Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
381
View
8
Reply


Pandu Lalu Norma Baharu Majlis Perkahwinan, Janji Ada Kenduri Kahwin

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2020 10:55 AM | Show all posts |Read mode




Baru-baru ini, kerajaan mengumumkan kebenaran untuk melaksanakan majlis perkahwinan dengan mengikuti prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan.


Perkara ini berkuat kuasa pada 1 Julai 2020 di mana majlis perkahwinan hanya boleh dilakukan dalam tempoh tiga hingga lima jam dan terhad kepada 250 tetamu pada satu-satu masa.


Walaupun perintah ini hanya bermula hari ini, sepasang pengantin baru meraih perhatian ramai apabila mereka sudah mengadakan majlis perkahwinan seperti yang disarankan Kementerian Kesihatan Malaysia.












Kredit foto - FB Viral Media Johor



Majlis perkahwinan yang diadakan oleh pasangan ini dilakukan dengan cara pandu lalu sahaja oleh para tetamu yang berkunjung hadir!













Kredit Foto - FB Viral Media Johor





Dapat dilihat melalui gambar bahawa majlis ini tetap meriah dan masih mengekalkan SOP tanpa sebarang sentuhan dengan tetamu yang hadir.


Yang pasti, konsep yang dibuat oleh suami isteri ini telah menjadi inspirasi buat bakal-bakal pengantin yang bakal mendirikan rumah tangga tidak lama lagi. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-7-2020 01:10 PM | Show all posts
Takpe buat lah ikut kehendak masing2. Asalkan tak langgar sop yang kerajaan beri.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rumah pengantin jauh mmg x lah nk pergi sekadar 1 minit jah jumpa x keluar kereta.. sedangkan perjalanan nk ke situ dh berjam2. So telefon je senang ucap takziah.. eh tahniah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:12 PM | Show all posts
Betul tu kalau dekat ramai tak kesah ikut cara tu, tapi kalau yang dari jauh elok ucap selamat dari jauh je tak berbaloi nak joint pandu lalu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 04:42 PM | Show all posts
family i br je last week buat majlis kawin adik i...ayh i ckp yg ni plg jimat hahahha..ayah i just tempah utk 100 org mkn...bungkus siap2..belah lelaki dtg just collect mkanan yg dh disediakan tu pun xramai...utk sedara mara dekat adik i p hantr rmh ke rmh...btul2 jimat kenduri kali ni...bergambar jelh sakan adik i sbb xde tamu nk dilayan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:48 PM | Show all posts
Ape pun yg penting salam keruk tu kan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Jimat okeh. X ya jemput 1 kampung. Limit pn cma 250 org je. Jemput mana yg kenal je.

And xde buffet, ayam or kambing golek. Jimat sangaaat
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik klu nk buat..tp its better focus on yg wajib..semua blh jimat n trs fokus pd realiti alam perkahwinan
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 10:45 PM | Show all posts
salam keruk tu tak perlu lah kot
jimat banyak dah kat kenduri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list