Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
1797
View
65
Reply

PSIKO ke? Cemana nak deal dgn situasi ni..

[Copy link]

Author: kaydee08       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2020 01:08 PM | Show all posts |Read mode
pernah ke korang alami situasi yang sama dengan aku. atau terjadi pada orang yang korang kenal. boleh tak share pengalaman korang or bg idea how to deal dengan situasi mcm ni..

aku dah kawen, anak sorang, suami aku caring, manis walau tak ensem mana.. eheheheee.. circle kawan2 dia boleh kata 90% lelaki, 10% je pompuan,  tu pun rasanya pompuan yang aku pun kenal mungkin sbb kerjaya dia. aku pulak boleh kata 50 : 50, aku senang masuk dengan sapa2 pun..

ada seorang member aku ni, senang citer laki orang. ada anak, bini, loving. bagi aku keluarga diaorg perfect, nampak diorg bahagia. kepala gila2.. tp dia ni ayat manis and... at some point (many times sbrnya...) aku rasa mcm dia ambil tahu pasal aku (entah la kot aku je yg perasan, tapi aku rasa mcm obvious jugak), status2 aku dkt fb, blog (walaupun tak aktif dah skrg), ig, twitter.. dia bukan takat membaca tapi dia ingat. and kalau kitaorg terjumpa tu siap requote balik or akan bagi hint yang dia baca. dia tak drop comment dkt situ cuma bila jumpa, dia akan bg hint dia baca. aku pun tak pasti apa motif nye dkt situ.. sebolehnya aku buat2 tak dengar.

then chemistry kuat, terpakai baju sama, terjumpa, terpandang, nak terpegang benda yang sama la, and dia akan datang nak duduk dekat/bertentang dgn aku or dia akan berlegar2 dkt tmpt aku ada.. ada sampai kawan2 mengusik sambil lawak, mungkin ada yg perasan.. sbb bukan baru benda ni.. bertahun dah.. tapi takde la sampai over, no physical contact.. not even once he try to text wassap me nak flirt, nope, tak sampai ke situ. tapiiiii it will obviously happen kalau jumpa berdepan2, boleh rasa dia punya energy, dia jadi nervous and out of control. gestures dia tu obvious. pernah jgk bbrp kali dia nyanyi lagu2 mengundang betul2 dekat dgn telinga aku... cth lagu jodoh pasti bertemu, asal kau bahagia, rahsia pohon cemara... andai dapat kuundur masa.. ntah ape2 lagu lg, gile dinasor punya lagu jiwang..

lps tu sesekali kalau dia bawak anak datang office ke.. dia mesti suruh aku yg tengokkan jaga anak dia, mmg cubicle aku paling dkt dgn pantry and ada space kalau anak2 nak tumpang baring2 ke..  ada sekali tu belah petang dia bawak anak pi office, mintak aku tgkkan, so aku ok aje, anak pun jenis behave mau duduk diam.. taklama lps tu dia datang nak amik anak bawak balik kot, masa tu anak dia tgh tgk youtube sebelah aku, dia kata 'mai daddy tangkap gmbr sikit' aku pun ketepi laaa.. sekali dia kata 'eh gambar dgn you la sekali'.. aku kata takyah la.. dia boleh kata, i tak kira i ambil jugak.. lps tu nyanyi2..


mcm aku tulis awal tadi.. aku ramai je kolig laki lain yang aku baik, rapat.. kenal dah berbelas tahun pun ada, semua kepala gila, diorg treat aku mcm jantan je, cakap kasar aku-kau aku-hang, mencarut selamba, mengusik melawak kaw2... takde nak jiwang2, cuma dgn dia ni.. mmg lain la.. lain sgt.

aku cuma nak luahkan yang aku sayang suami & fmly aku. aku taknak terbuai dengan perasaan2 yang tak sepatutnya. aku taktau la kalau semua tu dia main2 je, aku pun harap dia takde niat nak melebih2.. wife dia baik sangat huhuh.. serius mmg jantung laju woii kalau dia buat perangai out of control.. benda ni aku takpernah cerita pade sape2 pun..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-10-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasala setan kan..

Dok hayun perasaan kita urk terbuai la tu..

Permulaan zina
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ajinomotonosuga at 15-10-2020 02:08 PM

Ko response baik..ko pun sama miang ..dia pun gatei..dia leh sense ko pun ske kne ayat sme tu so dia keep on urut emosi ko..lelama tahan ke?

Ko beri space..ko beri masa..ko balas layanan dia..dia dah de bini..awat gatei kat bini oang?

Bnyk kes gini la ...kawan aku de tiga cerai kes skendel opis..bini oang gak..

Klo sayang suami..otak tu de suami bkn layan jantan lain walo boss ko or kawan keje

Nnti nk blame jantan pun tokleh..sebab ko tu kata senang masuk mna grup..gaul bebas ler kut..tepuk tampar konon tadak pe pe..last kawan tolong anto blik..mcm mcm bleh jadi

Klo satu ni male...satu lagi female..mcm mcm bleh jadi..adik badik ade incest..ayah anak ade incest..atok rogol cucu bnyk..nenek kne rogol bnyk..ase nya?

