Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
8218
View
47
Reply

Skim Perniagaan prosper

[Copy link]

Author: My2cen       Show all posts   Read mode

Post time 11-11-2008 12:23 PM | Show all posts
Apa yg bagusnya pd Nani skim prosper ni...

Katalah.. selama ni kita dok menyewa kedai tu.. n bayaran pinjaman kita ke prosper clean.. tak de laps2.. nanti at once stage... dia offer kita suruh beli kedai tu... maknanya.. dia akan belikan kedai tu utk kita dr pemilik..

Katakan.. masa PROSPER beli tu.. n kita masih lagi tak mapu nak bayar... PROSPER akan sewakan pd kita.. dgn harga separuh dr sewakita sebelum ni. Contoh kalau kita sewa RM3k sebelum ni.. lepas beli.. kita hanya perlu membayar RM1500 je..

lepas few years.. n kita rasa mampu utk memilki/membeli kedai tu... PROSPER akan jual pd kita base on harga PROSPER beli dulu... bukan ikut harga pasaran.. contoh dulu PROSPER beli 600K.. pd harga pasaran masa kitanak beli dah RM800k... tapi PROSPER akan jual pd kita iikut harga dia beli dulu..

Di sini yg Nani nampak bagusnya skim prosper ni... PROSPER bukan saja memberikan kita pinjaman... pd masa sama.. dia membantu kita utk memiliki lot kedai sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 01:40 PM | Show all posts

prosper..rebutlah peluang nii

rebutlah peluang ini skrg, kan takde kan susah lak.
sahabat2 yg dah sampai masa utk dapatkan pinjaman ini, segerakanlah, yg belum sedia cam naima ni, nanti2 dulu le..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:17 PM | Show all posts
Wow menarik gak sebab prosper tolong belikan shop lot... nampak prosper nie kita dpt profit in long term run...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:24 PM | Show all posts
Lupa nak ckp..

contoh kalau u all ambil skim yg max loan 200K... n u all baru pinjam RM135k... dont worry.. u all boleh pinjam lagi another 65K tu... untuk modal tambahan ke manalah tahu eek..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:27 PM | Show all posts
Originally posted by khai149 at 11-11-2008 09:17 PM
Wow menarik gak sebab prosper tolong belikan shop lot... nampak prosper nie kita dpt profit in long term run...


khai149,

yup..  itu yg Nani nampak...

n a long run.. bagus ambil skim prosper ni... kedai tu mestilah KEDAI YG DAH SIAP... kedai masih dlm pembangunan/tengah buat tak boleh..

Mcm my fren... PROSPER dah suruh dia pi cari lot utk dibeli... sbb tengok bayaran pinjaman balik dia ok je.. sekarang ni dia tengah cari2 kedai le..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 06:13 AM | Show all posts
Nani....dalam 2 tahun gak ekk amek masa sebelum Prosper offer nk belikan lot....

so Nani dah apply belum?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by khai149 at 14-11-2008 06:13 AM
Nani....dalam 2 tahun gak ekk amek masa sebelum Prosper offer nk belikan lot....

so Nani dah apply belum?



khai,

tak de juga... Prosper offer lama dah... cuma tak dpt cari lot kedai je lagi... lagi satu.. PROSPER nak tengok gak monthly payment kita mcm mana... clear tak each month... mana2 yg dia tahu kosong n nk jual je... bila tanya balik.. dah kena jual.. yg sedihnya org kita ni.. pi jual dkt bangsa lain...

Lot2 kedai ni sebenarnya dimiliki oleh org yg kaya raya...byk Dato Dato...  ada setengah kedai dkt sini.. sejak 4 thn buka.. tak pernah ada penyewa.. bila tanya.. owner mmg tak de intention nak jual/sewa.. dia nak jadikan store.. simpan barang2 dia.. ada sorang Dato ni.. his PA ckp.. Dato ni tak kisah ada org nak sewa or tak.. sbb duit bukan masalah bagi dia.. n kalau nak jual pun.. he will go for better offer...

Nani tak apply lagi.. Monday next week.. baru nak pi Taklimat... tapi mmg ada ke arah itu... sbb nak grab peluang PROSPER belikan lot kedai dkt kita..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2008 09:39 AM | Show all posts
Originally posted by rarahim at 16-7-2005 12:28 AM
Sebuat pasal blacklist dan loan ni, nak la aku bertanya sket kat korang...

Kalau la rekod kite dah tak berapa elok dekat bank e.g. loan kekadang 2-3 bulan tak bayor, keter penah kene tarik dan ...


Orang niaga ni dah biasa dengan rekod di atas. Itu pasal jugak bank suka sangat nak tolak permohonan kita. Pegawai bank takut mereka dituduh sebagai rasuah kalau luluskan loan kita walaupon ada rekod tak cantik dengan loan bank.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071192s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list