Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
869
View
10
Reply

CREATIVITY - How nak create unforgettable connection dgn client u all?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Anyone know what is creativity in business? Mesti banyak duit? mesti all tip top?

Share ur opinion. Mana tau we can help those yg struggle.
Screenshot_20201129_210110.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 29-11-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts



Before that, i share this young man idea. To me super duper cool!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-11-2020 09:09 PM
Before that, i share this young man idea. To me super duper cool!!

Wahhh.. Sy akan beli dari dia.. Sy mmg support anak muda berniaga.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-11-2020 10:21 PM
Wahhh.. Sy akan beli dari dia.. Sy mmg support anak muda berniaga.

kan tapi kena mai brick fields pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 30-11-2020 02:14 PM

Btw otai otai takde nak bagi idea?

Contohla untuk my part time business... how i creativitekan service i.

Hamper.

My way of make my business creative. I make sure my business is friendly approached.

I jual hamper ikut budget customer.
I flexible dengan design ikut apa depa nak.
I never say No. I beri options and I also recommend apa untuk letak didalam hamper tu tanpa membazir
I sediakan delivery, nak deliver kemana mana pun boleh

I treat client with respect and honesty. I simpan semua data / contacts

I send greetings every time nak dekat dekat festival.

So maybe on my side itu my creative way la.

Dari segi packaging i make sure mine is simple but elegant and current.

Kalau u all? maybe dari aspek advertising? haaa bab ni i nak improve nanti

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 30-11-2020 02:08 PM
kan tapi kena mai brick fields pulak.

Hihuhi.. Idea dia bagus dan menarik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:56 AM | Show all posts
adila39 replied at 30-11-2020 02:13 PM
Btw otai otai takde nak bagi idea?

Contohla untuk my part time business... how i creativitekan se ...
Bukan Otai ...

Tapi nak share juga


1st paling penting ... buang semua -ve


Jangan cepat sentap  jika customer banyak tanya tapi hujung2 nya tak beli... anggap tu latihan untuk diri ... mencari cara pendekatan lebih bagus ...

Jangan cepat sentap jika customer komen komen barangan yang kita jual... tetap hormat dia sebagai customer ... walaupun hati menggelagak ... jawab jer elok2 samada cara bercakap atau menulis ...

Jangan kedekut nak ucap Terimakasih. Orang beli ke tak beli... ucap jer terimakasih ...


Jadi kan diri kita sebagai customer ... sudi dan sanggup tak beli... dengan presentation sekian sekian ... dan harga sekian sekian...

Buat kelainan dari orang lain ... atau buat apa orang lain yang jual benda yang sama tapi tak nak buat ...

Bagi surprise kat customer ... samada dengan menyelit hadiah free ... atau potongan harga jika dia ulang membeli dari kita

Banyak lagi sebenar nya ...

InsyaAllah ... jika ada masa nanti2 FC tambah lagi...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2020 10:19 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 2-12-2020 06:56 AM
Bukan Otai ...

Tapi nak share juga  

TQ fc  komen.

Yeap! kena kreatif in any way we can untuk survive la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2020 11:24 PM | Show all posts
Pandangan saya kreativiti tu mustahak...membezakan kita dengan yang lain, tetapi bukan setakat kreatif sahaja, perkara lain pun perlu ambil kira seperti contoh adakah kreativiti yang kita tonjolkan itu ada permintaannya. So cara terbaik sebelum sesuatu idea kreatif itu dilaksanakan kena buat penyelidikan/research dulu.

Selain itu bila dah buat kena fokus, jangan pula sekejap buat, timbul idea lain terus tinggal dan buat yang baru pula atau pun buat kedua-dua sekali dalam masa sama. Jadilah orang kata rojak...campur ini...campur itu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2020 11:41 PM | Show all posts
adila39 replied at 30-11-2020 02:13 PM
Btw otai otai takde nak bagi idea?

Contohla untuk my part time business... how i creativitekan se ...

Idea berniaga hamper tu bagus...tapi bagi saya ianya common sangat...ada macam2 hamper, jawabnya semua hamper kita nak sediakan, macam2 jenis hamper. Walaupun ada kreativiti dan orang tertarik dengan cara packaging kita, tapi bagi saya ianya satu perkara yang memenatkan sebab semua nak buat...semua nak ambil. Kenapa kita tidak fokus kepada niche market tertentu atau kata mudahnya satu jenis hamper saja, cari yang ada pasarannya seperti contoh hamper baby...setiap hari ada orang melalahirkan anak dan pasti ada yang ingin bagi hamper apabila melawat rakan-rakan yang baru menimang cahaya mata. Teringat pesan sifu saya...berniaga ni jangan tamak...semua kita nak jual!!! Sekadar pandangan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2020 10:55 AM | Show all posts
kruzaman replied at 10-12-2020 11:41 PM
Idea berniaga hamper tu bagus...tapi bagi saya ianya common sangat...ada macam2 hamper, jawabnya s ...

oh sy hanya buat festival seasons hamper je.  Dah 10 yrs. lain lain xbuat pun. Tq boss for the feedbacks, good one!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list