Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2996
View
65
Reply

[Tempatan] kenapa orang kita rata2 tak isi eCensus.my lagi?

[Copy link]

Author: malberkat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2020 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
1. tak peduli walau ada akta sebab tak kuatkuasa

2. banyak alasan

3. tak perasan ada banci

4. atau apa?

layari eBanci.com untuk tips n tricks nya
banci (1).JPG
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-8-2020 08:38 AM | Show all posts
TBH, meols dah register since dah dapat arahan wajib dari boss.. tapi kan, ya hampun banyak nak mampus soalannya.. nak duk depan pc / lappy memang kosser sangat la menjawab soalan-soalan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x tau pun.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dpt poskad.. tp asik la bertangguh tunggu free time.. dgr byk soalan lg laaa malas nk buat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
iols 1st time dgr . klau uols xbukak smpai ke sudah xtau
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 11:15 AM | Show all posts
ye betul

wei korang

isi la banci online tu

senang sikit

yang muda2 la

yang warga emas tu kita faham

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
X tau.. Nsb baik msk sini.. Br tau.. Nanti bt..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah reg tapi tula banyaknya soalan nk jawab. Kalau ada 3 org dlm rumah, tiga2 punya details kena tau. Mmg mls la aku nak jawab semua
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pegawai banci datang umah mak iols dolu
Terkulat.kulat.mak iols dok cari dokumen bagai..haha
Masa tu.iols.kecik.lagi..
Dok pikir ape la makcik ni datang tanya.mcm.mcm.kat mak iols neh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:32 PM | Show all posts
Banyak betul soalan untuk semua isi rumah pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
iols pun tatau...blh la buat sambil2 berforum.
nasib ade yg bukak thread
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tak dpt poskad. tapi dah buat pre-registration kat web dan dpt reply email pendaftaran x berjaya. Mudahan pegawai banci dtg nanti aku ada kat rumah.

ini reply email yg aku dpt:

Tuan/Puan

Terima kasih atas kesudian anda melaksanakan Pra Pendaftaran e-Census Banci 2020. DOSM amat menghargai kerjasama anda.

Walau bagaimanapun, dimaklumkan Pra Pendaftaran e-Census anda tidak berjaya. Pegawai Banci akan melawat tempat kediaman anda bermula 7 hingga 24 Oktober 2020.

Semua orang dihitung. Pastikan anda dihitung dan terima kasih atas kerjasama anda dalam memastikan kejayaan Banci 2020.

Data Anda Masa Depan Kita

Terima kasih.

Pentadbir Sistem Pra Pendaftaran e-Census
Hotline MyCensus 2020
1800-88-7720

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat invitation code macam mana nak isi?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik lupa. Poskad dok letak atas rehal dah 600 tahun.  Acik isi sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tak perasan ada banci pum
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtau pun pasal benda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah isi. Awal awal dulu lagi dah isi. Yay! Soalan dia teramatlah banyak, so kalau nak buat online punya better pakai laptop atau komputer. Pakai phone tak berapa elok susunannya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tengok eBanci.com kah? tips n tricks isi eCensus.my
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka dah isi bancian penduduk masa awal2 covid tu. Ada keluar news agong jadi pembanci pertama. Alih2 keluar e census.. Alih2 sembang kenapa org xisi lagi...

Ketuk kepala sekor2 kang!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak taupun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list