Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3191
View
64
Reply

[Tempatan] Scammer Rusia Maxim kembali, Kini Berada Di Perak Pula?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-6-2020 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 7-6-2020 10:58 AM

Terdahulu, isu mengenai dua orang pelancong Rusia yang dikatakan ‘terkandas’ di Malaysia ekoran daripada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) rupa-rupanya adalah seorang scammer. Terbaru, seorang pengguna Facebook iaitu Apishh Peace mendakwa bahawa melihat mereka berdua di kawasan Tapah, Perak

Pada awalnya, kelibat kedua-dua warga Rusia tersebut dipercayai dilihat di Temerloh, Pahang sebelum mereka dibantu oleh pihak polis dan diserahkan kepada kedutaan Rusia di Malaysia. Selain di Pahang, kedua-dua mereka juga dipercayai menggunakan modus operandi yang sama dengan meminta ‘bantuan’ di Tesco Putra Nilai, Negeri Sembilan.

Lebih mengejutkan apabila mendapati warga Rusia tersebut kini telah berada di salah sebuah pasaraya yang terletak di Tapah, Perak. Menerusi video yang dimuatnaik oleh Apishh memaparkan beberapa orang pegawai polis yang sedang menjalankan tugas dengan menyiasat sesuatu sambil membawa sekeping surat menuju masuk ke dalam sebuah premis telekomunikasi yang terletak di kawasan berkenaan.

Yang ni ke mat salleh yang viral tu? Sekarang Ada di kawasan Tapah, Perak. Hati-hati ye kome.

Screenshot_2020-06-07-02-11-50-17.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-6-2020 02:21 AM | Show all posts
ade satu pianist nama maxim...ye ke maxim ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2020 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh melambai lagi.tak rasa bersalah pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2020 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Info dari rusia embassy
Screenshot_2020-06-07-02-17-06-49.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:00 AM | Show all posts
diorg ni merempat ke melancong?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana depa boleh lepas sekatan antara negeri???ka depa jumpa jalan penarikan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
YgBenar replied at 7-6-2020 02:24 AM
Info dari rusia embassy

makan carrot ... hadoiii cam rabbit pulak
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-6-2020 03:10 AM
Mcm mana depa boleh lepas sekatan antara negeri???ka depa jumpa jalan penarikan

Diorg ikut laluan balak kut
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Boring nye life mcm penjenayah xde duit ke sana ke sini....eh x kena tahan plak dek polis mase roadblock??agent ape dia ni?CIA?FBI?CSI?SVU?boboboy??
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
macam mana dorang boleh lepas dari negeri ke negeri?
dorang naik apa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik pulak meols mcm mana dia boleh lepas rentas Negeri.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 06:24 AM | Show all posts
depa ni pati ke sah? depoh tahanan je tempatnyer
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa refused help dari embassy tp meminta2 bantuan dkt tesco?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
best sgt ke hidup merempat mcm ni dekat tempat org tak tahu hala tuju hidup. atau dorg ni ada agenda.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 7-6-2020 03:15 AM
Diorg ikut laluan balak kut

Waduhbh.. Mujur geng ketegaq x fikir.. Kalau tak bomba kena cari org hilang pulak
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Jeles pulak aku diorang boleh rentas semladan negeri. Share2 la tips nak cross border...ada jalan tikus mondok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Esel768 replied at 7-6-2020 06:52 AM
Kenapa refused help dari embassy tp meminta2 bantuan dkt tesco?

iol pun wondering the same thing. Mungkin taknak kena deport balik walaupun free. Mungkin jenis ketegaq nak jugak berjalan keliling dunia walaupun merempat miskin ataupun ada kes jenayah kat negara sendiri takut masuk jail so xnak balik dah
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
polis sila tangkap rusian goblok ni...hantar pegi depot tahanan..bagi covid19 ajar diorang sikit....bhahaha....perasan agen KGB la tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Humban terus pendatang asing ni ke laut dalam...semua menyusahkan negara dan rakyat...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 7-6-2020 03:53 AM
Boring nye life mcm penjenayah xde duit ke sana ke sini....eh x kena tahan plak dek polis mase roadb ...

bangla,rohingya,indon pon x rasa takut buat jenayah kat Msia ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list