Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
408
View
6
Reply

Robo Advisor: Wahed Invest, Best Invest, Raiz Invest dll

[Copy link]

Author: fms016       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2020 03:49 PM | Show all posts |Read mode
bukan nak buat iklan tapi rasanya elok juga kita bincangkan alternatif pelaburan selain dari main forex, main saham dan masuk unit trust secara online shj guna apps..bole laa elok kos utk bayar pihak ketiga..

bagi aku, Robo Advisor ni serupa mcm Unit Trust..mcm Wahed Invest dan Raiz Invest, hanya 1 fund shj bole masuk guna 1 akaun sementara Best Invest ni, ade 5 fund utk kita cuba..

bab guna apps ni, mmg layan jugak laa sbb bila mane saham naik, unit yg kita beli mmg naik juga..
hari2 jugak laa cek..nasib baik x mcm saham..klu saham, mmg kene cek setiap minit laa..huhu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-11-2020 04:19 PM | Show all posts
Apa benda nih?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Investment kat wahed aku makin menaik sejak diumumkan Bajet.. Alhamdulillah.. Nanti aku nak cuba Raiz pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun ada lah sikit invest kat wahed. Biasalah naik turun tapi masih +ve return. Lagipun aim untuk long term. So, masuk jah fund monthly, biar je dok situ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2020 12:21 PM | Show all posts

basically sama mcm masuk unit trust tapi pakai apps..
sume ade lesen dari SC..

ingat nak cuba apps yg bole jual beli saham mcm M+ dan Rakuten, tapi bile baca review, x jadi pula sbb akan jammed bile harga saham makin jatuh..
nnt rugi plak jual masa dah jatuh teruk..mcm Robo Advisor, harga berubah harian (tidak termasuk cuti umum/awam)..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa minima nak buka akaun robo advisor, wahed invest dan Raiz invest ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 08:37 AM | Show all posts
Catpaw replied at 15-11-2020 11:37 PM
Berapa minima nak buka akaun robo advisor, wahed invest dan Raiz invest ni?

Wahed Invest - minima RM100 (cuma bole pilih satu exposure atau fund shj)
Best Invest - minima RM10 (bole masuk kelima2 fund serentak)
Raiz Invest - minima RM5 (sama mcm Wahed, cuma pilih 1 shj)

ade lagi Stashaway tapi aku x masuk..jadi x pasti brape minima..Stashaway ni dari Singapura..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list