Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2529
View
31
Reply

[Tempatan] Cuti sekolah dilanjut hingga 20 Januari

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2020 05:54 PM | Show all posts |Read mode
Cuti sekolah dilanjut hingga 20 Januari

By Mohd Zaini Samsu Hadi

KUALA LUMPUR – Sesi persekolahan bagi tahun depan akan bermula pada minggu pertama berbanding kebiasaan pada minggu pertama awal tahun.

Menteri Pendidikan, Dr Radzi Md Jidin berkata, cuti persekolahan pada Disember akan dilanjutkan sehingga 20 Januari.

“Persekolahan 2021 perlu dilewatkan kerana periksa kita lewatkan, SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) telah kita lewatkan,” katanya di Dewan Rakyat hari ini.

Peperiksaan SPM dan STPM (Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia) ditangguhkan ke suku pertama 2021.

Sekolah dijadual berakhir pada 17 Disember di negeri yang bercuti pada Jumaat dan 18 Disember bagi negeri-negeri lain.

Cuti akhir tahun dikurangkan daripada 42 hari di Johor, Kelantan, Terengganu dan Kedah kepada 14 hari dan negeri-negeri lain daripada 41 hari kepada 13 hari.

Menurut Radzi, penggal persekolahan bagi tahun 2021 tidak dapat diumumkan lebih awal kerana prosedur perlu diikuti sebelum kalender persekolahan tahun depan ditetapkan.

Beliau berkata, kerajaan ingin memastikan pelajar memperoleh pemahaman maksimum mengenai mata pelajaran yang sepatutnya mereka pelajari tahun ini apabila persekolahan berakhir. – MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-8-2020 06:29 PM | Show all posts
alaaaaaa bulan 2 la...adah alang2 lepas raya cina
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nak bg exam spm abis dulu. kalau tak.. gangguan sb bising bila ada pljr lain kat blok berhampiran
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Exam spm habis 9/2
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
SPACE COP GABAN replied at 3-8-2020 06:54 PM
Exam spm habis 9/2

paper elektif je akhir2 tu.. tk semua skolah amik. bilangan calon pun tk ramai
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dilanjutkan atas desakan ke? Tanya jer
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:09 PM | Show all posts
jangan uturn dah la...kunk nampak sgt level cap ayam tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 3-8-2020 07:09 PM
jangan uturn dah la...kunk nampak sgt level cap ayam tu

menteri ini x pernah uturn, biarpun apa diasak cuti aidiladha pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 3-8-2020 06:29 PM
alaaaaaa bulan 2 la...adah alang2 lepas raya cina

kn raya cina 14.2, aku tgh tunggu takwim cuti thunbru cina
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg terbaik utk generasi pelapis.. Aku sokong.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
menteri kpm ni mmg suka hari rabu eh.

20januari tu hari rabu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
wowww...congrats cikgu2..dpt jugak cuti panjang hujung tahun ye..murah rezeki cikgu2 ni..netizen dok berdengki dan kata mcm2 pun, tetap jua dpt rasa cuti panjang..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
So dkt sebulan jgk la budak2 dpt cuti
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 3-8-2020 07:41 PM
wowww...congrats cikgu2..dpt jugak cuti panjang hujung tahun ye..murah rezeki cikgu2 ni..netizen dok ...

jaga spm.. marking paper  spm tetap on masa cuti tu. cgu skolah rendah yg ada free skit laa kot
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana ni? Maksudnya cuti start 13/14 bulan 12 hingga 20 jan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa la wartawan skrang tak check betul2 before publish....minggu ketiga dikatakan minggu pertama.....peperiksaan dikatakan periksa...hayoo...cemana jadik reporter ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:19 PM | Show all posts
vespa_oren replied at 3-8-2020 07:15 PM
menteri ini x pernah uturn, biarpun apa diasak cuti aidiladha pun

ai nmpak radzi  ni mcm maslee version 2..hahahah

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
MakareyumSuciey replied at 3-8-2020 08:01 PM
Kenapa la wartawan skrang tak check betul2 before publish....minggu ketiga dikatakan minggu pertama. ...

Entahnya.. pening aku nak fahamkan perenggan pertama tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kalau sekolah tahun depan start 20 januari, tak mengganggu budak2 spm ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:18 PM | Show all posts
KUALA LUMPUR – Sesi persekolahan bagi tahun depan akan bermula pada minggu pertama berbanding kebiasaan pada minggu pertama awal tahun.


Aku rase mcm dementia bace ayat ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list