Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2014
View
35
Reply

Putih

[Copy link]

Author: PintuKayu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by PintuKayu at 9-8-2020 12:40 PM

.
.
.
.
.
.

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-8-2020 09:56 PM | Show all posts
sabun sunlight tp putihkan pinggan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 3-8-2020 09:56 PM
sabun sunlight tp putihkan pinggan

Kan..siap berkilat ada bunyi yit yiiit
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss rasa nak putih kan celah peha kena guna body wash yg betul kot & penggunaan scrub.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 3-8-2020 10:45 PM
Iolss rasa nak putih kan celah peha kena guna body wash yg betul kot & penggunaan scrub.

Tu lah rasanya mmg kena rajin scrub..saja tny kut org lain ada tips lainnn yg berkesan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko nk cepat p spa..laser for miss v whitening..dia akan buat chemical peel & laser kn sampai cerah.harga dlm 2000...tip2 lain tu seakan x menjadi je lau celahan peha tu dah hitam bertahun lamanya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
kucim replied at 3-8-2020 11:02 PM
Ko nk cepat p spa..laser for miss v whitening..dia akan buat chemical peel & laser kn sampai cerah.h ...

Sekali dgn peha ke yg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
PintuKayu replied at 3-8-2020 11:03 PM
Sekali dgn peha ke yg ni?

Termasuk dah peha sipi2 tu sampai ke lubang vontot sekali..ko nk ke...pm la aku bg no tel
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kucim replied at 3-8-2020 11:02 PM
Ko nk cepat p spa..laser for miss v whitening..dia akan buat chemical peel & laser kn sampai cerah.h ...

Rm2k per session ke
Ada berapa session
Btw iols bunian takda peha. Saja nak tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sebenarnya normal je area situ gelap sket...tapi kalo nak putih bleaching pastu kasik orang tengok aurat hanya semata untuk cantek, tepuk dada tanya diri sendiri...

kalau home remedy kena rajin2 la jadikan rutin...

pakai baking soda boleh, pakai yogurt+serbuk kunyit boleh, pakai sabun papaya boleh...

banyak je kat Youtube...

pendek kata pandangan saya, tak usahlah normalisasi kan kalau area v dan butt hole untuk putih bleaching...itulah yang set the bar untuk unrealistic body image kaum hawa...

just my 2 cents
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 01:06 AM | Show all posts
org first jumpa tengok muka bukan pepet, jadi putihkan muka dulu dik dah siap renovate muka baru renovate benda yang lain
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Anthing yg ada vi E.. Tpi kena consistent apply which aku selalu malas buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2020 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-8-2020 01:13 AM
kalau adik nak jd porn star wajib putih miss v, kalau x, xperlu sangat dik.

Fuyooo sampai porn star pikir...iols tanya peha ja kak oiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bini aku guna honey glow..siot mmg berubah gilerrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2020 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 3-8-2020 11:38 PM
sebenarnya normal je area situ gelap sket...tapi kalo nak putih bleaching pastu kasik orang tengok a ...

Xdak sapa nak bukak aurat..sendiri nak cantik utk happykan diri sendiri..salah ke tanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
PintuKayu replied at 4-8-2020 01:59 AM
Xdak sapa nak bukak aurat..sendiri nak cantik utk happykan diri sendiri..salah ke tanya

awak salah paham ni, saya kata kalo awak buat proses bleaching tu kena pegi spa buat laser treatment ke ape tu yang kasik staff bleaching tu nengok...

bukak saya judge awak kata awak nak bersidai tepi pantai berbikini bagai...haiyooo

apo salah baca pastu sentap ke dik?

lol
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 10:05 AM | Show all posts
Ngah start guna Palmer's coco butter masa mengandung, terus sampai sekarang sebab sesuai & bau memang sedap.  Ada dalam bentuk krim, losyen, oil, soap, etc.
Untuk elak kulit gelap celah peha kena pakai panty atau seluar yang tak terlalu ketat, rasanya kesan geseran rosakkan kulit.  Orang gempal Ngah tak pasti, siapa ada experience boleh share.

Rajinkan diri untu scrub seluruh badan 2-3 kali seminggu.

Hari-hari sapu losyen/krim/minyak yang ada vitamin E seluruh badan.  Palmer's ada vit E, Ngah juga guna Himalaya Olive dan Himalaya Aloe vera & Winter cherry.  Himalaya lebih murah dari Palmer tapi sebab Ngah suka guna ikut mood, berderet aje varient atas meja.  






coco butter.jpg
coco butter1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
@sarah82 ada recommend sabun dari Thai yg boleh cerahkan celah peha ke apa ntah tu. Sorry kalau silap utk celah peha. Apa sabun tu Sarah?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 4-8-2020 10:10 AM
@sarah82 ada recommend sabun dari Thai yg boleh cerahkan celah peha ke apa ntah tu. Sorry kalau sila ...

Sy guna yg ni.
Screenshot_20200804-101949_Shopee.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 11:01 AM | Show all posts
i pernah baca vaseline pun berkesan juga..
cuma kena konsisten la sapu hari-hari..
vaseline yang dalam botol macam kotak tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list