Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
719
View
17
Reply

CARA BETUL BERNIAGA ONLINE...

[Copy link]

Author: kruzaman       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2020 10:53 PM | Show all posts |Read mode
Edited by kruzaman at 22-11-2020 12:17 PM

Landing Page.png

Adakah anda terpaksa melayan dan menjawab mesej WhatsApp yang masuk ke telefon setiap hari? Berapa jam sehari?

Kalau 10 minit setiap seorang, kata laaaa 10 orang bermakna anda telah membuang masa selama 1 jam 40 minit dan belum tentu berlakunya pembelian.

Jawapan kepada pemasalahan ini ialah 'Landing Page', iaitu segala maklumat tentang produk/perniagaan anda ada di sini.

'Landing Page' yang baik adalah laman web kerana maklumat di dalamnya tak berubah dan kekal di situ, tetapi mana-mana satu platfom media sosial pun boleh digunakan.

Landing Page 2.jpg

Kebiasaannya segala perkongsian di laman sosial ditarik ke sini bagi memudahkan bakal pelanggan mendapat informasi dan anda tak perlu lagi melayan sebarang pertanyaan masuk.

Sekiranya ada, hanya untuk membeli... Mudahkannnn! Jimat masa! Tak perlu lagi layan mesej masuk! Jadi setiap perniagaan yang anda lakukan perlu ada 'LANDING PAGE'.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-11-2020 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
tk fhm .pe ni ????
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Iklan apps ke apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam TT, iklan ka ni? sy move ke bod iklan ya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2020 11:56 AM | Show all posts

Ramai yang berniaga online...tapi caranya kurang betul, contoh terpaksa melayan mesej yang hanya bertanya tentang produk dari pagi sampai malam. Berniaga online sebenarnya bukan begitu.... Nak tahu lebih lanjut sila ke www.facebook.com/abrozseo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2020 11:57 AM | Show all posts

Bukan iklan apps...sebenarnya ramai yang berniaga online...tapi caranya kurang betul, contoh terpaksa melayan mesej yang hanya bertanya tentang produk dari pagi sampai malam. Berniaga online sebenarnya bukan begitu.... Nak tahu lebih lanjut sila ke www.facebook.com/abrozseo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2020 11:59 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-11-2020 09:31 AM
Salam TT, iklan ka ni? sy move ke bod iklan ya.

Tak mengapa...tak bolehlah saya menjawab sedetailnya bila ada yang bertanya...sebab dalam thread iklan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kruzaman replied at 21-11-2020 11:59 AM
Tak mengapa...tak bolehlah saya menjawab sedetailnya bila ada yang bertanya...sebab dalam thread i ...

boleh, so ni bukan iklan? mybe tuan edit sedikit title tu... abd and sy move balik keusahawanan. Nampakkan ianya info utk usahawan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
okay dah. So TT share la info manfaat ok.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2020 01:18 PM | Show all posts
adila39 replied at 21-11-2020 12:58 PM
okay dah. So TT share la info manfaat ok.

Terima kasih kerana move semula ke thread ekonomi & usahawan. Semoga bermanfaat untuk semua...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2020 01:45 AM | Show all posts
Infografik fungsi LANDING PAGE

Landing Page 1.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 09:45 AM | Show all posts
ni la masalah nya, sifu sifu konon nak bagi ilmu konon, last-last sila pilih package berikut

pakage A : 2k sorang
pakage B: 4k sorang
pakage c: 10k sorang free 6 org dapat

ni lah marketing puak-puak yg mengelarkan diri mereka sifu internet/online. Marketing murahan sorry to say, kebanyakan org dah tahu modus operandi ni, mula mula tunjuk atau ajar preview je, lepas tu kalo berminat kena bayar lebih la

takde benda free dalam dunia ni

guru online pun nak kena bayar kereta alpard/vellfire tiap-tiap bulan
yang baru nak start berniaga ni jangan jadi bodo terus terus pi bagi duit dekat cikgu2 online marketing ni dengan harapan cikgu2 ni boleh buat magic utk anda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2020 12:37 PM | Show all posts
Perkara penting yang perlu ada dalam Landing Page (LP) ialah 'content marketing'; info dan kelebihan produk, gambar, video, demografi pasaran, testimoni, tentang anda, jawapan kepada persoalan2 yang mungkin ditanya, beli terus secara online/e-commerce. Panjang content marketing yang ditulis hendaklah sekura-kurangnya 1,200 perkataan, lebih panjang lagi elok. Di sinilah kita menjual dan di tempat lain (ig,fb,blog,youtube dll) sekadar kongsi info untuk tarik mereka ke LP. Proses menarik prospek ke LP memerlukan masa dan perlukan kesabaran yang tinggi. Biasalah adat berniaga ni perlukan kesabaran tinggi, 9/10 rezeki dari perniagaan...nak dapatkan 9 tu ianya melalui proses...bukan gedebuk Dia bagi 9 terus...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 22-11-2020 09:45 AM
ni la masalah nya, sifu sifu konon nak bagi ilmu konon, last-last sila pilih package berikut

paka ...

Nila probs.Masuk rumah org ,berak.Lps Tu X ngaku berak .Better u shut up .
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kruzaman replied at 21-11-2020 11:57 AM
Bukan iklan apps...sebenarnya ramai yang berniaga online...tapi caranya kurang betul, contoh terpa ...

Boleh tak link auto dr WhatsApp terus ke emel Tanpa buka WhatsApp ? Jk boleh menarik la .Tak payah copy n jwb 1 by 1 .Bgtu jg dr Messenger ke email .Maaf bertanya .
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 22-11-2020 09:45 AM
ni la masalah nya, sifu sifu konon nak bagi ilmu konon, last-last sila pilih package berikut

paka ...

to me its fair la. nothing is free. But Im sure dalam topik ni TT nak share info and jika yg rasa nak tau lebih lanjut boleh jer personal pm. So as businessman xkira kecik or besar.. we gotta to think of marketing, directly or tidak. Matter of how sesuatu topik tu diketengahkan.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2020 12:47 PM | Show all posts
abcdotcom replied at 23-11-2020 08:04 AM
Boleh tak link auto dr WhatsApp terus ke emel Tanpa buka WhatsApp ? Jk boleh menarik la .Tak payah ...

Kalau dalam WhatsApp boleh tapi kena upgrade ke Business WhatsApp...Tak silap dekat setting tu boleh set autu respon ke mana kita nak linkkan...Kalau messenger kurang pasti...tapi kat FB Page boleh set auto respon macam WhatsApp tu...juga pergi kat setting...Itu yang saya tahu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2020 12:48 PM | Show all posts
adila39 replied at 23-11-2020 10:15 AM
to me its fair la. nothing is free. But Im sure dalam topik ni TT nak share info and jika yg rasa  ...

terima kasih atas pencerahan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list