Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8553
View
109
Reply

Jovian Tak Ambil Tindakan Mask Diciplak Sebab "Mungkin Depa Tengah Susah Cari Income"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2020 01:08 PM | Show all posts |Read mode




Jika ramai sakit hati dan memilih untuk mengambil tindakan undang-undang apabila rekaan sesuatu produk diciplak, Datuk Jovian Mandagie mengambil pendekatan berbeza.


Pereka fesyen terkenal itu akur dan reda apabila rekaan pelitup mukanya diciplak pihak tidak bertanggungjawab untuk meraih keuntungan.




  



  



Kongsinya di Instagram, bukannya dia enggan menegakkan haknya, sebaliknya dia memahami pihak terbabit mungkin bertindak demikian bagi meneruskan kelangsungan hidup.







"Isu #JovianMask ditiru dan dijual merata-rata. Bukan tak nak fight, tapi mungkin depa pun tengah susah nak cari sumber pendapatan," tulisnya yang reda dengan apa yang berlaku.






Kredit foto: IG Jovian





Dalam masa sama, Jovian turut berkongsi pelitup muka palsu yang berada di pasaran dengan harga jauh lebih murah.


Walaupun tidak mengambil sebarang tindakan, Jovian menasihati pengguna supaya tidak menggunakan produk palsu itu kerana tidak mematuhi tahap kualiti ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-10-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Model laki tu dah tak jadi atlet dah ke? sebelum ni dia cyclist kan....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts


Bukan jenis meroyan.. bagus lah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
JM ni bagus jugaklah, nampak jenis yg hardworking bukan menumpang Fil & bini saja.
Antara designer yg kurang meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
selalu yg kuat meroyan spesis kak jat..sbb dia lelaki..so cool la sikit kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Respect la dia ni, tak dak nak melenting pun.. Dia fikir mungkin dalam rezeki dia(brand) ada rezeki orang lain. Kalau founder lain dah kira tak halal dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
eh ok la rm30, mcm nk beli pulak yg ori tu. yg ciplak tu klu jual harga murah xpe lg, jgn pulak jual sama harga mcm original. teringat ada butik kena serbu tu, jual ciplak tp harga ori. yg tu mmg patut kena amek tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cam suka plak aku tgk design mask ni.. rega pun ok je..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mask dia x mahal pun... yg fake harga nak dekat sama.. baik beli ori...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat limelight percuma mask u jovian. Org pon tak rengsa bila tak meroyan. I pon rasa mcm nk beli jgk Mask u. Hahahahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Good attitude, pening2 kepala nak carik tukang tiru pun takut buang masa & duit je sbb nak saman tuntut duit pun mungkin dieorg takde duit
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Good attitude
Ader empathy
Dia pun da kaya raya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:29 PM | Show all posts
Nampak berbeza sangat. Sebab tu kot dia malas layan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bgslah cmtu
Sbb klo org nk beli ori ttp akan beli ori jgk.

I applaud lah cmni kt jm
Bende kecik je pn.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada beli 1 hijab mask dia yg printed, 1 lg yg plain. Ok la mmg selesa pakai. Harga pun x firaun sangat, yg printed dlm rm50 gitu la
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
btol, dia xmeroyan skaligus org ttarik nk beli yg ori. tp nk masukkan filter tu gaya model tu mcm pyh je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau i jd JM ni pon x koser nk saman bagai semualah..buang masa je.lantaklah deme nk beli ke x bkn rugi apa pon.lainlahlah klu dia buat kos ribu2.kalau tok rizalman ni dh kena dah.nak2 penjilat tok ri yg suka batu api tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la perangai designer macamni, iols tepuk tangan. Memang seseorang yang tahu kesusahan orang lain. Moga rezeki dia bertambah.

Kalau jadi kat design bottom confirm di buat tiktok dan ig story 24 jam dok bahan orang ciplak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
atin quack quack kalau dia baca berita ni apa yang terdetik kat hati dia agaknya ye. Respect kat jovian or marah? Kuikuikui
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dah mcm bra sangkut kt leher    {:run{:teatime
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list