PERGAULAN BEBAS..kita dok sibuk tutup orat rambut tu tutup tutup..ni kesilapan faham bab MEMELIHARA MARUAH...nomo satu bergaul bebas tu haram...berapa bnyk bini orang anak dara oang gaul bebas kat opis..kat uni kat memana je

Kita tatau bilaaaa kita kalah dek nafsu..mcm kita tatau bila ajal mai..aaaa

Skang bleh ckp beso..it is nothing..biasa..tk.rasa pe pun..alaaaa mcm abg angkat adik angkat..ewahhhh yer laaaa ko

Ari ari bertaun kne uruttttt...ko leh tahan?

Taubat..pi mintak maap kat somi ko..klo.dia tak redha abis ko..dia izin p keje tu ko wajib jaga kehormatan diri ..pandang jantan pun tidak haa

Klo bini aku..aku ikat ko kt pokok de kengge semalaman aaaa ajor skit aaaaa..aku imam ko!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:51 PM | Show all posts
Edited by auntyjems at 15-10-2020 02:54 PM

aunty rase benda2 mcm ni terjadi je dkt mana2 pun,  hmmm kau pun TT.. jangan la melayan.
dkt opis aunty ni ade je sampai lakikk / bini mengamuk sampai naik atas opis. tp tu kes mmg dah berat la, kantoi wassap, dating luar tu semua. ngamuk tanpa usul peksa pun ada. tapi drpd citer kau ni nampak takde sampai situ lagi.

kadang jantans ni saje nak test2 market. or kadang sengaja nak cari ada something yang attract him in the office, be it junior staff ke, freshies ke, or sapa2 yang dia nak usik, student intern ke.

Tapi nampak gaya this guy mmg tuju dekat kau sorang la eh? mcm pak ajinomoto tulih tu, mmg skrg takde touching2, tak flirt dlm wassap, YET, but risau kemudian hari kau pun goyah. sama2 hanyut.

aunty leh nasihat 1 je, kau jgn layan dah. say no kalau dia suruh jaga anak ke, nak meleset2 ke. elak.

aunty terfikir 1 lagi, sebab kau tanya pasal PSIKO kan? cane kalau dia stalk kau punya FB ke ig and simpan gambar2 kau? gilo la kalau tahap gitu. aunty dah teringat citer pelindung seorang puteri - hat FK jadi psiko dgn lisa tuhh... giloo weii


Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bolayan pls..ko elok ad suami anak segala..lain la ko janda..adeh..mende simple je..jgn nk fefeeling yach!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 05:43 PM | Show all posts
chenta_dewi replied at 15-10-2020 01:36 PM
Biasala setan kan..

Dok hayun perasaan kita urk terbuai la tu..

serius uols memang terbuai... kalau single same single... dah lame terjatuh cinte
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 06:04 PM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-10-2020 01:59 PM
Ko response baik..ko pun sama miang ..dia pun gatei..dia leh sense ko pun ske kne ayat sme tu so dia ...

serius aku treat die mcm bebudak lain jgk dkt opis nih.. kasar.. takde nak jaga hati sangat ke ape.. cakap takde lapik.. time membahan, bahan kaw2.. tapi sory... aji salah part tepuk tampar tu.. sbb mmg tak terjadi mcm tu, kitaorg ramai 1 geng.. meriah mulut je.. semua laki org bini org, yang laki bini dlm geng ni pun ade.. yg still single pun ade.. walaupun tak sama umur tapi sekepala.. boleh la nak sembang ape pun.. di situ kot silap nye.. mcm aji kate tu.. aku yg bagi ruang.. dia tau aku tahu dan boleh feel apa yang dia nak sampaikan tu.. still aku pun ikutkan je.. dan betul cakap ko ji.. akan datang macam2 boleh jadi.. weii aku bersalah pd husband aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 06:10 PM | Show all posts
auntyjems replied at 15-10-2020 02:51 PM
aunty rase benda2 mcm ni terjadi je dkt mana2 pun,  hmmm kau pun TT.. jangan la melayan.
dkt opis a ...

yerr.. aku try la tak melayan dah lps ni yer aunty, neway tq.. haa assal dgn citer parid tu aunty.. dia hantar santau ke pengasih ke melalui gambar risau lak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 06:13 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 15-10-2020 02:59 PM
Bolayan pls..ko elok ad suami anak segala..lain la ko janda..adeh..mende simple je..jgn nk fefeeling ...

serius lega bila dpt share sini.. hari ni dia gurau something yang buat aku rasa too much..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 06:21 PM | Show all posts
ok sila tukar deparmtnt kalau x selesa.. tak perlu terpikir2 atau apa2 ter.. kang terlajak kang.. buruk padahnya.. jangan la kita mengundang bala..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 15-10-2020 01:59 PM
Ko response baik..ko pun sama miang ..dia pun gatei..dia leh sense ko pun ske kne ayat sme tu so dia ...

