Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4512
View
60
Reply

Penat Sangat, Kaka Azraff Bela Anak Sampai Menangis

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2020 11:46 AM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Kaka Azraff berkongsi tentang kehidupannya selepas mempunyai anak.


  



"Nak buat apa-apa pun fikir anak dulu. Nak makan, nak kemas rumah, nak exercise, nak mandi pun tak senang. Thats my life now. Respect semua mom dalam dunia ni, kerja atau tak kerja.

"Sama je penat dia. Kan? Rasa nak nangis bila penat, dah nangis dah pun tapi bila tengok anak menari-nari, buat muka comel terus hilang rasa penat tu. Mommy love you Aslan!" tulisnya menerusi Instagram.


  



Tambahnya, tak kira yang berkerjaya atau menjadi suri rumah sepenuh masa, setiap ibu sentiasa sedai berkorban untuk anak-anaknya.


Kaka berkahwin dengan Adam Azriff pada 2018 dan dikurniakan seorang anak lelaki. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-8-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg penat time anak meragam nangis2 tu dan tak tido, memang tak boleh buat apa la
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Thats the best moment
in your life as a mother
dan u gonna miss that moment
bila mereka besar
tak perlu nak merungut
dan ckp banyak
Enjoy this moment
Itu gunanya suami
sama2 carry tanggungjawab
Anak dia jugakkn
Bila sama2 bantu membantu
Hidup jadi happy
Lain lah if single mom
Kalau mengeluh memang rasa kesian
Ni masih ada suami
buat lh apa yg patut.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:13 PM | Show all posts
ak rase mase ank 1st mmg ko rase penat sbb ko nk buat smua bende tuk dia.. bile ank ko da ramai.. ko da tau haow to handle kids.. mn yg patut ko layan mn yg patut ko ignore...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:14 PM | Show all posts
baru semalam tengok narnia..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Beberapa bulan je memang baby x nak berenggang.. nak tgk muka mak je.. hilang bau mak nangis.. sabarler.. dah besar sikit dah ok
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 aku skg dah besar..rasa rindu pulak nk peluk cium waktu tido mcm dulu2...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:57 PM | Show all posts
ahahahah.. i'm a bad mother actually.. mmg menangis.. masa anak kecik.. hahaha.. meluahkan juga kepenatan.. rungutan..kat kawan2 terdekat je la.. bukan kufur nikmat..tp nak release stress.. dan kawan2 sngt membantu....kasi tip.. memasing dh beranak pinak..



Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:11 PM | Show all posts
btw x sangka die pun buh same name dgn ank I Aslan..lahir pun dkt2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
owh kekdahnyaa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:28 PM | Show all posts
Anak aku second full bf masa baby. Dahla aku keja full time, pjj plak, dia plak tak nak tido malam. Yarabi terus trauma nak beranak lagi. Tumpang kasih syg anak2 buah je lah kalau nak baby lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 13-8-2020 01:28 PM
Anak aku second full bf masa baby. Dahla aku keja full time, pjj plak, dia plak tak nak tido malam.  ...

Bagusnyer ko sanggup bf baby di kala pjj dgn shuben..kalau aku, idok lerr...susu formula Jah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 13-8-2020 01:28 PM
Anak aku second full bf masa baby. Dahla aku keja full time, pjj plak, dia plak tak nak tido malam.  ...

Tulah kan. Aku pon teringin lahaii nak baby lagi. Tapi sbb dah merasa semua keletihan jadi rasa nak stop production lah. Skng fokus kerja cari duit, melawa jaga badan dan besarkan dorg sehabis baik secukupnyan
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:42 PM | Show all posts
baru tau?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 13-8-2020 01:28 PM
Anak aku second full bf masa baby. Dahla aku keja full time, pjj plak, dia plak tak nak tido malam.  ...

Sama siz. Iolls trauma pregnant, deliver, pantang sampailah anak dah 3 tahun, penat tak hilang lagi ni. Orang dok sebok suruh tambah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:46 PM | Show all posts
naksedap replied at 13-8-2020 01:33 PM
Bagusnyer ko sanggup bf baby di kala pjj dgn shuben..kalau aku, idok lerr...susu formula Jah..

Tak lama aku bf bila start pjj. Masuk umur dia setahun aku stop dah. Tu pun jadual tido still tak ok sampai umur almost 2 tahun kot. Siyes rasa mcm agak gila masa tu. Opis je dapat rilex.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:48 PM | Show all posts
naina replied at 13-8-2020 01:41 PM
Tulah kan. Aku pon teringin lahaii nak baby lagi. Tapi sbb dah merasa semua keletihan jadi rasa na ...

Respek aku dgn org yang boleh beranak ramai pastu jaga elok-elok. Yang beranak ramai pastu berkeliaran tu memang menggeramkan sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 13-8-2020 01:48 PM
Respek aku dgn org yang boleh beranak ramai pastu jaga elok-elok. Yang beranak ramai pastu berkeli ...

Iols anak dua pun dah bersara buat masa ni. Dahla pjj. Laki balik sminggu skali. Koser nak tambah lg heheh. Kdg2 meols tgk parents yg anak ramai ni diorang leh tahan mata biar anak tu comot2, makan sepah2, berkeliaran. I is cannot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 02:21 PM | Show all posts
anak masa bby ni mmg struggle jgk nak jaga
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 02:29 PM | Show all posts
Ai pun pernah menangissss... Nak2 time pantang. Anak meragam tak nak tidur segala. Tapi sekarang dah makin stabil. 5tahun ttc and baru sekarang dapat baby and now I know how tiring how stress it is. Tapi bak kata Kaka, once tengok anak tu senyum gelak terus hilang rasa sedih rasa stress. I salutelah mak-mak kat dunia ni..  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list