Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1447
View
35
Reply

Aku rasa aku ada penyakit ketakutan bekerja

[Copy link]

Author: pepperminteo99    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by pepperminteo99 at 11-1-2021 12:57 PM

Salam semua..

Mula2 sekali aku nk minta maaf awal2 kalau thread ni mcm menganggu je or xperlu wujud pun kat sini.. aku xtau nk cerita kat sapa.. kalau nk cerita kat kwn2 pun aku segan.. nk cerita kat famili pun aku malu n takut dorang xpaham.. so aku cerita kat sini takde orang yang kenal aku.. semoga aku xmenerima sebarang kecaman.. kalau teguran aku terima hati yang redha..

Aku kenalkan aku seorang isteri dan juga seorang ibu dua anak, bekerja dalam bidang it.

Masalah sekarang ni sejak akhir2 ni penyakit ketakutan aku dalam bekerja makin menjadi2.. malam ahad aku dah berdebar nak kerja esok pagi bila start isnin mula la aku punya dada rasa sebak n mcm nk pecah.

Sekarang ni aku kerja dari rumah. Aku pulak support dari malaysia sorang2 dan aku baru masuk team baru which is aku xmahir dan xpandai mana kerja sekarang ni.. kerja ni pulak asyik meeting 3 hari tiap minggu.. hari2 aku meratib nak resign kat laki aku.. tapi aku xboleh resign sebab aku ada monthly komitmen aku. Dan yang paling penting mak aku orang pertama akan marah if aku resign..

Aku berangan2 nak bukak taska tapi aku takde modal dan simpanan apatah lagi aku betul2 takde simpanan banyak2.. sekarang ni laki aku tengah mengumpul duit nak masuk rumah baru.. so dia mintak aku bertahan dulu.. kalau xmasak jugak dia nk menanggung aku dengan komitmen dia lg..plus sekarang dengan masalah covid lagi..

So aku pun xtau nk buat apa sekarang ni ibarat diluah mati mak ditelan mati bapak.. anak2 aku kecik lg sorg 5 tahun sorg 2 tahun.. aku selalu berangan kan best kalau aku xpayah hntr anak aku yg kecik tu ke taska aku jaga kat rumah je n xpyh hadap kerja aku yang bagi aku susah ni .. aku xtau apa patut buat sekarang aku buntu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-1-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Resign je la.. Ngasuh anak sendiri sampai ambil upah asuh anak orang
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Lohhhh..takut atau malas nak masuk ofis sis sbb dah biasa wfh?kalau sebelum ni xde anxiety ke apa,rasanya bukan takut sgt pn..tp dah selesa keje kat rumah..

Kalau betul nak fikir psl family,had to hadap jgk laa benda tu,kalau duk asyik pk negatif,jd negatif laa...apa keje pn xjadi..jgn jadi manja n selfish sgt sis..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 01:10 PM | Show all posts
Rasanya jika wfh dibenarkan tidak perlu untuk berhenti kerja, tetapi jika kerja yang awak ada sekarang ni boleh membuatkan awak berasa susah hati baik berhenti. Bukan apa takut disebabkan kesusahan hati awak disebabkan bekerja akan mendatangkan lagi masalah dalam rumah tangga, ataupun awak boleh cuba mencari pekerjaan yang lain yang boleh wfh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Betahan la kejap sis..ramai je org monday blues ni..last sy wat bisnes sendiri..tp masa sy benti sy single..sis afa komitmen..

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Isinar kan ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 11-1-2021 01:03 PM
Resign je la.. Ngasuh anak sendiri sampai ambil upah asuh anak orang

Ada pikir macamtu jugak.. tapi ayat mak mesti macam ni.. susah2 dia hantar belajar tinggi2 duduk rumah n jadi pengasuh je?? Hmm mak aku xsupportivela.. dia taknak anak dia jadi suri rumah gtu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 11-1-2021 01:06 PM
Lohhhh..takut atau malas nak masuk ofis sis sbb dah biasa wfh?kalau sebelum ni xde anxiety ke apa,ra ...

Sekarang ni pun masih kerja dari rumah tmbh iols support team kat us nuh mmg online tghr sampai malam.. tp ntah scope kerja dah lain n always nervous nk stat buat task baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 11-1-2021 01:10 PM
Rasanya jika wfh dibenarkan tidak perlu untuk berhenti kerja, tetapi jika kerja yang awak ada sekara ...

Sekarang tengah cari kerja lain jugak tp belum dpt lagi.. tp sbnrnya lebih kepada xminat buat kerja dlm bidang it cm skrg..  dari belajar lagi rasa xminat tp mmg Allah dah lorongkan kerja dlm bidang ni.. sedar xsedar dah nk 9 tahun bekerja dlm bidang yg konon iols xsuka ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 11-1-2021 01:21 PM
Betahan la kejap sis..ramai je org monday blues ni..last sy wat bisnes sendiri..tp masa sy benti sy  ...

