Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8044
View
150
Reply

Tak Tenang Sampai Makan Ubat Tidur, Sajat Nak Mati?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2021 03:10 PM | Show all posts |Read mode
Sejak semalam, Usahawan kosmetik sensasi, Nur Sajat Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Sajat mencuri perhatian warganet selepas memuat naik video pendedahan mengenai penangkapannya oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), baru-baru ini.




Kredit foto:





Dalam video tersebut, Sajat mendakwa diperlakukan dengan kasar oleh JAIS sehingga mendatangkan kecederaan kepada beberapa anggota badannya.


Bagaimanapun, tindakannya memuat naik video berkenaan mengundang pelbagai persepsi netizen termasuklah kecaman sehingga menjadikan namanya trending di laman Twitter.


Susulan itu, Sajat menerusi Instastorynya berkongsi beberapa ucapan dan kata-kata semangat yang dititipkan oleh pengikutnya.


Dalam masa sama, dia mendedahkan dirinya mengalami tekanan perasaan selain turut mengakui memakan ubat tidur selama empat hari berturut-turut berikutan mengalami masalah tidur.








Dia juga berkongsi sekeping foto memakai alat pernafasan di sebuah pusat perubatan.







Kredit foto: Sajat




Terdahulu, JAIS menerima aduan berkaitan Sajat menganjurkan satu majlis tahlil dan doa selamat bersama dengan anak-anak tahfiz pada 23 Februari tahun lalu lengkap berbaju kurung serta bertudung seperti wanita dan secara tidak langsung didakwa di bawah Seksyen 10 iaitu menghina agama Islam atau menyebabkan agama Islam dipandang hina




Sumber: Murai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-1-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
No no. Ummah suicidal perangai takkan kuat mencapub gini. Hell to Sajat, tolong la jangan malukan ummah yang memang depression for real. Kau tu bukan depression, ngkau ada penyakit mental lain.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
So sekarang netizen lah yg salah? Ko main2 dengan islam takpe pulak, hujung2 salah netizen
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:17 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 13-1-2021 07:13 AM
No no. Ummah suicidal perangai takkan kuat mencapub gini. Hell to Sajat, tolong la jangan malukan um ...

kannn
biasa yang betul2 nak suicide ni dia xkan loud
macam yang nak suicide jerit2 kat balcony

orang yang nak suicide ni memang xkan bagi tau orang
sebb diorang pun dah dalam their own world
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:17 PM | Show all posts
ok, bai bai bang jat..kurang sikit ummah mental kat muka bumi ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan ubat selesema chloriferamine ke apa nama tu bangjat.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:18 PM | Show all posts
okay...matilah cepat
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Please overdose!! (Tah2 makan mentos jerk tu) Manusia coward & dayus cenggini, mana berani nak jumpa malaikat Izrail, let alone ngadap Tuhan!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:25 PM | Show all posts
hukaloh...die ni...kuat gebang ni...
video dia melalak tu tak nampak setitik ayaq mata pun...
bunyi jer lebih
kesian la mak ayah terpaksa backup anak mcm ni...
sbb walaubagaimana bughuk pun anak tu...tetap anak dia...

masuk baba mak ayah ni...sedih...kesian...terasa dalam hati bila mak dia cakap "saya doakan awak dapat anak mcm sajat ni'' terasa betapa hancur luluh hati seorang ibu...

semoga Allah mudahkan urusan mak ayah dia....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:26 PM | Show all posts
So nak sedih dan simpati ke ni? Sendiri mintak bala
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 13-1-2021 03:17 PM
kannn
biasa yang betul2 nak suicide ni dia xkan loud
macam yang nak suicide jerit2 kat balcony

Deol kalau boleh nak hidup dalam cocoon. Tanak campo sapa2. Tanak jumpa sapa2. Keja pon tanak. Ngesek pon malas (tapi berporom rajin. Sebab di porom ko boleh bersuara. Unlike di dunia luar. ).

Tapi tak boleh. Ko kena hidup juga dan coba jadik senormal mungkin sebab ko tak nak nyusahkan orang lain. Pehtu orang yang berani bunuh diri tu sebenarnya dah sampai tahap betul2 rasa tak guna, useless, sampah, takda fungsi sesen pon kat dunia, a failure to society, a failure to his/her loved ones, a failure to God, a failure to humanity. In other words you feel so worthless that you don't want to live anymore. Zets why ummah suicidal sebenar takkan mencapub. Nak mencapub lagu mana kewujudan deol sundri pun deol anggap dah cukup memalukan, inikan pula nak mencapub? Mencapub lite2 boleh la tapi tahap Sajadiah ni, no way la even in a million years.

Sajat ni, hada ka gitu? Ni siap post2 gamba lagi, nak tunjuk hapa? Moga apa dia nak (mati), dia dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dah la dengan drama tu jat...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Depressed ppl xkn react cmnie.
Dieorg x nmpk depress n xkn advertise yg dieorg ade depression terang2 cmnie

Obviously sajat ade issues lain dlm mental die nie..
Jgn persendakn depression sajat. Its real.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:32 PM | Show all posts
kalau itu yg terbaik..silekanlah ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:37 PM | Show all posts
kawan dia si safiey tu pun dah mental ai rasa.. kadang2 ai rajin masuk live safiey.. sebab kelakar, saja la tengok bole gelak2 hilangkan stress  .. heshe suka cakap merapu2 terjerit2 dalam live.. pastu hampir tiap2 minggu operate muka. orang normal takkan buat gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni tak habis2 hadap perhatian ...kurang kasih sayang pondan nih..nak mati tu ingat main mintak2 kee? Tu laaa jangan buang anu ko tu jat kan dah ting tong lagu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
org ada depression tak sedar pun dia ada depression
apatah lagi nak canang kata ada depression


Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mati je lah .....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:42 PM | Show all posts
jantan ada perasaan lembut tak salah. aku tengok elok je cef1, dibaaa, dan yang lain2 tu kekal pakaian jantan tak potong mana2.  skrg ni ko tengah rasa ujian kecil dari Allah. sekecil kecilnya  atas apa yang ko dah buat Allah murka. penah tak ko pikir mcm mana ko pakai telekung depan kaabah? Ya Allah......
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by September14 at 13-1-2021 03:48 PM

Dia ni syg dunia tgk la duk ubah sana sini, showoff harta body.. ye ye je ckp mcmtu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list