Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4391
View
200
Reply

Duit hantaran...bakal suami tanya berapa duit hantaran..macam mana nak jawab..iols malu..huhu

[Copy link]

Author: girlfriend_^^    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-6-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua... saya tgh rasa serba salah nak jawab pertanyaan bakal suami, berapa duit hantaran saya.. apa tanda aras nak letak berapa nilai duit hantaran ni..peningnya

Minta buah fikiran dari forumer sekalian..thank you!
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-6-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak la kerbau
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:13 PM | Show all posts
bincg dgn parent dulu,pastu baru cerita ngn bf cmne,
tp x rasmi lagi,nak rasmi kena la dtg merisik,,,
kawin mase skrg ni jimat,duit hantaran le guna utk memulakan kehidupan berkawin,xyah nk perabis buat kenduri besar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:15 PM | Show all posts
Ni standard katanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tanya dia, berapa yang dia rasa dia mampu..
kalau dia letak bawah 5 ribu, sila angkat kaki..
jangan libatkan diri dengan laki kedekut dek..
bayar downpayment maid pun lagi mahal dari tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:45 PM | Show all posts

wow iols bernilai 12k ye dikala zaman koronah relevankah uolsss? iols pun nak demand siap2 nihhh hihi
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:46 PM | Show all posts
kalau gaji dia pun takat 3k , hantaran mintak bwh 10k sudah.
nak merasa hantaran mahal2 lenkali cari boyafren kaya ahahah
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 5-6-2020 01:15 PM
Ni standard katanya


Kalau nak option lebih murah tapi sopan ikut rate negeri masing2. Ada rm2k-rm5k

Kalau orang dusun sabah sarawak kena bagi kerbau lembu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawin tahun ni dan tahun depan untung dek.. Kenduri x yah besar2..honeymoon pun possibility dalam malaysia saja.. Jadi mas kawin tu ang minta la lebih.. Duit mahar tu boleh beli emas
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:53 PM | Show all posts

xleh pakai dah,
SIL aku SPM,keje pengasuh budak, hantaran rm10k,

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:55 PM | Show all posts
sarah82 replied at 5-6-2020 01:51 PM
Kawin tahun ni dan tahun depan untung dek.. Kenduri x yah besar2..honeymoon pun possibility dalam ma ...

betul ni,tahun ni dgn tahun depan mmg sesuai utk berkahwin,sbb jimat xyah kenduri besar2,
tapi selalunye org pompuan lagi suke xjimat,nk buat kenduri besar2 mewah2,kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 5-6-2020 01:55 PM
betul ni,tahun ni dgn tahun depan mmg sesuai utk berkahwin,sbb jimat xyah kenduri besar2,
tapi se ...

Tak semua perempuan.. Aku dari dulu2 berangan kalau aku ada rezeki ada suami.. Aku nak buat kenduri kecik2 saja.. Panggil jiran2 taman aku dlm 500 org.. Biar semua dtg makan mewah.. Dan depa boleh rasa happynya aku dlm majlis tu.. Simple ja.

Tapi mahar ikut standard kedah la 2k
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:18 PM | Show all posts
MissLana replied at 5-6-2020 01:45 PM
wow iols bernilai 12k ye dikala zaman koronah relevankah uolsss? iols pun nak demand siap2 nihhh h ...

Nikah musim korona boleh la bagi diskaun sikit sebab tak perlu buat kenduri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:22 PM | Show all posts
kalau tak ada majlis beria ia sebab korona ni boleh la mintak lebih sikit. simpan untuk masa hadapan.. kalau bakal suami mampu apa salahnya kannnn
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:22 PM | Show all posts
KIM.K replied at 5-6-2020 01:50 PM
Kalau nak option lebih murah tapi sopan ikut rate negeri masing2. Ada rm2k-rm5k

Kalau orang d ...

Sebenarnya lebih kepada budaya dan keluarga kan. Ada yang kurang duit tapi tambah hantaran barang kemas.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 5-6-2020 02:10 PM
Tak semua perempuan.. Aku dari dulu2 berangan kalau aku ada rezeki ada suami.. Aku nak buat kendur ...

sebaiknye ikut kemampuan je buat kenduri,
kalau yg ade parent,dah tentulah tgwb parent utk tunaikankan tgwb terakhir utk anak perempuan,
hantaran tu adat je nk nilai kemampuan bakal suami,duit hantaran tu jugak utk memulakan hari perkahwinan pengantin baru,
kalau mampu mewah xde masalah,ukur baju sendiri,aku pun dulu kawin biase2 je, pengantin budak skolah je pun hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:28 PM | Show all posts
copy_paste replied at 5-6-2020 01:53 PM
xleh pakai dah,
SIL aku SPM,keje pengasuh budak, hantaran rm10k,

Ok jadual tu dah expired. Kena update ye rate masing-masing at least +2k.

Tapi bertuah la adik you dapat bini pandai jaga baby, plus point di situ. Demand tinggi biarlah sepadan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:32 PM | Show all posts
ikut kemampuan & perbincangan dua2 pihak...jgk jual anak sudah...

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 5-6-2020 02:40 PM
syadq replied at 5-6-2020 01:15 PM
Ni standard katanya


anak jiran  rumah iols xde spm pon ,
belanja hangus rm 10k
barang kemas serba berdiri

tahu ke apa serba berdiri
kesian mak laki tu ...
anak tu ambik duit jual tanah mak dia buat nak menikah ,
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:42 PM | Show all posts
syadq replied at 5-6-2020 02:28 PM
Ok jadual tu dah expired. Kena update ye rate masing-masing at least +2k.

Tapi bertuah la adik  ...

bertuah ke,,atas rezeki masing2 la,
bini aku pun walaupun bekerja pun ok je jaga bayi,same2 jaga....
kelebihan dpt bini keje pengasuh ni senang,anak boleh bawak skali jaga kat tempat kj hahahha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list