Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
66462
View
1986
Reply

The Masked Singer Malaysia : Clue pg1 #2

   Close [Copy link]

Author: haruslah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by haruslah at 11-10-2020 02:41 PM

Lepas habis kampung peoplr tadi tertukar astro warna

Ade show The Masked Singer Malaysia....

Nyanyi guna kostum. Macam 'senyap' jer TMSM niii....

Nah i tepek trivia TMSM

Tidak lama lagi The Masked Singer Malaysia yang menggunakan format asal program realiti popular dari Korea Selatan, The King of Mask Singer bakal muncul di kaca televisyen anda.

Sebuah pertandingan nyanyian berkonsepkan misteri ini akan mempersembahkan kehebatan bakat nyanyian daripada para peserta.

Di sini, Gempak kongsikan trivia menarik dalam The Masked Singer Malaysia:

1. Kesemua peserta 'The Masked Singer Malaysia' terdiri daripada barisan selebriti popular dari pelbagai industri seperti penyanyi, pelakon, pengacara, tokoh sukan dan ramai lagi.

2. Identiti peserta 'The Masked Singer Malaysia' akan dirahsiakan sehingga mereka disingkirkan. Untuk mengekalkan elemen kejutan, hanya lapan orang sahaja dari bahagian produksi yang diberi amanah mengenali siapa di sebalik topeng atau kostum.

3. Terdapat 12 kostum menarik dan unik yang akan dipakai oleh barisan peserta, iaitu Musang King, Nasi Lemak, Orang Utan, Rajah Brooke, Wau Bulan, Air Batu Campur, Burung Enggang, Ayam Jantan, Rhino Sumatera Reno, Harimau Belang, Rafflesia dan Bunga Raya.

4. Kesemua kostum direka oleh Akma Suriati Awang. Beliau memiliki lebih 49 tahun pengalaman dalam rekaan dan perundingan fesyen.

Selain berkarya sebagai penatarias industri filem, beliau juga bertanggungjawab untuk rekaan kostum bagi pelbagai produksi teater mega seperti Hikayat Merong Mahawangsa, Siti Di Alam Fantasi, Mahsuri, Puteri Gunung Ledang, dan Chow Kit Road.

5. Konsert mingguan yang berlangsung di Royal Theatre, Shah Alam akan diadakan pada skala yang lebih kecil, melibatkan kehadiran jumlah penonton yang jauh lebih sedikit berbanding program-program lain seperti Maharaja Lawak Mega dan Muzikal Lawak Superstar.

Ini merupakan usaha pihak Astro dalam mematuhi arahan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan pihak berkuasa termasuklah sentiasa memastikan penjarakan fizikal bagi menjaga keselamatan dan kesihatan para penonton dan semua yang terlibat.

6. Bagi mengekalkan elemen 'rahsia' program, kesemua telefon pintar penonton akan disimpan rapi oleh pihak produksi dan hanya akan diberikan semula sehabisnya program.

Malah, penonton juga perlu menandatangani Perjanjian Kerahsiaan (NDA) sebelum masuk ke sesi rakaman.

7. Pengarah Muzik bagi program The Masked Singer Malaysia adalah pemuzik, penerbit, penggubah dan penulis lirik, Shahnizam Abdul Halim atau lebih dikenali sebagai Shah Slam. Beliau juga telah menghasilkan salah satu lagu tema program ini.



Ikon popular genre rap, Altimet, juga mengambil bahagian menghasilkan lagu tema kedua.

8. Program The Masked Singer Malaysia dimeriahkan lagi dengan siri Live+ yang bakal bersiaran setiap Jumaat, jam 8.30 malam, mulai 18 September 2020.

Live+ yang akan dihoskan oleh Izzue Islam dan Elly Ariffin ini akan menyingkap semula kesemua persembahan setiap peserta di samping berhubung bersama penonton dengan pengisian menarik sepanjang program berlangsung.

Dalam pada itu, seramai sembilan orang figura yang hadir dari latar belakang berpengaruh dalam industri telah diberi penghormatan untuk menduduki kerusi juri tetap.

