Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5738
View
55
Reply

Gembira Allah Pilih Awak Jadi Suami Saya,” – Isteri Alif Satar Terharu Dalam Syukur

[Copy link]

Author: lolipopbiru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-9-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Bersempena dengan ulang tahun perkahwinan yang ke-6, isteri kepada pelakon dan penyanyi Alif Satar, iaitu Shadila Halid ada berkongsi cerita bersama peminatnya.

Menerusi perkongsian tersebut, Shadila menzahirkan rasa syukur kerana dikurniakan seorang suami yang baik serta sentiasa bersamanya ketika senang dan susah.


“6 tahun lalu” Aku Terima Nikahnya Shadila Binti Halid … “. Bersama ketika naik dan turun, baik dan buruk, lalui semua itu bersama.

Saya sangat gembira Allah memilih awak untuk menjadi suami saya .. kadang-kadang saya melihat awak dan terfikir “Saya sudah melakukan sesuatu yang betul tetapi apa?”

6 tahun perkahwinan tetapi terasa seperti saya mengenali anda sepanjang hidup saya. Suatu hari kita akan duduk bersama di Syurga dan memikirkan hari ini..dan mengatakan “ingat ulang tahun ke-6 kita?

“Wah .. bagaimana masa telah berlalu. Kami hanya amatur .. dan hari ini adalah tahun ke-299999 kami bersama. Saya sangat menyayangimu. ” in shaa Allah dan Ameen!

“Selamat ulang tahun ke-6, sayang … hingga selamanya. @alifsatar #AlifShad,” tulisnya.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 15-9-2020 03:52 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 04:21 PM | Show all posts
belagakkkk
dtg tpt aku sambil drive  tingkap keta x tutup.... saja kan nak bagitau ko datang tpt aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
forex replied at 15-9-2020 04:21 PM
belagakkkk
dtg tpt aku sambil drive  tingkap keta x tutup.... saja kan nak bagitau ko datang tpt ak ...

Tu ketegori berlagak.ke?? Kak kiah nampak mcm.humble je....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
forex replied at 15-9-2020 04:21 PM
belagakkkk
dtg tpt aku sambil drive  tingkap keta x tutup.... saja kan nak bagitau ko datang tpt ak ...

Lahhhhhh kot ekon osakkk
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 04:57 PM | Show all posts
aku respect aliff and shadila ni. knowing shadila sama2 blaja di UIA and satu kampus mmg ya rabbi lifestyle dia dah mcm orang barat dah, dengan clubbing nya, minum nya...ended dgn aliff mmg 360 berubah. respect aliff dan shadila ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2020 05:03 PM | Show all posts
hady_vit replied at 15-9-2020 04:57 PM
aku respect aliff and shadila ni. knowing shadila sama2 blaja di UIA and satu kampus mmg ya rabbi li ...

mcm mana alif kenal dia? dia kawin dgn alif ms umur 30 kan? alif ms tu muda sgt lagi 24 tahun

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorg lagi tayang tok laki ..bahagia sgt2.. Jaga2 ada memerhati. .aliff tu helok sangat..compare masa bbnu dulu...n wife pun sedikit tua kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru 6 thn dekkk. Aku yg 15 thn kawin x penah pon nk up2 dlm socmed bgai. Eh sori. Aku ter up dlm cari plak
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 15-9-2020 05:28 PM
Baru 6 thn dekkk. Aku yg 15 thn kawin x penah pon nk up2 dlm socmed bgai. Eh sori. Aku ter up dlm ca ...

Wah..alhamdulillah..edit beb kikiii..sajer jer ter up tuh..till jannnah beb!!tp aliff ni mmg herlokssss
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 05:50 PM | Show all posts
kalo isteri rasa mcm tu maknanya btola elok Alif jaga keluarga dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 06:01 PM | Show all posts
makadek replied at 15-9-2020 04:44 PM
Lahhhhhh kot ekon osakkk

barangkali.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 06:26 PM | Show all posts
Hati2 jangan alif kena sondol...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 15-9-2020 05:28 PM
Baru 6 thn dekkk. Aku yg 15 thn kawin x penah pon nk up2 dlm socmed bgai. Eh sori. Aku ter up dlm ca ...

tak kenal takpe

apapun tahniah lah, 6tahun tu mesti mcm2 dah lalui
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hady_vit replied at 15-9-2020 04:57 PM
aku respect aliff and shadila ni. knowing shadila sama2 blaja di UIA and satu kampus mmg ya rabbi li ...

Wahhh dia minum jg ka?
Tp awal2 dl seksi jg masa couple tu..
Tp sbb alif tu baik n parents pn org baik2..Alhamdulillah terbentuk isteri dia..
Rezeki utk shad alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru 6 tahun ek? Rasa lama dah deme kawin.
Shadila pernah tercerita dlm program astro deme hampir putus. Shadila kata dia ckp kat Aliff something like 'you are just a baby'.

Namun, meols rasa baby itu telah berjaya membentuk isteri. Aliff boleh ja nk curang dah dia pun makin hot...duduk pulak dlm entertainment industry....dan shadila makin mommy2 tapi I rasa lelaki yg pernah dibabykan shadila is so responsible.

Aku terharu dlm big stage baru2 ni sherry tanya soalan apa yek....berapa kali putus cinta atau buat apa setiap kali putus cinta...

Alif jwb I jatuh cinta sekali je pastu terus kahwin...so I xle jwb soalan u. Alif ni lelaki urban yg bertanggungjawab dan tak lepas laku. Like sgt gichew.

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukur lah dpt laki berjenis
Aliff ni rapat dgn family sampai Faizal Tahir pun jeles sampai dia kata dia nak ada bonding ank & bapa mcm Aliff dgn bapak dia
Masa tu sama2 kat One in A Million, ayah Aliff selalu dtg visit
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
hady_vit replied at 15-9-2020 04:57 PM
aku respect aliff and shadila ni. knowing shadila sama2 blaja di UIA and satu kampus mmg ya rabbi li ...

Oh sosial jugak shadila ni dulu eh. Tengok muka mcm budak baik
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 15-9-2020 11:00 AM
Baru 6 tahun ek? Rasa lama dah deme kawin.
Shadila pernah tercerita dlm program astro deme hampir p ...

Aliff nj elok perangai sbb mak bapak dia. Tengok la parents dia mcm mana, sampai skrg romantik lagi. Jenis menyokong semua anak buat pun ya.  Aliff plak klu oustation mesti bawak parents dia sekali. Anak mak yg tak rugi dikahwini
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulilah..semoga kekal ke akhir hayat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list