Beznyaa dah ada bisnes sendiri.. tuela sbnrnya skrg ada buat dropship tp sbbkan kekangan masa dlm kerja x sempat nk fokus pun bsnes
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 11-1-2021 01:32 PM
Isinar kan ada

Xlayak nk apply lagi ni.. maybe kena resign dulu xde income dlm 3 bulan baru dpt kan? Tp dlm masa 3 bulan nk mkn ape  kalau xde syarat iols dah amik dah boleh buat modal bukak taska
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lebihnya ko sbnrnya xmahir dlm task kerja ko n sb meeting3x and kena marah..sb tuh ko memanjang rasa takut...im in the same boat as u r...jawapan dia, cr kerja lain kalo ada pluang..kalo xder sila bertahan mcm aku ni ha
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rase ko ske keje yg ddk rumah kot..xpe kumpul duit dlu nnt bru bkk taska..kalo mak kate ape2 at least ko owner taska kire ok la tu..ramai je yg cm ni neves nk isnin neves nk meeting..aku ni neves nk interview kdgkdg jwb soalan smpai last2 blur jwpn kelaut
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 02:30 PM | Show all posts
hilang semangat d tempat kerja ini biasa.. cuber amek cuti rest dulu.. tenangkan hati dan minda.. lepastu blh naik ke tempat kerja dengan semangat baru.. tempat kerja ibarat rumah kedua.. kalau tak happy susah la nak duduk dlm tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 11-1-2021 02:02 PM
Yg lebihnya ko sbnrnya xmahir dlm task kerja ko n sb meeting3x and kena marah..sb tuh ko memanjang r ...

Aah betul2.. aku start pindah team baru hujung tahun lepas.. sebelum aku buat benda lain which is ak boleh handle lagi even kena marah ke apa aku tau aku kena buat apa.. yang ni benda baru aku mcm org buta buat kerja.. aku xtau dan xpaham pun.. tp nasib baik team baru aku ni supportive. cuma aku xsuka skrg ni bila hidup aku dalam ketakutan tiap kali meeting nk bg update kerja aku.. aku rasa aku xpaham apa aku buat.. kalau diorang bg task pun ak still struggle utk paham benda tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 11-1-2021 02:03 PM
Aku rase ko ske keje yg ddk rumah kot..xpe kumpul duit dlu nnt bru bkk taska..kalo mak kate ape2 at  ...

Haa betul tu.. mcm pkp haritu org lain kan ckp bosan kena berkurung kat rumah.. aku sgt la ok ahahahah.. aku plg suka duduk rumah kalau aku boleh bisnes dari rumah pun aku seronok n enjoy je buat.. tp bila start buat kerja opis even kat rumah pun aku rasa mcm xtenang oii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 11-1-2021 02:30 PM
hilang semangat d tempat kerja ini biasa.. cuber amek cuti rest dulu.. tenangkan hati dan minda.. le ...

Baru cuti smggu hujung tahun haritu.. bila masuk team baru ni xleh kerap amik cuti plak.. tp mmg smgat kerja tu hilang.. lagi satu sbb aku lama gila wfh.. xjumpa kenkawan ofis kira xleh nak release stress la.. kalau dlu stress2 keje bolehla keluar lunch membawang sambil meluah masalah kerja kt dorg.. skrg mampu luah kt dinding rumah jela
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pepperminteo99 replied at 11-1-2021 03:29 PM
Aah betul2.. aku start pindah team baru hujung tahun lepas.. sebelum aku buat benda lain which is  ...

Aku rase aku mcm mengalami jgk ape yg ko alami ni hahaha..kte xblh nk adapt absorb ape sume tu keje kte skng ni..kte tak faham faham hahaha..sbb kte xminat sbb tu jd gtu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 11-1-2021 05:34 PM
Aku rase aku mcm mengalami jgk ape yg ko alami ni hahaha..kte xblh nk adapt absorb ape sume tu kej ...

Haa betul2 ni lah yg aku alami sekarang.. even developer dah siap present kat aku semua bnda details aku mcm xleh nk absorb lg.. sampai trpikir pehal bengap sgt aku skrg ni adoiii..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
pepperminteo99 replied at 12-1-2021 12:13 PM
Haa betul2 ni lah yg aku alami sekarang.. even developer dah siap present kat aku semua bnda detai ...

Means ko bkn kesorangan la mcm ni..aku dgn kwn aku mcm ni la..end up bila xtau ktrg ckp je diri ktrg ni bingung tu sbb mcm tu huhu..tp mcm aku, aku nk slhkn part putus urat waktu beranak aci x huhuhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list