Mereka adalah Datuk Aznil Haji Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Zizan Razak, Ella Aminuddin, Remy Ishak, Nabila Huda, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.

Manakala, Datuk AC Mizal yang merupakan pengacara tersohor menggalas tugas sebagai hos.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 16-10-2020 09:40 PM

Minggu 1

Skip AJ sbb dh thu siapa

Reno
-di sebalik gelak tawa yg sy tunjukkn, tiada siapa thu apa yg sy rasa





Enggang
-mnurut mereka, akulah juara
-simbol kewiraan dan kegagahn melambangkn sifatku



Wau
-hidup sy spt terapung2nya wau bulan di langit biru
-kdg kala tinggi di langit, kdg kala tersembam di atas tanah

Bunga Raya
-persaingan mmg sinonim dgnku

BR1.png

Orang utan
-ada masa aku suka bersendirian juga
-gambar pool, mansion


Rajah Brooke
-duduk di Malaysia pnuh keajaiban, penuh bangsa berbilang kaum
-gambar newspaper tamil dan mandarin
-gambar mcm beijing/china
-sudah dimiliki, sign kontrak


Minggu 2

Enggang
-Enggang ni sejenis yg setia
-Pernah nampak Enggang dgn pipit tak? Tak kan. Sbb Enggang dgn Enggang
-Sentiasa mencari ruang dan peluang utk terokai bumi kenyalang ni
-Tak nampak kelibatku, tak bererti ku hilang hahaha
-Gambar pakai convo robe dan campak mortarboard (simbolik akademi fantasia?)

Rafflesia
-Tak kisah lh dr mana asal usulku. Asalkn kau tahu 'Aku adalah aku' hihihi

Rajah Brooke
-Bila cantik dipuji, bila buruk dikeji
-Gambar make up, teddy bear dolls (kanak2? rancangan kanak2 = ceria popstar?)

Orang Utan
-Dah lama tak jln2 naik kapal terbang ni
-Nsib baik lh ada assistant2 blh tlg tengok2kn aku
-Plg penting, jagakan bulu perang aku ni. Ada je rsa nak potong, tp mana boleh..
Imej cari makan ni (ada jambang??)

Wau
-Impian
-Gambar rotan, angka di calculator 1981
-Gambar remy, muzik box
-lirik putus terpaksa

Reno
-Bila aku stress inilah aku buat (main bola)

Bunga Raya
-Merah ni juga maksudnya 'awas' ye
-5 kelopak ni mewakili perkara2 yg dkt dgn aku. Yg plg jd kesayangn smestinya kelopak 'ke5'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 16-10-2020 09:49 PM

Reserved utk gamba TMSM

Musang King (OUT)
-MK
-bermusim
- Zain Ruffedge

Nasi Lemak (OUT)
-Datuk Mirnawan Nawawi - player hoki

Orang Utan
-lifestyle
-kaya
Bola, jersi 08, arsenal

Rajah Brooke

Wau Bulan

Air Batu Campur (OUT)
- Yana Shamsudin

Burung Enggang

Ayam Jantan
-kejayaan
-motivasi

Rhino Sumatera Reno

Harimau Belang (OUT)
- Ebby Saiful

Rafflesia

Bunga Raya
-rosyam nor
-rajni khan
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgh live ni nita la wehhhh.. Raflesiaaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 18-9-2020 10:35 PM
Tgh live ni nita la wehhhh.. Raflesiaaaa

Neeta iam neeta ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 18-9-2020 10:36 PM
Neeta iam neeta ke?

