Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41324
View
600
Reply

Da'i Syed Didakwa Rogol, Bawa Pulang Gadis Ke Rumah?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-11-2020 05:02 PM | Show all posts |Read mode
Di laman Twitter malam tadi, terdapat pendedahan daripada seorang netizen yang mana mendedahkan terdapat ramai gadis telah menjadi mangsa kepada pendakwah dan penyanyi, Dai Syed.


Kredit foto: IG





Dalam pendedahan tersebut, netizen mendakwa rakan baiknya telah menjadi mangsa rogol Dai Syed sehingga membuatkan gadis itu menjadi trauma. Lebih mengejutkan, bukan sahaja rakannya malah terdapat beberapa lagi gadis turut menjadi mangsa apabila pelantun Ya Agmal Eyoun itu dikatakan kononnya membawa mereka pulang ke rumahnya.

















Kredit foto: OMM











Susulan daripada itu, pihak Murai.my telah menghubungi pengurus kepada Dai Syed bagi mendapatkan kenyataan berkenaan dakwaan tersebut.


Akui terkejut dengan dakwaan itu, menurutnya pihak mereka akan menjalankan siasatan lanjut dan akan tampil dengan satu kenyataan rasmi dalam masa terdekat.


Sebagai info, Dai Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Jamalullail, 25 dikenali ramai sebagai selebriti yang berbakat besar kerana menggunakan bakat yang dimiliki untuk menyampaikan dakwah kepada orang ramai. -CARI


Kredit: Murai.com

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-11-2020 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Fatih bosnia ada gak yg dakwa kena rogol.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh caya ke cerita budak twitter sampah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang bodoh je yg percaya cerita budak2 twitter
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:16 PM | Show all posts
kesian dai tu saja2 nak main wasap, berkawan pon kene tuduh sexting
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 twitter ni mcm aku nak tampo.. ok lah dimaafkan lah term2 yg kau guna sembarangan tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau betul...selayaknya kena penjara...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Buaya memang merata dikkkk

Ko ingt meroyan kt twitter blh settle masalah ke

Polis xde kt twitter oiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:19 PM | Show all posts
macam kesial ayat si enon ni..kejap nak expose pastu eh malas la nk expose tapi nk expose gak..otak letak kat lubang hidong ke?benak nauuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:21 PM | Show all posts
aihh...dah dai...usah la nak texting2..nnti org ingat hanpa gatai.....tunggu jekla jodoh mak cari kan.....hahahhaha

tang kena rape tu...susah nak komen..sbb klu nafsu dah bermaharaja lela...kopiah n jubah pun boleh terbang....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Napa.tak.report polis tu
Dia ada ckp.ke
Kecik sgt nak baca
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:23 PM | Show all posts
cerita betol ke fitnah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:25 PM | Show all posts
Apa guna kerajaan bayar gaji polis.  Pergi report lah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang melayan knp
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:33 PM | Show all posts
kemon la ayat camtu je..
takde ke berani tunjuk ss dai syed dm ke ws ke apa..
setakat stay anonymous pastu cite kena rogol la ape la, tak strong dikk..
tuduhan berat, beban bukti pun berat dikk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Alim skit ikut balik umh. Bila dah balik dapat konek rasa sedap. Pstu rasa teraniaya. Yg betuahnya si jantan lahanak tonggeng agama
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:34 PM | Show all posts

buat masa ni fitnah lg.. takde bukti nyata..

tp ikut hati aku yg hitam ni, aku 50-50
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas  cerai dgn pizmidon...joyrepah close to this daie kan....cer tanya repah pu shit ada jolok2 dia tak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:35 PM | Show all posts
kat balai polis xde kaunter twitter. pergi balai buat report.  bangsa twitter ni lobenak betul. charge jenayah rogol bukan main2. undang2 ada. guna saluran betul.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:36 PM | Show all posts
NekNgah replied at 24-11-2020 05:25 PM
Apa guna kerajaan bayar gaji polis.  Pergi report lah.

suka sama suka kot..
kalau under age boleh statutory rape,
kalau dah majority age, prosecution lemah la kalau suka sama suka..
report pun kang lepas je, malu kat ppuan tu pulak satu malaysia tahu dia yg memberi..
itu kot concern atm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list