Hahaha.. padu ko bagi advice. Tembak kena sasaran btol. Time bace tu aku pun terpikir benda yg same cam ko, cume aku mungkin akan tulis secara berkias2 sikit la.

To TT, ape yg die cakap ni betul walaupun nampak cam kasar. Perasaan yg u rase tu dari syaitan yg saje nak memporak poranda kan hubungan perkahwinan u. I rase u xyah nak layan perasaan yg ade, the energy ke, kimia ke ape.. sbb bnd tu semua akn membawa ke benda yg lebih tak elok. Pastu, try jarakkn diri dgn die, tunjukkn je u tak selesa bile die ade. Takyah jaga perasaan die pun, yg penting jaga perasaan laki u.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kaydee08 replied at 15-10-2020 05:43 PM
serius uols memang terbuai... kalau single same single... dah lame terjatuh cinte

Sy pon penah je suka gedik mcm tu..

Manager india dah kawen .. sy ni time tu single..

Kegedikan sy tu smpi punya la bg hint smpi kelik lain perasan..

Semua india berapa je melayu..

Last jumpa makan sekali je dia pon nak cepat balik dah kawen kan.

Tp mmg paham sgt perasaan tu..

Syiokkk gedik semacam ..

Nasib la skrg keje sendiri kalau x dah kawen pon tah rasa gedik ngn sape pulak ahax
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kaydee08 replied at 15-10-2020 06:13 PM
serius lega bila dpt share sini.. hari ni dia gurau something yang buat aku rasa too much..

Entah le u..ni nikmat mana yg kau dustakan jugak ni..u tgk la ramai yg nk kawen tp jodoh xsampai2..dah kawen laki plak prob.ko bukak la mata luas2 yek..ak rasa ko lawo kot..tu la ujian org lawa ahahaa yg ak mmg xkn boleh nk rs sbb ak huduh tih2..kuatkan iman.kalau ko rs ko nk laki tu,ko cerai ye.jgn duakan suami k
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bukan psiko ...tp mmg ada lelaki yg sejenis suka bini org ..

Org lelaki ni mudah jerr .. Klu kau tak nak ... Jgn sesekali bgi ruang ..sebesar kuman pun jgn!

Sbb fikiran lelaki nih tak kira tua atau muda drp kau adalah sgt advance ..kau baru pikir 1 langkah .. Drg dah pikir 10 langkah kehadapan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Back off jgn mula.. Mg terbuai.. Tp jgn la di lyn perasaan tu.. Srnk kan ada org suka kt.. Rss hot rs ada market lg.. Tp tlg la TT.. I m speaking frm experience.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2020 09:53 AM | Show all posts
Edited by CocoCily at 16-10-2020 09:58 AM

dia tak psiko. dia miang. miang. miang!
TT pun jangan nak melayan , membuai perasaan tu. Ingat suami, anak. Jaga diri & hati.
Dia laki, alasan biasa pakai boleh kahwin 4 etc. Tolongla jaga harga diri as wanita, a mother.
Scandal office ni (bini orang with laki orang) banyak dah terjadi. Mula mula tak ada apa, lama lama hanyut di buai perasaan.

One more thing "bagi aku keluarga diaorg perfect, nampak diorg bahagia". Itu yang you nampak and assume. Kita tak tahu apa yang berlaku in their marriage. Entah entah si isteri makan hati with perangai si suami
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2020 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 15-10-2020 06:21 PM
ok sila tukar deparmtnt kalau x selesa.. tak perlu terpikir2 atau apa2 ter.. kang terlajak kang.. bu ...

Pernah minta tukar dept.. boss pulak tak layan, takda concrete reason.. Lps tu aku hrp dia naik pangkat ke ape and kena transfer tmpt lain, patut ke aku terus terang je pd boss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Skydiva replied at 15-10-2020 06:50 PM
Hahaha.. padu ko bagi advice. Tembak kena sasaran btol. Time bace tu aku pun terpikir benda yg sam ...

Yerr skydiva aku rasa muka aku takde darah kot kalau ko toreh masa aku baca aji punya komen tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 15-10-2020 07:33 PM
Sy pon penah je suka gedik mcm tu..

Manager india dah kawen .. sy ni time tu single..

Hahhhaha kes aku ni.. Aku berani kata aku tak gedik.. Ade je lagi dak2 bbnu yg gedik pasang body dkt opis ni tapi takde pulak dia nak heran..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 15-10-2020 09:04 PM
Entah le u..ni nikmat mana yg kau dustakan jugak ni..u tgk la ramai yg nk kawen tp jodoh xsampai2. ...

Aku biase2 je molly jenis selamba tak reti nak pasang badan mekap pun tak tebal ramai lg yg cun2..  Serius aku sayang family aku.. Tq.. doakan aku yerr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list