Bkn... Neetaa malaysian idol.. Dk pun eina azman... Stail suara mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan tol..besepah2 dan berturut2 program nyanyi je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade pun thread psl ni.. cm sendu je pulak kan.. Iols teka yg wau tu eira syaziera.. yg dorang teka atu zero tu iols nmpk cm johan raja lawak pn yer jgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by haruslah at 11-10-2020 02:38 PM

Minggu 3

Bunga raya
-wpun gerak geriku dikawal oleh sseorang, tp jgn tertipu dgn mata kasar
-perincian seni halus yg ada pdku, senimannya mewakili diriku
-gambar makanan2 desa, masak2
-sound background baby menangis

Rafflesia
-jalan2 ke sana sini terapi buat diri
-gmbar shopping bag byk2
-gmbar checklist dlm buku: masak, ootd (yes), lipat baju, mengemas (no. ada bibik?)

Orang Utan
-lelaki romantik

Enggang
-makanan rujiku adlh shepherd pie dan asam laksa tp roti canai banjir sedap juga
-gmbar bancuh air

Bunga raya
-gig. Main keyboard
-new york
-ada nametag boy1, boy2, boy3, boy4

Reno
-kehilangan seseorang
-calendar 13 oct
-dlm gambar ada reno dan 2 badak (band/group 3 org?)

Rajah brooke
-tiktok
-sy mmg suka menari
-dulu aku tak dipandang


Minggu 4

Orang Utan
-penyayang (katanya)
-vt tunjuk jaga budak2 kecik 4 org (anak ramai?)

Bunga raya
-kena duri mawar, terus ditinggalkan
masa susah ramai menghilang katanya
-1993

Reno
-vt dlm studio (komposer?), tulis lirik (songwriter?)
Bintang sudah ku ukir tapi janji sudah kau mungkir.
Tak lagi akan terang cahaya sinar BINTANG!
(lirik ni sebijik caption ig MK k-clit)

Enggang
-vt ada music sheet, rotan
-gambar p ramlee

Rafflesia
-setiap masa rsa nk makan apa je

Rajah brooke
-dari kecik selalu ditinggalkn, jd lebih berdikari
-vt masak2


Tqsm @Pekaba
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
konfem ke yg pakai maskot ni semua artis/selebriti? Mcm lepas laku sangat je...entah2 dalam tu pakai penari je..diorg just teka suara rakaman.

Masked singer China nyanyi live ..kostum pun practical nak nyanyi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 18-9-2020 10:37 PM
Bkn... Neetaa malaysian idol.. Dk pun eina azman... Stail suara mcm tu

Ooo neeta tu mcm tinggi jer
Ni cm rendah jerr
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm serabut ckit.. masing2 nak bercakap.. yg mask singer ni nyanyi miming je ke?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 18-9-2020 10:42 PM
konfem ke yg pakai maskot ni semua artis/selebriti? Mcm lepas laku sangat je...entah2 dalam tu pakai ...

Yg ni mcm miming je kan
Kalau artis yg diva malaysia haruslah xmo pakai kostum ni
Unless yg sporting mcm pelawak...selebriti lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
epal_ijau replied at 18-9-2020 10:46 PM
Mcm serabut ckit.. masing2 nak bercakap.. yg mask singer ni nyanyi miming je ke?..

kalau versi Korea dia nyanyi live yach. mana ada miming2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 18-9-2020 10:42 PM
konfem ke yg pakai maskot ni semua artis/selebriti? Mcm lepas laku sangat je...entah2 dalam tu pakai ...

Selebriti sukan pun ade katenya.. org2 sukan ni kn skema biasenya.. siapa la tu nk menari gitu kn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
epal_ijau replied at 18-9-2020 10:46 PM
Mcm serabut ckit.. masing2 nak bercakap.. yg mask singer ni nyanyi miming je ke?..

Mcm miming je
Prog pun bukan live
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rama2 tu macam erra fazira je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 18-9-2020 10:49 PM
kalau versi Korea dia nyanyi live yach. mana ada miming2.

Yg korea tu recorded ke live rancangannya? Yg malaysia ni cm recorded je..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 18-9-2020 10:49 PM
kalau versi Korea dia nyanyi live yach. mana ada miming2.

Kannn.. iolls expect mcm mask singer korea.. mask pon simple2 je senang nak nyanyi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Haish bodyguard ayam jantan mercik jugakkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list