Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14675
View
199
Reply

Azhar Sulaiman Akui Kesilapan Besarkan Anak Cara Moden, Urban

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-11-2020 09:56 AM | Show all posts |Read mode
Sering menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen dengan tingkah laku dan penampilan anaknya terutama Kasih Iris Leona, 18, di media sosial, pelakon Azhar Sulaiman akhirnya mengakui ia kekhilafannya membesarkan anak cara moden.




Kredit foto: IG



"Saya akui kami hidup dalam keluarga yang agak moden dan ???urban??? sejak dari awal lagi.

"Jadi apa yang berlaku pada anak-anak saya mungkin saya galas kesilapan saya sendiri. Saya ambil pengajaran ini untuk membentuk anak saya menjadi seorang yang baik sehingga tiada ruang untuk netizen kecam.

"Saya juga nasihati mereka jika buat kesilapan itu cuba perbetulkannya dan kembali mendekatkan diri dengan Islam.

"Apa-apa pun marilah berharap agar mereka mengambil langkah yang selamat dalam apa jua yang mereka lakukan. Insya-Allah mereka pasti sedar," katanya kepada Gempak.




  



Bagaimanapun, Azhar menjelaskan bahawa anaknya belum matang.

"Saya rasa dia masih muda dan kadang-kadang belum matang untuk mengawal situasi yang dihadapinya.

"Sepatutnya dia tidak perlu menjawab atau balas kembali teguran dari netizen itu," katanya lagi.




  



Semoga Azhar sekeluarga kuat berdepan tohmahan masyarakat dan warganet. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-11-2020 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
anak perempuan lagi satu takde pulak suka mencapub mcm yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg lg sorg tu ala2 gothic sikit, seram tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:14 AM | Show all posts
kategori buluh dah ni kalau lentur pun patah riuk. Doa je la anak2 tu berubah..peringatan utk diri sendiri jugak ni. Bukan senang nak didik anak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha dah mcm ulat beluncas lak mak tgk bebudak ni...nak kata apa.. Depa muda lagi, pada mak nikmatilah usia muda sepuas puas nya dengan bijak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu si jahar sulaiman ni laser jugak kan di socmed? Semua benda pn dia nk komen n bergaduh dgn followers di FB siap unfriend2 lg. Alhamdulillah la akhirnya terbuka jugak utk akui kesilapan sendiri. Moga hidayah tu milik kita semua. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
I dont mind kalau parent xkisah ank bertudung atau x. Tp ank dia ni, mmg takut tgk mcm x ada pegangan agama. Hrap2 ank iols x jd mcm ni. Tu yg takut klau ada girl. Sbb bila umur2 mcm ni, paling susah nk handle
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:29 AM | Show all posts
Biarlah budak2 muda ni nak hidup dan belajar dari kesilapan sendiri

Kita pun masa muda makin ditegur makin menjadi

stop being so judgemental
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:29 AM | Show all posts
elok lah tu drpd jd penunggang agama.... elok jugak lah drpd acah2 islamik bertudung litup bagai tapi kantoi cemolot.... ehhhhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sohai Laksa tak pernah mintak maap pulak haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok jer anak dia ...biasalah budak2..
Masih ada ruang and peluang utk berubah jadi baik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak bole nk condemn lebih2 anak mami ni,aku pon ade anak2 sedang meningkat remaja. Mmg dah start rase bahang & cabaran besarkan anak2. Reminds me of how my parents taught & guide my siblings & I. Insha Allah, aku & husband akan cuba yg terbaik bagi didikan agama & balance with worldly matters for our kids.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kertunya muka anak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala tk sesuai la dik buat ala-ala Harley. Harley kena muka seksi garang. Muka awak sweet. Jadi mcm tak comel sangat2 buat lidah terjelir mcm tu. Ayat kasarnya buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
aku percaya setiap manusia boleh berubah.


ehhh...aku x  ada anak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-11-2020 10:54 AM
aku percaya setiap manusia boleh berubah.



Cakap tak laku berlaki kheunz senang?apamaluboskur?

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Zielathefatlady: Biarlah budak2 muda ni nak hidup dan belajar dari kesilapan sendiriKita pun masa muda makin ditegur makin menjadistop being so judgemental


Sebetulnyaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalah hidup dalam keadaan moden lagi urban? AGAMA tak evolve berseiringan dgn masa kewww?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix: elok lah tu drpd jd penunggang agama.... elok jugak lah drpd acah2 islamik bertudung litup bagai tapi kantoi cemolot.... ehhhhhh.....



Setujoooooo Dia alim ke tak berapa alim ke asalkan dia manusia yg baik baguslah. Religion is personal. Hidup dia, pilihan dia lah. Kenapa nak paksa dia?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 11:06 AM | Show all posts
iollss ada anak pompuan..n xdinafikan nk membesarkan anak lagi2 zaman teknologi skang dugaan bsar tu sbab lain dr zaman 90s-2000s..mebi ni dugaan si azhar ni sbab orka so anak2 terbiasa nk itu nk ini xde halangan kan..apa dia nk buat smua dpat..tpi plik anak pompuan dia yg sorg lagi tu xde la semacam cm anak pompuan dia hat gila tik tok ni..dia tu ada adhd ke cm gila perhatian lak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list