Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12049
View
108
Reply

Kemelut Sharnaaz Ahmad Dan Noor Nabila Berakhir!

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2020 02:54 PM | Show all posts |Read mode
Kemelut di antara Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila akhirnya berakhir.


Kedua-duanya setuju dengan tuntutan yang dimeterai dalam satu perjanjian.


Ia dibacakan di hadapan Hakim Syarie, Mohamed Fouzi Mokhtar di Mahkamah Tinggi Syariah, Kuala Lumpur pada Khamis, 17 September 202.


Kredit foto: Gempak


Dipetik dari Astro Gempak, antara persetujuan termasuk kes berkaitan pembatalan kes nusyuz, hadanah (hak penjagaan) dan nafkah edah.


Peguam syarie, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar membaca tuntutan tersebut dan antaranya:


1. Nafkah edah perlu dibayar Sharnaaz sebanyak RM500 sehingga tiga kali suci (tiga bulan).


2. Sharnaaz bersetuju membayar nafkah anaknya, Jebat Jayden sebanyak RM1,200 sebulan selain pembatalan permohonan nusyuz difailkan oleh defendan.


3. Sharnaaz bersetuju penjagaan anak diberikan kepada Nabila mengikut syarak.


4. Sharnaaz diberi akses lawatan secara komprehensif terhadap anaknya selama empat tahun termasuk sebuah rumah yang terletak Taman Tun Dr. Ismail juga dipersetujui untuk dipindah milik kepada plaintif.


Foto: IG


Sementara itu Nabila lega kes selesai dengan baik.


Saya lega sebab proses penceraian, hak anak, datang mahkamah ini dia ambil kita punya tenaga.

Emosi pun agak terganggu juga setiap kali nak datang mahkamah, berat hati.

Tapi Insya-Allah ini kali terakhirlah saya datang ke sini."

  



  



Sharnaaz turut mengucapkan terima kasih kepada Nabila kerana dapat mencapai kata sepakat.


Apa yang jadi hari ini saya sangat bersyukur. Paling penting keutamaan saya dan Nabila ada anak kami Jebat." -CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-9-2020 02:58 PM | Show all posts
ada peluang la @Kurex jadi mak tiri Jebat
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
akhirnyer......
bgitulah pgakhiran kisah cinta agong nanas bellah.....
semuga mjdi pedoman iktibar utk nanas bellah dan kaum kerabat.......
dh dh ler tu bcerai berai famili lopah.....
seram.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 17-9-2020 02:58 PM
ada peluang la @Kurex jadi mak tiri Jebat

Tak minat shenaz ni. Nanti gaduh mulut dekat dapur. yg shenaz sambil potong sayur, dia membebel. iols pulak sambil siang ikan, sambil membebel
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:10 PM | Show all posts
cantik nabila...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Ruma ttdi tu bg kt che nab.. plaintif bini ek? Kenapa 4tahun je lawatan comprehensive? Mushkil tgk style che nab nanas ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:23 PM | Show all posts
Semoga diri ini dpt mjadi bapak tiri yg baik utk dik Jebat..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:25 PM | Show all posts
sikit nye nafkah edah..cukup ke??
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya anak
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:27 PM | Show all posts
Normabaru replied at 17-9-2020 03:15 PM
Jap.. Ruma ttdi tu bg kt che nab.. plaintif bini ek? Kenapa 4tahun je lawatan comprehensive? Mushkil ...

tu la ai pun tak paham part yang tu.. ada sape2 lawyer bole explain?
rumah kat ttdi rumah nanaz kena bagi kat nabila ke? nanaz ada rumah kat ttdi ke pun? n hak lawatan comprehensive tu apa benda? lawatan tanpa had ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
wah dpt rumah ke..untungla nabila ex husben sgt bertimbangrasa
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
RM1200 gaji minimum yachh
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:33 PM | Show all posts
Alhamdulillah, mudah urusan.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Topic penceraian sgt disukai oleh lobai @stingerstruck . Mohon ler cerca kaknab ka nanas ka,baru depa ada akai
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung la dpt rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:43 PM | Show all posts
Dress putih Nabila tu seksi yach, jarang giler. Sheols memang seksi ker atau makin seksi sejak bergelar ibu tunggal?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
RM500??? Macam tak hurmmmm bila tgk lifestyle family Nabila. Meolls pun dpt RM500 belanja 2 minggu sekali laki bg...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:50 PM | Show all posts
mieymiey replied at 17-9-2020 03:43 PM
Dress putih Nabila tu seksi yach, jarang giler. Sheols memang seksi ker atau makin seksi sejak berge ...

komen kau saja kan nak suruh org scroll balik tgk...hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay laa tu tak gaduh2, demi anak. I suka kapel yg boleh bertolak ansur like dissss.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 17-9-2020 03:27 PM
tu la ai pun tak paham part yang tu.. ada sape2 lawyer bole explain?
rumah kat ttdi rumah nanaz k ...

Comprehensive=menyeluruh? Tanpa had la tu kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list