14 dipetik sebagai bernilai 3 kali lebih besar dan melibatkan SB, Pejabat Perdana Menteri dan SPRM masa rejim Gagalkrasi PH.

Kenapa pulak Mkini dan Malaysia Dateline tak tulis tentang fasa kedua dan tak tuduh Tun Mahathir dan gengnya beli untuk merisik BN dan PAS?

Tanyalah boss Pejabat Perdana Menteri (PM7) dan juga boss SPRM setahun selepas PRU14 itu juga.

Tapi nama saya sahaja dipetik pulak dalam tajuk berita depa.
FB_IMG_1590751487179.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-5-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kah..
.Nak spin cerita, tapi tak spin habih..
Apa punya turr..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
hehe bernas btl point najib ni. Tahniah utk admin page fb najib razak. Mest stok2 ptd ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak putus2 PH fitnah Najib

sebab mereka takut fitnah mereka sebelum ni tak cukup kuat

dan mereka berkali lebih takut lagi dengan kebangkitan orang yang difitnah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 29-5-2020 10:20 PM
Tak putus2 PH fitnah Najib

sebab mereka takut fitnah mereka sebelum ni tak cukup kuat

ada yg fitnah najib Pembunuh bersiri.. semua org dibunuh najib klu ikut fitnah2 PH
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:27 PM | Show all posts
Pelik betul puak2 ni... tak mahu belajaq dari kesilapan yang lepas... fitnah murahan begini juga jadi senjata, pastu maki & hina orang lain yang tak sokong depa ...

Patot berusaha tunjuk kenapa LEBIH BAIK dari orang lain... di waktu covid19 ni,, coba berusaha kemukakan idea2 kaa apa kaa... baru laa rakyat buleh lihat & nilai sundri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 29-5-2020 10:27 PM
Pelik betul puak2 ni... tak mahu belajaq dari kesilapan yang lepas... fitnah murahan begini juga jad ...

klu dah nama Pakatan PHitnah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam jahat benar Najib tu dorang buat
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sprm dah nafi jawapan najib.

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 29-5-2020 10:27 PM
Pelik betul puak2 ni... tak mahu belajaq dari kesilapan yang lepas... fitnah murahan begini juga jad ...

Pakar fitnah mereka tahu Melayu tak suka yahudi

tak suka imej isteri pemimpin boros

tak suka pemimpin makan duit rakyat kononnya

itulah antara isu yang mereka fokus dulu dan sekarang

mereka ingat Melayu masih mudah dikencing
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
asal dgr nama Israel je sume menggelupur
akak cikcur di Tel Aviv aman2 je keluar masuk sume kedai
takde pun israel2 ni serang aku
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 29-5-2020 10:22 PM
ada yg fitnah najib Pembunuh bersiri.. semua org dibunuh najib klu ikut fitnah2 PH

Aku yakin belum ada mana2 pemimpin negara dalam dunia ni yang teruk difitnah sebegitu rupa (termasuk membunuh tak kurang 4 orang MANUSIA!)

seteruk yang dihadapi Najib

siapa2 yang boleh buktikan aku salah, bagi aku no akaun bank
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
MH370 pun mrk fitnah najib dalang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Akan ada satu lagi sessi sumpah laknat 3.0 ka in near future?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 29-5-2020 10:50 PM
Akan ada satu lagi sessi sumpah laknat 3.0 ka in near future?


sekali sumpah laknat si bapak dgn anak tombang serentak.    hehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 29-5-2020 11:17 PM
sekali sumpah laknat si bapak dgn anak tombang serentak.    hehe

"Power" ea sumpahan najib. Kalau dia buat sumpah laknat untuk nafi "fitnah" terkini oleh news portal israel ni, harus tumbang rejim yahudi zionis dan palestin kan segera merdeka
Tak sabar ni nak jerit
Palestin sudah menang! *pom*pom*
Palestin sudah menang! *pom*pom*
Palestin sudah menang! *pom*pom*
Takbirrr!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-5-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 30-5-2020 12:35 AM
"Power" ea sumpahan najib. Kalau dia buat sumpah laknat untuk nafi "fitnah" terkini oleh news port ...

najib main fb jer terus tombang krjn Pee H.  atok kata najib yg tumbangkan kerajaan PH.  tu baru najib main fesbuk,  belum main tik tok lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 29-5-2020 10:43 PM
Aku yakin belum ada mana2 pemimpin negara dalam dunia ni yang teruk difitnah sebegitu rupa (termas ...

Sebab tu laaa Allah SWT cuma izinkan ph memerintah 22 bulan jee...kuat sangat MEMFITNAH!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 29-5-2020 11:17 PM
sekali sumpah laknat si bapak dgn anak tombang serentak.    hehe

Sama jugak macam kes altantuya,  kevin morais & chairman Ambank dulu... klu dah jenis bangsa pengfitnah,  sampai masuk kubur menabur fitnah.  patut la setengah sepenggal  jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list