Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10496
View
195
Reply

Vivy Nak Tulis Buku, Banyak Kisah Jatuh Bangun Dalam Bisnes Belum Dikongsikan

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-10-2020 10:17 AM | Show all posts |Read mode
10 tahun berkecimpung dalam dunia perniagaan membuat Datin Vivy Yusuf teringin berkongsi jatuh bangunnya menerusi sebuah buku.


Banyak rahsia yang terpendam dan menarik untuk diceritakan kepada orang ramai, katanya!




Kredit foto: IG



"Fashion Valet berusia 10 tahun bulan depan. Ini menandakan sudah 10 tahun saya berbisnes.

"Dengan semua yang dipelajari dalam tempoh sedekad ini, saya rasa saya patut tulis sebuah buku!

"Terlalu banyak pencapaian, kesilapan dan kisah yang belum saya ceritakan.

"Keusahawanan seperti menaiki roller coaster, ada jatuh bangunnya dan saya akan memasuki dekad kedua. Anda masih bersama saya?" tulisnya di Instagram.




Kredit foto: IG




Melihat ruangan komen, ramai menyokong usaha Vivy untuk menerbitkan buku menceritakan perjalanan kariernya sebagai usahawan berjaya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-10-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mst berebut rebut dakies nk veli khuenn tp tt mak itik ni personaliti media sosial buken retis
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Jatuh apooooo..... Modal pon org lain bagi..... Takde value la cite ko tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermillion RM tapi mampu maintain kerugian sepanjang dekad. Laki aku muka jawa totok tetapi kurang daya percakapan bahasa melayu sambal belacan. Buku ini akan dijual dgn rege yahudi utk tatapan pembaca Bani Israel yg banyak duit sampai xtau nak buat apa dgn duit tu. oh disertakan sekali penanda buku yg dibuat dari kertas terpakai. Harga asal RM1000 ye jgn kecam please I mmg target group tertentu je utk beli. You all rakyat marhein nak pandang buku I pun kena bayar ye. {:love
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
ilmu copycat adoooo?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Kahkahkah bernas skali... X yah buat buku jah, copy paste je la kat ig dgn blog sheol ye dak?? Nak buat duhetttt la tuuu...mcm x tau akal menantu scammer lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

hahhahhahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Terima kasih kerana mengomen apa yg aku nak komen tapi dalam bahasa penuh sopan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni reti  bisnes ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Fakiyu madafaka palat!
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 24-10-2020 10:26 AM
Sinopsis: Aku anak ongkaye. Hasil berconnection sana sini aku dpt handle syarikat dgn modal bermilli ...

Hahaha... Lawak synopsis bukunya.. buku biography Tun M yg famous tu pun harga 100++ je.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 24-10-2020 10:27 AM
ilmu copycat adoooo?

Ni sure kena masukkan dlm satu chapter.. baru complete..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kisah jatuh bangun sesuai utk yg start from the bottom je. ni start biz pon dah dapat fund berjuta, untungnya tah kemana
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 24-10-2020 02:48 AM
Fakiyu madafaka palat!

kurex tidak pernah mengecewakan
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Cita bisnis  anak anak orka... Aduyaiii... Susah nak caya sgt la.. she just has upperhand before starting.. mesti sedikit sebanyak dia guna parents as jump start..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Confirm dakies berduyun2 beli. Entah2 sheol dh start halfway dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aderaderker at 24-10-2020 11:02 AM

10 tahun bisnes dah nak tulis buku?
Padehal bisness pun rugi manjang?

Robert Kuok, TS Syed Mokhtar, Lim Goh Tong dan seangkatan pun baru ada buku bio sendiri bila dah umur 50-an.
Tu pun versi yg simple yakmat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:05 AM | Show all posts
jatuh bangun dalam bisnes??
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:06 AM | Show all posts
Modal pun disuntik, apa yg jatuh bangunnya cik Itek?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Chapter haul shopping ade tak.msok la skali..x pon buat buku khas utk tu jahhh....byk jugak kan isinye.gambr lgi la byk.attached cd per uma skali kt buku tu.buat inspirasi pemuja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list