Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4420
View
40
Reply

"Siapa Yang Kreatif Sangat Ni?" - Meme Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang Buat Tiara Jacquelina Terhibur

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2020 12:13 PM | Show all posts |Read mode



Dalam satu hantaran di laman Facebook pelakon dan penerbit, Puan Sri Tiara Jacquelina berkata, filem itu telah dijadikan subjek untuk meme selama dua minggu.





"Macam tahu sahaja, kitorang tengah promosi tayangan terhad filem versi asal dekat EnfinitiV.Asia, dengan bonus babak terpotong lagi.


"Siapa yang kreatif sangat ini, tolong lah angkat tangan, saya nak kredit awak pun tak tahu macam mana," katanya yang ternyata terhibur dengan kreativiti netizen Malaysia.


Beliau turut berkongsikan beberapa meme yang memaparkan karakter Hang Tuah lakonan Datuk M. Nasir dan Puteri Gunung Ledang lakonan beliau sendiri dengan dialog yang mencuit hati.


Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina

Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina




Malah ada juga antara meme itu memaparkan isu semasa mengenai Kumpulan Wang Simpanan Pekerja yang menjadi bualan hangat apabila Ahli Parlimen Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari menyamakan tuntutan Barisan Nasional (BN) untuk Belanjawan 2021 seperti tuntutan Puteri Gunung Ledang.


Kredit foto: Facebook Tiara Jacquelina




Untuk info, filem epik sejarah tersebut dihasilkan Enfiniti Vision Media pada 2004 berlatarbelakangkan Kesultanan Melayu Melaka. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-11-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiara baru perasan sekarang ke? Bukan ke dah lama depa ni buat meme.
Kalau layan fb page gags malaysia rasanya dah lama dah siap lucah2 lagi dialog dorang letak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 12:51 PM | Show all posts
ko ingat diorang ada masa nak tengok malaysian gag ke? ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,wartawan kuarkan artikel ramai dok try M Nasir termasuk manager retis manatah..hujung2 dpt kat Marlia Musa..untung sheols..tapi last year ke awal tahun ni ye, saja masuk tgk ig Marlia..dia tak up psl Nur Nilam Sari tu..byk psl yg anak dia dgn M Nasir je..saja je tringat bonding dia dgn Nur Nilam Sari sblm dia kawen dgn M Nasir..sorry OT
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
agak agak theater dia tu bila dh on...duit x pulang pulang lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hero jaman dulu2.takdenya bedak memutih,bibir merah macam kucing.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu filem melayu terbaik sepanjang zaman{:good
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha ok mak terhibur
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Lambatnya sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi Puan Sri kemban nih memang sejenis peramah & mudah terhibur, and humble pun iye gak muka senyum je walaupun pernah dinobat pencaras terhagung sebelum penyanyi bernombor rampas takhta....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
haha yang tak mandi tu lawak
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama dah, baru kau nak perasan ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibuk menda lain ye? Baru la ni nak prasan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

I pun stalk ig sucinasir
Takde pun gMbar dgn adik beradik lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 05:48 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...


iols pn perasan marlia jarang up gbr nur nilam sari, dulu2 ada la jgk..



Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi: Tiara baru perasan sekarang ke? Bukan ke dah lama depa ni buat meme.Kalau layan fb page gags malaysia rasanya dah lama dah siap lucah2 lagi dialog dor ...


Mungkin dia baru perasan sb terkesan sb air xdak
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

Tp mcm agk pelik jgk, nur nilam sari lnsg xada dlm ig mm. Mention pun lnsg tdk. Seolah2 ank sheols seorg tu saja. Komen tnya psl nilam sari pon lnsg tak respon. Mcm ada mslh le plk...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering: agak agak theater dia tu bila dh on...duit x pulang pulang lagi....


ko kena hantar email. tp patutnya dia dah call ko sbb time dia call aku, dia cakap akancall suma irg
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 22-11-2020 12:51 PM
hensem M Nasir ni..baru layan citer Selubung baru ni..tringat lepas arwah isteri M Nasir meninggal,w ...

Dulu2 pernah baca dlm majalah.. M.Nasir pilih Marlia Musa sbb seiras dgn isterinya yg meninggal tu. Nur Nilam Sari pun kecik lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 22-11-2020 05:15 PM
Tp mcm agk pelik jgk, nur nilam sari lnsg xada dlm ig mm. Mention pun lnsg tdk. Seolah2 ank sheols ...

Laaaa kot anaknya yg nk low profile xnak gambar dia ada kat medsos
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list