Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13417
View
2036
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 14

 Close [Copy link]

Author: Kak-Leen    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2020 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


Assalamu’alaikum dan salam sejahtera. Akak tolong buka pintu rumah tingkat 14 pagi ni.
Pagi-pagi macam ni selepas solat Subuh kita belajar untuk memaafkan diri sendiri dan melepaskan lelah-lelah dalam jiwa jika masih ada. Moga kehidupan kita lebih tenang lepas ni.







@adila39
@Leonclay
@seribulan
@keypochi
@ipes2
@makton
@sarah82
@mrsjones
@setiakudisini
@PrinceAladdin


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-9-2020 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Breakfast apa pagi ni? Akak dulu time zaman remaja rajin kena gastric. So setiap pagi Ayah akan sediakan telur separuh masak dgn kicap cair  saja. Nak letak pepper memang ayah tak bagi sebab katanya nanti kena gastric lagi sebab tu hot spice. Akak pun makan la telur separuh masak tu dgn muka tak semenggah.. huhuhu...

Bila dah kena slipped disc yg buat akak x mampu nak berjalan sebab hilang deria rasa bagi sebelah kaki, akak mula breakfast mcm Mr. Rabbit ni. Sesekali makan sayur di awal pagi kalau dah muak breakfast yang dihidang oleh hospital. Anak akak kata dah macam arnab. Nasib baik arnab tu cute. Jadi seronok la terperasan cute  sekali..

Pagi ni akak breakfast air hibiscus, green tea & air suam segelas dulu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Good morning
@CocoCily
@makadek

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Leen at 18-9-2020 09:06 AM

Good morning
@Catpaw
@pucuk-kelompang
@Scheherazade
@green-tea

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Leen at 18-9-2020 09:08 AM

Good morning
@Buritan
@mejaputih
@CiliPadiSedap

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:05 AM | Show all posts
makan breakfast :

gula hacks

nanti lunch makan berat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-9-2020 09:05 AM
makan breakfast :

gula hacks

Gula hacks utk dapatkan energy to start the day ke? Hehehehe.. Minum air ya, cili.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Happy working for those who are working today. Gomen di Johor, Kedah & Kelantan cuti hari ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Leen at 18-9-2020 09:23 AM

September dah separuh berlalu. Skrg kita look out for October holidays.




BULAN OKTOBER 2020
Tarikh        Hari        Cuti        Negeri Terlibat
3 Okt        ~Sabtu~         Hari Jadi Yang di-Pertua Negeri
                                        Sabah       
                 [Sabah]

9 Okt        ~Jumaat~        Hari Jadi Yang di-Pertua Negeri     
                                        Melaka
                 [Melaka]

10 Okt        ~Sabtu~        Hari Jadi Yang Di-Pertua Negeri  
                                Sarawak
                 [Sarawak]

29 Okt        ~ Khamis~        Maulidur Rasul        
                [Semua Negeri]

Dah boleh plan nak JJCM atau short getaway dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam jumaat & good morning Leen & others

Baru habis marathon thread semalam...hihihi

Jap lg Setia reply ber jemaah ye..harap uols tak pening baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam anak buah akak share lobster dia pilih utk makan di Kota Kinabalu. Pergi sana bekerja. Geram je tengok lobster ni walau x sebesar di laut2 air sejuk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 18-9-2020 08:31 AM
Breakfast apa pagi ni? Akak dulu time zaman remaja rajin kena gastric. So setiap pagi Ayah akan sedi ...

Setia pun ade gastric...
Selalu sebelum solat mkn fruits sikit & milo kosong 1 cwn

Lps tu around 7:30-8am mkn roti fiber sekeping sapu butter & jem  + green tea
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
setiakudisini replied at 18-9-2020 09:25 AM
Salam jumaat & good morning Leen & others

Baru habis marathon thread semalam...hihihi

Sama2 la kita reply thread yg dah runtuh ya, Kak Setia. Akak x sedap je semalam sebab panggil  K Setia dgn nama saja. Mcm x beradab pulak. Sorry tau.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 18-9-2020 09:29 AM
Sama2 la kita reply thread yg dah runtuh ya, Kak Setia. Akak x sedap je semalam sebab panggil  K S ...

no worries...akak ok je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
setiakudisini replied at 18-9-2020 09:29 AM
Setia pun ade gastric...
Selalu sebelum solat mkn fruits sikit & milo kosong 1 cwn


Jgn kasi perut kosong je, kuncinya kan.. Tapi  kalau dah kosong  kena makan benda yg x pedas, berminyak @ berempah. Kalau makan juga memang  naik la asidnya kalau gitu..

@seribulan semalam gastric.. Kalau tak, tak dapat la dia MC hari ni. Moga sb sihat hendaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
@leonclay
> akak x tanam pokok2 bunga ,pandan,etc tu...dulu masa mak akak duk dgn akak mak yg rajin tanam2 pokok...
   akak pandai siram je & nk ltk gambar kt sini pun x pandai lg...hihihi
> insyaAllah akak mmg guna lumbar pillow support kalau naik kereta & tqvm for your concern & remind utk streching tu
>sekrg yg sakit mostly L5/S1 L4/L3...akak pakai lumbar support belt yg brand OPPO tu kalau buat kerja kt rumah...
   Akak pun guna portable TENS machine kalau sakit sangat + mandi hot shower
  Alhamdulillah, after 2 weeks on gabapentin ade improvement & da kurang ambil arcoxia
> betul la tu slip disc ni sakit yg org x nampak sbb physically mmg nampak ok je tapi bila dtg sakit tu Allah je yg tau kan...
  Semoga Allah kurniakan kita kesabaran lalui semua ni...aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Hujan kat sini.. Sedap tido.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
setiakudisini replied at 18-9-2020 09:31 AM
no worries...akak ok je

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 18-9-2020 09:33 AM
Jgn kasi perut kosong je, kuncinya kan.. Tapi  kalau dah kosong  kena makan benda yg x pedas, berm ...

Betul tu...x bole tahan lapar & kena tau apa yg mudarat utk perut kita

Alhamdulillah kalau puasa tak de problem pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
setiakudisini replied at 18-9-2020 09:48 AM
Betul tu...x bole tahan lapar & kena tau apa yg mudarat utk perut kita

Alhamdulillah kalau puas ...

Alhamdulillah. Sama la kita! Time puasa x kena gastric. Cuma akak selalu kena hypoglycaemia je time puasa.. huhuhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list