Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
77607
View
2008
Reply

Akhir zaman .. misteri sebuah perjalanan

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by miftahuljamilah at 30-11-2020 08:28 PM



atas gerakNya kita berkumpul di sini sebelum menghadapi peristiwa besar yang tidak pernah kita lalui dan bakal dihadapi .. adakah kita bersedia? tutuplah cerita konspirasi kerana zaman ini konspirasi telah menjadi nyata satu persatu .. Mengapa kita bertemu? kerana pasti Allah merancang sesuatu untuk kita bertemu dan berpisah .. jadi saya dengan rasa berbesar hati menjemput semua berkongsi rasa dan sebarang petunjuk dalam perjalanan hidup masing2 dijemput :
@brego
@novlin
@Ah_Kwan
@sharlenetexas
@MnhSengalBengal
@bluecathaze
@pinkzara
@Delifrance

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 30-11-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
akibat tergesa2 tagged pun hilang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada tahap awal, masyarakat dunia harus betul-betul haus dan bersedia dengan persiapan ruhani  untuk menerapkan prinsip-prinsip itu, selama belum ada permintaan global maka penawaran dan pemaparan program material dan spiritual apa pun tidaklah efektif. Asas permintaan dan penawaran tidak hanya berlaku dalam sistem kehidupan ekonomi, tapi berlaku juga pada penawaran rencana spiritual, prinsip-prinsip moral, ideologi politik dan revolusioner, maka selama di dalam kalbu masyarakat yang paling dalam belum ada permintaan untuk mencari sang juruselamat ,  maka penawaran dan pemaparan watak itu  secara luas belum lagi muncul.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:11 PM | Show all posts
check in
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dunia akan menuju akhir zaman apabila perkembangan ilmu dan budaya makin luas dan maju.
Di sisi lain, untuk mendirikan pemerintahan global atas dasar keadilan sangat diperlukan berbagai kemajuan di bidang ilmu pengetahuan dan budaya sosial manusia. Dan tentu saja ini juga tidak akan tercapai dalam waktu singkat dan tanpa kemajuan intelektual... jadi dengan teknologi bidang ilmu dan berita  akan tersebar meluas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sehinggalah kemajuan itu sendiri mencapai kemuncak dan merosakkan jati diri manusia itu sendiri.. lalu lengkaplah peringatan Allah dan Rasul yang diutuskan kepada manusia ..

Salah satu tanda kebangkitan Imam Mahdi yang disepakati oleh hadis-hadis  adalah kezaliman telah memenuhi seluruh kehidupan umat manusia sehingga keputus asaan  mendominasi mereka semua. Dan pada hakikatnya, begitu kuatnya tekanan kezaliman itu sehingga secara mental umat manusia mengharapkan terjadinya revolusi baru yang dalam dan mendasar serta dipimpin oleh manusia Ilahi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 30-11-2020 08:11 PM
check in

nanti boleh tepek balik perbincangan yg telah tertunda kat thread grand finale ye .. maaf sehari dua ni saya jrg jenguk thread ada part saya tertinggal.. lepas dgr video Masitah tambah rasa syahdu,pilu dan gementar.. namun semangatnya tu kita ambil dan sentiasa rasa kebergantungan pada Allah .. bukan atas kekuatan akal dan fizikal kita.. yg langsung tak berdaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in jugakk walopon tak kena tag
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:39 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 30-11-2020 08:26 PM
nanti boleh tepek balik perbincangan yg telah tertunda kat thread grand finale ye .. maaf sehari d ...

baik kak tt. nanti kita tolong tepek. sama la.... lepas tengok video masitah tuh.. rasa takut sangat... layak ke aku masuk syurga...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 30-11-2020 08:44 PM
Check in.

sorry tak sempat tagged nk kena selak thread belakang2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miftahuljamilah at 8-12-2020 10:33 AM
Delifrance replied at 30-11-2020 08:29 PM
Check in jugakk walopon tak kena tag


saya  tagged la tadi lps selak page thread finale tiba2 saya tertekan reply nama yg copy tu tak send rupanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 30-11-2020 08:39 PM
baik kak tt. nanti kita tolong tepek. sama la.... lepas tengok video masitah tuh.. rasa takut sang ...




