Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7489
View
226
Reply

[Tempatan] Sekolah rendah & menengah kembali PdPr.

[Copy link]

Author: Cookingholic    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kesahnya sesi persekolahan yg dijadualkan bermula 20 Januari (kawasan pkpb & pkpp) ni dibatalkan. Hanya yg ambil exam utama jer yg ke sekolah secara bersemuka. Yg lain2 sambung lagi sesi pembelajaran dari rumah sampai ke tarikh yang akan diberitahu kelak.

Hmmm gitteww. Lagi dua tiga hari nak sekolah baru nak decide gini. Benda ni patut dah dijangka dan boleh buat keputusan awal dah.
724DBD1B-5A8E-41DC-B42E-095D78B1060D.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-1-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah ya ker..group kelas ank aku mcm dh ready jer nk buka sek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah announce chuols. Bertabahlah. Brg2 sekolah mesti dah siap kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian kt parents yg dah keluar duit beli kelengkapan sekolah anak2
bongok punya gomen abahcow
patut cakap je la masa bln dec lagi skolah tutup terus sbb ms tu kes covid pun dh tinggi......takkan tak reti nk forecast multiplier effects kes covid ni..ni tehegeh2 buat decision
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:25 PM | Show all posts
Cookingholic replied at 16-1-2021 09:20 PM
Dah announce chuols. Bertabahlah. Brg2 sekolah mesti dah siap kan

Tadi baru kluar beli uniform anak... punyalah takut nk kluar.. mlm baru diumumkan tangguh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu bosskau suruh tangguh lps raya cina kan..ramai yg suruh dia sadap
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mrnangis la akak aku smlm siap nak g balai polis nak amik surat rentas nak antar anak mrsm tun gapar..barang barang nak masuk asrama dah bersusun dah dgn stok makanan ,sabun semua...gagal total abahkau
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:28 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-1-2021 09:23 PM
kesian kt parents yg dah keluar duit beli kelengkapan sekolah anak2
bongok punya gomen abahcow
pat ...

rakyat memang menyumpah dia , paling tak guna paling menyusahkan rakyat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:30 PM | Show all posts
jalfa replied at 16-1-2021 09:27 PM
Mrnangis la akak aku smlm siap nak g balai polis nak amik surat rentas nak antar anak mrsm tun gapar ...

ramai mak ayah dh spent duit lah itu ini kos transport homestay lah apa. servis kereta semua tu mana masuk kepala politician. hidup susahkan rakyat. buat kerja main2. akak doakan tumbang kerajaan ni. moga yang akan datang faham kesusahan rakyat bukan buat polisi last minit. sedih dengar mereka yang bergolok gadai time pkp. #kitabantukita #politicianSilaTaubat
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cam biase lembam dan lembab nak decide. cam sial buat keje. same la masa masuk U hari tu dah berapa ramai sampai kampus, dia cakap tak jadi, dasar babi tak paham susah senang orang nak keluar duit tgh mcm ni, tak pasal bazir. bodoh!
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 16-1-2021 09:37 PM
jalfa replied at 16-1-2021 09:25 PM
Hari tu bosskau suruh tangguh lps raya cina kan..ramai yg suruh dia sadap


Itu lar pasal
Kalau ikut nasihat Tok Jib tak ada lah jadi tunggang terbalik macam sekarang ni
Banyak perkara suka sangat buat pengumuman saat2 akhir sedangkan dah berkali-kali pihak2 tertentu nasihat & bagi peringatan contoh jangan buka sempadan dulu untuk membendung penyebaran Covid ke negeri @ kawasan hijau tapiii eh eh eh eh eh DEGIL sungguh GOMEN pi buka jugaaaa
Haaaaa sekarang MENDAPATLAH dengan beberapa kluster yang berpunca dari rentas negeri
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kdg2  kita kna dengar ckp kepala otak kita dr dengar cakap gomen..sesungguhnya ada kala kita lg cerdik dr gomen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cookingholic at 16-1-2021 09:41 PM

Bab persiapan barang tu mmg! Diorg yg buat decision ni gaji bulan 50k apedehal. Parents yg bersusah payah bergolok gadai nak mencukupkan keperluan tuh depa tak pikir ke? Kurang2 pun kalau diorg tak spend utk belanja sekolah duit tuh diorg boleh simpan or lebihkan bayar komitmen bulanan. Dahla bank mcm gila collect hutang skrg.

The least diorg patut buat hari tu ialah ckp kita akan kaji semula pembukaan sekolah bagi murid-murid yg bukan dlm tahun peperiksaan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan elok kalau buat pkp masa cuti sekolah bulan 11-12 aritu.. kalau buat maybe kes dah reda dan boleh la bebudak masuk sekolah 2021 ni.. duduk rumah lama2 bosan kot.. ni tidak, bulan 12 tu pulak bagi kebenaran rentas negeri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujurla aku tak terjebak nak berabah laa.. paklong pakngah bagai. Hujung2 hampeh. Sama ja politician ni baik dari kem mana2 sekalipun. Dah dpt kuasa hmmm rakyat boleh g mamps
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 16-1-2021 09:41 PM
Kan elok kalau buat pkp masa cuti sekolah bulan 11-12 aritu.. kalau buat maybe kes dah reda dan bole ...

Rasanya masa tu mmg kerajaan suruh kita melancong.. nak jana ekonomi
Sbb tu saja tak buat Pkp
Dah start bukak sekolah.. baru nak buat Pkp
Menteri Pendidikan ni pun dungu lg dahsyat gak sbnrnya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian la kat mak bpk yg bersusah payah dulukn duit, beli kelengkapan sekolah ank2!!!sdhnye duk rmh x leh g sekolah jgk.baik beli stok makanan time2 ssh ni,kalau dh tau lagu ni .kalau awai buat pkp dr bln 11/12 haritu x de la  tertangguh sekolah bdk2.baik tunggu gaji bln dpn  beli  brg sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur aku tk beli pape lagi.
Cuma 2 pasang baju sekolah si abang.
Duit yuran tk sempat nk bayar.
Kedai buku tak sempat nak beli.

Tadika camna?
Buka tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MRSM tun ghaffar kt Kuala lipis ada kes kan, dahlah tgh trial
aduh tawakkal ajelah anak ada exam utama tahun ni, jumaat depan ni diaorg sambung trial yg tertunda dr tahun lps
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 16-1-2021 09:52 PM
Mujur aku tk beli pape lagi.
Cuma 2 pasang baju sekolah si abang.
Duit yuran tk sempat nk bayar.

Same laa xbuat apa2 lg, tp sekolah pn xde announce bab yuran tu..diorg pn diam je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list