CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

"Macam Otak Manusia!" - Gordon Ramsay Kata, Tiada Buah Lebih Busuk Dar

  [Copy link]
Post time 29-6-2020 02:48 PM | Show all posts
kucing aku dedua suka doyan... lek lek je diorang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Blue cheese yg busuk pun mat salleh makan, tak kan chef gordon tak pernah makan blue cheese kot. Tak jauh beza dgn bau durian kan in term of busuk. Drama.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Silap gordon ni the first time dia makan durian dia mungkin dah ada mind set bhw durian ni busuk, mungkin hasil dari tontonan video2 youtube sebelum ni.

Kedua, first time dia makan durian dia terus sumbat sebiji dlm mulut sekali gus. Kombinasi bau tengik dan texture durian yg pelik bagi taste bud dia menyebabkan kejutan dan terus keluar balik. Sepatutnya org yg first time makan durian kena jamah sedikit jer dulu supaya otak boleh proses dan get use to it sbb rasa durian sgt unik. Otak diorg sukar nak register dan sukar utk otak relate rasa durian dgn rasa sebarang makanan lain.

Ketiga, org yg first time makan durian seeloknya mkn yg fresh bukan yg peram dari thai sbb yg peram bau sgt menyengat hidung automatik terus reject dlm kebanyakan kes.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 03:25 PM | Show all posts
Kalau nak tau mcm mana org yg tak makan durian bau durian, cuba duduk dlm kereta dan ada org sendawa durian, mcm tu kot baunya...

Dulu aku smoker, gudang garam lagi... bau asap gudang garam tu mmg harum pada hidung aku. Tp since stop smoking 9 thn lepas, aku faham mcm mana non-smokers bau asap ciggie ni, bau gudang garam lagilah, perghh ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 03:48 PM | Show all posts
lasagnaklcc replied at 29-6-2020 02:04 AM
Penah drive kat satu area ni, I ckp kat kwn I, kuatnya bau durian. Kwn I jwb, tu bau sampah lah!  
...

hahahahaha...

kelakar..mesti kwn ko pandang semacam


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 03:51 PM | Show all posts
eleh dia ni propa je..

ritu aku tgk dia minum wiski buat dari rendaman cicak..rilek jek.. ngada ko eh..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-6-2020 04:19 PM | Show all posts
KIM.K replied at 28-6-2020 11:45 PM
Soalan ni untuk Dr @ipes

Iols gobbles durian ni taktau nak cakap nigmat. telan 5 biji satu hari ...

aku ingat aku sorang je perasan...  stress dapat mangkar je semua...

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pernah bau otak manusia ke ape?
Tetibe teringat kat chef anthony bourdain..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 29-6-2020 04:19 PM
aku ingat aku sorang je perasan...  stress dapat mangkar je semua...

Masa berbuah tu early pkp
Semua tak jenguk kebun membaja pastu kering je tanah
Tu ketam je buah monyet karate pun banyak
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu melatah or sakit hati, biasa la orang luar tak tahan bau durian and tak suka durian. My family and my mertuapon tak suka, takkan nak panas hati kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Far replied at 28-6-2020 11:26 PM
Korang yang tak makan durian, cuba bg tau apa yang korang bau dan rasa.

ank i sorng mmg tak mkn durian.... bau pun tak boleh siap muntah2 macam orng peknen ... dia mmg semulajadi tak boleh bau dr kecik... mmg tak tahan katanya kepala sakit macam nak pecah klau ter bau....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka makan durian yang pahit2 bergas tu. Dah hujung2 tu baru rasa manis2 sikit. Tak suka yang manis semata, muak.
Tapi tahun ni durian macam tak berapa nak menjadi. Tak macam tahun lepas sampai tak lalu dah tgk durian, sedangkan iols hantu durian
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 28-6-2020 11:34 PM
Belum bg dia makan ikan selar kuning masak sambal gaul dgan nasi ditambah dgan budu harus lah eewwww ...

Nanti asik cakap " bland bland"
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
addved replied at 29-6-2020 05:18 PM
Tak perlu melatah or sakit hati, biasa la orang luar tak tahan bau durian and tak suka durian. My fa ...

For me bagus juga mat mat saleh ni x suka durian..,xde laah harga durian melambung nanti

Setakat ni china je yg suka...tu pon harga dah melambung2
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita yg peminat durian ni, tertanya2 kenapa laa xsuka or bau buah durian...tp ank no 3 pon xmkn durian, jngn kata durian seme jenis buah pon xmkn...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 11:11 AM | Show all posts
ramai x suka durian tapi harga tetap mahal ler...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2020 11:24 AM | Show all posts
aku bau durian kjp2 bolehla..lama2 leh pening gak...

pastu mkn durian setakat seulas dua bolehla...lbh dr tu...leh wekkk...makan cempedak raw pn xleh wekkk gak...tp klu cempedak goreng leh bedal byk2.....

maybe tekak aku xleh mkn buah yg lembik2...manis2 kot....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 12:26 PM | Show all posts
aku yg suka durian pun klu ruang tertutup mcm dlm kereta xsuka gak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 29-6-2020 01:26 AM
iolss tak makan durian.. bau pon xblh.. nk mkn apatah lg.. tp, tempoyak iolss mkn.


Mcm sepupu I - x makan durian tp makan tempoyak. I pulak makan durian (+ kuah durian), x makan tempoyak. I makan durian fresh, durian masuk peti pun I xnak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2020 04:54 PM | Show all posts
eluklah ramai kokesen x suka,,sedangkan gitu pun..harga mencanak kalah yahudi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 230695 Replies : 4175
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 16017 Replies : 40
‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak Boleh’ – Disindir Netizen Di TikTok, Syamimia Respon ‘Wah Cantik Bahasa’
dio5774‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak
Views : 18535 Replies : 114
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 32177 Replies : 172
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 50172 Replies : 87
Lagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata perempuan 24 tahun ke atas sudah dikategorikan sebagai Andartu
mojarean_XLagi kejam dari Ifan. Lelaki Gen Z kata
Views : 12372 Replies : 2
HILANG kawan, sakit ke?
fahdramliHILANG kawan, sakit ke?
Views : 43935 Replies : 85
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28704 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35641 Replies : 35
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92354 Replies : 1008

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.070923 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list