Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
19792
View
225
Reply

Label Penjawat Awam Bodoh, Norjuma Bermain Api Dengan Rakyat Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-6-2020 10:38 AM | Show all posts |Read mode




Lama tidak terpalit kontroversi, namun sekali lagi Norjuma Habib seakan-akan menjolok sarang tebuan.


Menerusi Facebook Aidijuma Scarf, Juma dilihat menggunakan ayat yang menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan warganet apabila menyebut "Bodoh macam mana sekalipun" dengan mengaitkan ahli politik dan penjawat awam yang juga dianggap sengaja dicipta demi meraih perhatian.



Adakah ianya luahan hati Juma sendiri atau kesilapan kaki tangannya atau memang sengaja mahu mencipta kontroversi supaya terus menjadi sebutan?







Kredit foto :FB




Dengan kapsyen yang sengaja mengundang perhatian, halaman itu turut meletakkan tanda pagar pegawai pentadbir seperti Bank Negara, Jabatan Audit Negara serta pekerjaan seperti peguam dan polis, ia seolah-olah menyatakan yang Malaysia adalah negara korupsi.



Biarpun diakhiri dengan ayat "We the multimillion entrepreneur akan tetap membantu rakyat dan ekonomi!" ia telah pun mengguris hati rakyat Malaysia.







Kredit foto : FB




Tidak hanya itu, harga yang diletakkan juga meragukan. Tiada simbol Ringgit Malaysia, sebaliknya $ pun turut dibangkitkan warganet. Walaupun ada yang menyatakan ianya adalah untuk pasaran Brunei, tetapi semolek-moleknya perlu diletakkan nota kaki bagi mengelakkan salah faham.





Kredit foto : IG




Tidak hanya di Facebook, laman media sosial Twitter turut dihujani kehairanan dengan kontroversi seperti ini. Katanya, sebagai teknik melakukan produk, betul ke?





Kredit foto : Twitter




Dasyat juga teknik pemasaran poduk sekarang ya, sampai mencabar undang-undang. Apapun, diharapkan masalah ini dapat diselesaikan dengan baik.



Masalah politik memang menjengkelkan, namun tidak wajar orang bisnes menjadikan ia sebagai satu peluang mencurahkan minyak ke dalam api yang sedang marak. - CARI




Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-6-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Juma juma, seriously? What were u thinking?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn dilayan pompuan ni. Rasanya rmai dh sedia maklum yg otak dia dh biul sikit. Penangan Sultannnnn.. Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:48 AM | Show all posts
damn girl. u weng
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:48 AM | Show all posts
kisah juma whose never been classy.
Try hard sgt dari dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama makin weng ke dia ni? Dulu nampak exclusive, sejak cerai dengan adik/abg pokjib jerit2 depan pagar rumah macam orang sewel terus nampak low class
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:50 AM | Show all posts
peliknya pesen dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:51 AM | Show all posts
gamak dia upload gambar tgh ternganga tu pergi berubat lah uit, makin serius ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:51 AM | Show all posts
Banyaknya hashtag dia letak. Guna ayat pun tak semenggah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:52 AM | Show all posts
outdated sgt pesen dia ya
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ada masalah kesihatan. Sbb tu dia dibangku pemain simpanan, bukan pemain utama.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
bitter dengan bekas famili mertua ka?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
awat hang ni juma oii...  weng sudah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlu SUKE tgok die ni Sebb cantik sngt..tpi Tula x selari Ngan perangai
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Weng weng dia pun..kaya...
Bini sultannnn kannnnn
Kesian kau Juma...kaya tapi weng..
Apa lagi kau nk juma..
Nk jd bini sultan....dapat..
Nk kaya ....dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dia ni... makin teruk
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:15 AM | Show all posts
Teringat selalu nmpk Juma masa dia belajar kat U dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:19 AM | Show all posts
Edited by Vanilla_lette at 25-6-2020 11:21 AM

Ada kesahihan ke dia ni uolss.. bini SB?..

Nampak mcm weng jer..pic ternganga nampak lidah tu mmg tak patut la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:19 AM | Show all posts
so dgn adanya posting ini, iols prcaya spekuan thread sebelum2 ini yg sheols mental..
muka cantik tp biol kesian yachh
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 11:24 AM | Show all posts
macam ni ke bini vvvvvvvvviiiiiiippppppp

ke penjual kerang saje    klu penjual kerang mmg otak kat lutut  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list