selepas dgr video tu tetiba saya jumpa post tentang Pakistan.. adakah suratan atau kebetulan .. tempat ni kat Gilgit Pakistan sempadan dgn Xinjiang China juga dlm pergunungan banjaran Himalaya dan Karakoram.. cuma tempat ni ada sungai..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:10 PM | Show all posts
Edited by bluecathaze at 1-12-2020 01:26 PM

Watak2 akhir zaman

1. IM
2. PBT - orang terkenal dari Jawi

4 golongan pendokong PBT:

1. Panji hitam - 313 orang
2. At Tamimi - pembantu dari seberang sungai, dihimpunkan oleh Haris al Haras
3. Al Hashimi - golongan ahlul bait..pedagang
4. Al Mansur - ini juga dari seberang sungai..mereka adalah pasukan berkuda, berbaju besi tanpa senjata..mereka datang last, selamatkan PBT dan sorok PBT.

@Ah_Kwan minta izin tepek info lu sini.. tolong tambah kalau ada tertinggal plsss
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:12 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 30-11-2020 08:50 PM
saya  tagged la tadi lps selak page thread finale

ye dalam otak saya memang fikir kat sini.. sebab akak tu kata sempadan afghanistan dengan pakistan.. saya terus terpikir tempat ni sebabnya saya sepatutnya pergi travel sini bulan Julai lepas, tapi tertangguh sebab PKP
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah, ada rumah baru. Dijemput juga wakil2 dan ejen2 frimesen, iluminati, yahudi, kapitalis kasi input dalam tred lejen ni ye. Sama2 kita kongsi maklumat untuk manafaat bersama. Tq tt @miftahuljamilah   
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:17 PM | Show all posts
Berita akhir zaman.. peringatan dan kronologi

Bahagian 1. bahagian lain ada link dalam post..

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:44 PM | Show all posts
mimpi akhir zaman




Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:50 PM | Show all posts
Edited by bluecathaze at 30-11-2020 10:00 PM

teori sungai furat.. kredit @gue

Sungai furat ni wujud dipentas sunda. Kemudian ditenggelamkan oleh banjir besar dan sekarang berada jauh di dlm laut.
Jadi kenapa wujud nama sg furat di iraq. Ada pendapat mengatakan penduduk disitu asalnya berhijrah ke iraq setelah pentas sundactejggelam dan utk memperingati tempat asal mereka , lalu di namakan sg diraq itu sbg sg furat.
pentas sunda ini terletak di laut china selatan. Jadi if refer pada hadisdi atas sg furat akan kering bermakna sg di dldm laut akan kerng dan gunung emas akan timbul.
Sbb itu mereka satu dunia berkampung di lcs. Mereka tauu kewujudan emas di situ. Dan mereka menggunakan teknologi apa shj utk mengeringkan sg didlm sana.
Salah satunya dgn meletupkan bom nukleardi dasar laut mungkin cara itu dpt menutup hulu sg, laut menjadi surutdan gunung emas terkeluar.
Ada pendapt mengatakan dlm 100 org hanya seorg shj yg berjaya mendapat emas tersebut iaitu alter terahsia(pewaris harta di nusantara)
Mungkin bila mh370 hilang semua navy us, australia berkampung, di lcs, hindi konon2 mencari mh370. Tapi sebenarnya mereka sedang mencari gunung furat. Mungkin mereka telah menanam bom nuklear ditempat2 tersebut
China pula sibuk membina pulau2 buatan mereka mengharap perairan tersebut dibawah takluk mereka.
Sbb tu recently byk oarfish/ dragon fish naik kedarat. Petanda ada perkara buruk di dassr laut.
Ada kawasan paras air laut menjadi surut. Mungkin mereka sedang mengkaji teknologi nuklear mereka di dasar laut.
. Ini maksud tipuan emas. Penat2 mereka menggunakan teknologi canggih mereka, tup tup yg dpt emas tu pewaris di nusantara ini. Mau tak mengamuk puak2 cabal ni.
Sekadar teori gue . Wallahu alam

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 09:53 PM | Show all posts
tu je. kalo ade tersalah atau tertinggal sila bagitau ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list