Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3066
View
49
Reply

[Tempatan] Polis batal saman tak pakai pelitup separuh muka dalam kereta sendiri

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Polis akan membatalkan saman yang dikeluarkan kepada individu yang tidak memakai pelitup separuh muka ketika menaiki kenderaan persendirian.

Menteri Pertahanan Ismail Sabri Yaakob mengumumkan perkara itu dalam sidang media hari ini.

"Semalam, ada yang disaman kerana dalam kenderaan persendirian (tidak memakai pelitup muka).

"Saya dah bincang dengan pihak polis, mereka akan batalkan saman tersebut. Kalau dah bayar, boleh tuntut semula dengan Kementerian Kesihatan," katanya tanpa menyebutkan jumlah individu yang disaman dalam situasi berkenaan.

Sejak 1 Ogos, kerajaan mewajibkan orang ramai memakai pelitup separuh muka di kawasan awam.
IMG_20200803_162232.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-8-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aisehhh..apa ni pak pulisi..dlm kenderaan sendiri x yah la pedulik...nasib nk batal saman
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 04:47 PM | Show all posts
tahnya.. dlm kereta sendiri nak pakai buat apa..

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kejadah nak pakai mask dlm keta? Unless kalau naik grab..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo polis yg saman tu. Dah jadi kerja pula nak batal saman
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm kereta sendiri bkn tempat awam laa.. Tu tempat persendirian.. Definisi pon hauk.  Aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dalam kereta sendiri nak pakai mask time tu la baru nak ambik nafas fresh air.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 05:05 PM | Show all posts
dengan kita kita nak ketat undang-undang mcm apa...yg india nais kandar tu patut kena tembak mati jadi pembunuh .
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai dlm kerta sendiri duk drive sensorang mcm org saiko je aku tgk bertutup dgn mask
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak....polis pn x faham sop kot.ke pening sop mcm mana...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols memang tak.pakai.dalam kete sundiri..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu yg beekelah sesama sendiri bila lak nk batal saman
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 3-8-2020 06:15 PM
Tu yg beekelah sesama sendiri bila lak nk batal saman

btul tu...x pasal2 kena saman 1 family tgh berpiknik...apooo!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg demam ni rasa nak pengsan pakai penutup muka dlm kereta sb nafas panas. ....elok pun dibatalkan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusla dibatalkan, dalam kenderaan persendirian takyah pakai la.... lemas
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:36 PM | Show all posts
polis pon pening dgn pemakaian wajib mask ni deyy..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila pak menteri dah ulas begini, memang betul lah ada yang kena saman tak pakai mask dalam kereta. Ada basis nya kenapa citizen minta kerajaan clarify tempat yang wajib pakai face mask untuk elak kena saman.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:57 PM | Show all posts
aku nampak level menteri2 pn ni  sama level je dgn menteri2 fake degree ph..hujung2 uturn...rkyat gk jadi mangsa ketololan org ats2 yg syok sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersangka baik. Mungkin polis yg menyaman tu dilantik atas tiket kabel lantas tak boleh beza antara tempat awam atau tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Rase mcm pelik plak dlm kete kena pakai mask...ruang tertutup....kecik plak tu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list