Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2122
View
56
Reply

"Order Je" - Jangan Serba Salah, Rider Galakkan Kita Order Makanan Masa Hujan

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2020 12:28 PM | Show all posts |Read mode
Ramai antara kita tidak sampai hati memesan makanan menggunakan perkhidmatan penghantaran makanan tatkala hujan lebat.








Namun, satu ciapan di Twitter ternyata menunjukkan ramai penghantar makanan atau 'rider' bersedia membuat penghantaran ketika hujan lebat.











Kebanyakan rider sebulat suara meminta orang ramai memesan makanan supaya pendapatan mereka tidak terputus. Pun begitu, mereka berterima kasih atas simpati ditunjukkan orang ramai terutama ketika melihat mereka meredah hujan semata-mata untuk memastikan makanan selamat tiba kepada pelanggan.




Kredit foto: Twitter




Bagaimana pula dengan anda? Setuju atau tidak memesan makanan ketika hujan lebat? - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-11-2020 12:42 PM | Show all posts
taktau pula. memang kesian kalau seller redah hujan dgn moto
terbayang kena petir
sama juga kalau frontliner lain berdiri dlm hujan. takut apa2 jadi kat diorg
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya. Order je walau hujan since musim ni berbulan kot. Kalau rider tak sudi nak ambek job time hujan, dah lama dorang tu berbungkus atas katil.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 12:47 PM | Show all posts
Kalau tak ada order tak ada job susah ler dia orang sebab tu time hujan pun tak mengapa
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kalau hujan, iols order. Lepas tu duduk rumah iols utk berteduh. Dgn syarat, kena helok
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 30-11-2020 01:02 PM
Lepas ni kalau hujan, iols order. Lepas tu duduk rumah iols utk berteduh. Dgn syarat, kena helok

Kalau tak helokk cemana kurex? Chuols halau je ke nanti
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun jenis tak order kalau hujan, kesian rider kena redah hujan segala
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:17 PM | Show all posts
order kalau terpaksa tapi bagi extra tips dari biasa...  sebab diorang dah bersusahpayah tolong hantarkan sambil redah hujan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 30-11-2020 01:02 PM
Lepas ni kalau hujan, iols order. Lepas tu duduk rumah iols utk berteduh. Dgn syarat, kena helok

Dasar mahayam
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah je order time hujan tapi tulis message "hantar bila hujan reda"
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya, tetap tak sampai hati kot.

Tunggu hujan berenti dulu atau melainkan kalau diorang anta pakai kenderaan yg berbumbung mcm keta ke van ke lori ke.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
So lepasni boleh la order anytime. Selalu kalau hujan terus x jadi nak order. Jangan lupa masukkan voucher panda jomriang @rianglagi. Atau kat grab new2gf {:good
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
order je..tapi bertimbang rasa kalau lambat sampai


Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk klu cuaca gelap, nak ujan fikir 2 3 kali nk order/mcdelivery.  Takut dorg basah..jalan x berapa selamat. Skg tiap2 petang hujan..ribut. Kesian dorg redah hujan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu pernah order masa tengah hari pastu letak lewat sikit untuk delivery sbb nak makan malam, sekali masa delivery tu hujan...rasa bersalah sungguh tengok muka akak panda tu dengan basah kuyup walaupun pakai baju hujan berkoyan iol minta maaf sbb masa order tu tak hujan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 30-11-2020 01:02 PM
Lepas ni kalau hujan, iols order. Lepas tu duduk rumah iols utk berteduh. Dgn syarat, kena helok

Kekeke. Ang ni... Nak yang herlok saja
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 01:57 PM | Show all posts
kalau grab di kampung halaman ku ....kalo time hujan...kete yg amik order...so order agak lmbt la smpai...tp no hal...

tp if di tempat ku....grab food...panda ke apa ke...semua xdak...lg kampung dri kmpung halaman ku...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 02:03 PM | Show all posts
aku order je ujan2 ni

laju semacam je diorang deliver

betul la dia cakap, takde org ade takde income la

alaaa budak2 muda main motor ujan2 ni sengih je sis
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Order time hujan pastu bagi tips..adik aku siap bagi RM20 for effort.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 02:24 PM | Show all posts
riders pn kena jaga kesihatan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list