Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
24853
View
302
Reply

Miera Liyana Kahwin

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Miera liyana pelakon yg agak kontroversi suatu ketika dulu menamatkan zaman bujang
Screenshot_20200726_234411_com.instagram.android.jpg
Screenshot_20200726_234459.jpg
Screenshot_20200726_234444.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 26-7-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
KUALA LUMPUR: Dengan sekali lafaz, pelakon, Miera Leyana, 27, selamat diijabkabulkan dengan usahawan, Rosland Othman, 40-an di sebuah hotel terkemuka, di sini, jam 8.45 malam tadi.

Dengan sekali lafaz, ahli perniagaan, Rosland Othman bergelar suami Miera Leyana. - Foto Ihsan The Affiliates
Dengan sekali lafaz, ahli perniagaan, Rosland Othman bergelar suami Miera Leyana. - Foto Ihsan The Affiliates
Miera dan Rosland dinikahkan oleh bapa Miera, Datuk Seri Kasmi Arsat. Pada majlis tertutup yang hanya dihadiri ahli keluarga dan sahabat terdekat, pelakon drama Memori Cinta Suraya itu menerima mas kahwin berjumlah RM100.

Mengangkat tema klasik dan moden, Miera kelihatan anggun dengan busana putih perak di sisi suami yang turut mengenakan persalinan rona sama, rekaan pereka fesyen, Rizman Ruzaini, manakala pelamin, dekorasi dan perunding perkahwinan oleh The Calla.

Miera berkata, dia dan suami bersyukur pada Allah SWT akhirnya disatukan sebagai suami isteri yang sah.

"Saya mengucapkan terima kasih atas doa dan restu dalam penyatuan dua hati ini.

"Secara jujurnya, saya tak sangka, daripada teman baik kini menjadi suami saya. Kami memang tak beriya-iya bercinta seperti pasangan lain, cuma saya menyenanginya sebagai rakan.

"Saya dan suami sudah lama saling mengenali, sejak empat tahun lalu. Kali pertama kami bertemu ketika menghadiri sebuah majlis pelancaran," katanya kepada BH Online.

Aktres yang pernah diangkat Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem, Anugerah Skrin pada 2013 menerusi filem Pecah itu berkata, dia terkejut apabila suami meluahkan isi hati dan melamarnya sebagai suri hidup pada Mei lalu.


"Suami terus bertemu keluarga untuk memberitahu keinginannya memperisterikan saya. Keluarga tiada halangan, malah merestui hubungan kami.

"Persiapan majlis pernikahan dilakukan dalam tempoh tidak sampai sebulan. Kami bernikah dahulu, manakala majlis resepsi akan diadakan bulan depan," katanya.

Pelakon filem Apokalips X dan Lebuhraya Ke Neraka itu berkata, dia menerima lamaran suami selepas menilai keikhlasannya berkawan selama ini.

"Suami lain daripada yang lain. Karakter kami bagaikan langit dengan bumi, tetapi dia menerima saya seadanya. Dia sangat matang, penyayang dan mengambil berat.

"Itu yang membuatkan kami boleh berkawan lama. Seperti yang selalu saya katakan, saya perlukan lelaki yang memahami jiwa saya," katanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2020 11:55 PM | Show all posts
tak berapa menyerlah tatarias nye cyst.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Miera.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami org ke laki ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan dah late 30s perempuan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
40 tahun.. xkan x pernah kawen
xde sesape kenal ke lelaki ini
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:06 AM | Show all posts
kahwin kt hotel impian kaka. tp xmampu kahwin dekat dewan sekolah je. ada rezeki anak kahwin mngkn kt hotel
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah mira
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Gambar 1st ingatkan sheolls dgn bapaknya, ropenye suaminya... tahniah... pernah berchenta dgn Lash Mokhtar (cousin & bf tak jadi Anju) sebelum disambar Shahz Jaszle...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
gaya laki tu mcm 50an sajork
liana ni muda lg rupanya blm masuk 30 tp gaya dh mcm late 30 pulak

dulu dia penah berlakon dgn elyana.. elyana jd adik dia.. suka tgk cerita tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 26-7-2020 04:21 PM
Gambar 1st ingatkan sheolls dgn bapaknya, ropenye suaminya... tahniah... pernah berchenta dgn Lash M ...

Yang gosip dia couple dengan anak menteri tu menteri mana sis
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni ha laki heshe

Screenshot_20200727_002012_com.twitter.android.jpg
Motip acik gigih gugel laki si miera nih padahal baru abis nangis tgk bideo live performance bcl tadi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Humang aihh...nikah je dah mcmtu rope majlisnye... sok2 resepsi sgale bagai mesti lg vasss.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 27-7-2020 12:22 AM
Yang gosip dia couple dengan anak menteri tu menteri mana sis

Anak najib tak silap
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
bapak dia dato' sri..ptt gaya urban tak hengattt
kemain mewah nikoh kt hotel st.regis..tahniah mieraaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
bkn biasa biasa ya suami dia. tahniah moga bahagia smpai syurga
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 27-7-2020 12:22 AM
Yang gosip dia couple dengan anak menteri tu menteri mana sis

menteri bossku
tp mamat tu pun dh kawen sama anak politician indon
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahai. Baru 27 ke..
Geng uqasha. Muka matured umo muda
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_premierleag at 27-7-2020 12:42 AM
Acikgomen replied at 27-7-2020 12:24 AM
Ni ha laki heshe




mamat ni skang jd CEO Sarawak Consolidated Bhd..umur 46/47
masa dia jd SVP Serba Dinamik Holdings Bhd gambo lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list