Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
9461
View
60
Reply

Makeup Retis Khir Khalid Dah Nikoh ke Uoll?Cantik Pilihannya

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-1-2021 08:07 AM | Show all posts |Read mode
Salam satu PKP02 uoll....

Pagi nih aku sempat tengok IGS makeup retis tersohor Khir Khalid...Semalam dia ada kongsi boomberang di IGS dengan tajuk - My Sunday view...boomberang saorang wanita rambut ala2 mee ramen..

Khir khalid dah bernikoh ke uoll?

ioll ingatkan selama nih dia nih salah sorang geng2 lelaki lembut...

ada sesiapa kenal kah wanita jelita dalam IGS Khir Khalid nih?



KK4.jpg

kk1.jpg

KK2.jpg



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 18-1-2021 08:09 AM | Show all posts
image.png

NOVEMBER 30, 2018 CANTIK
A-LIST GLAMCANTIKGLAMGLAM MALAYSIAKHIR KHALIDMAKEUP ARTIST MALAYSIA
Mengubah Arus Trend Mengangkat Khir Khalid Sebagai Jurusolek A-List
Saat solekan tebal menjadi kegilaan ramai, Khir Khalid mengubah trend no makeup makeup dan keberaniannya itu pada awalnya dikecam.





Semua memandangnya kurang waras kerana solekan seumpamanya belum menular di Malaysia. Hanya beberapa editor majalah yang berani mengikutnya dan memberi kepercayaan sepenuhnya untuk dia berkarya.



Lama-kelamaan teknik solekan dibawanya menjadi ikutan. Less is more! ujarnya ringkas memulakan perbualan petang itu. Dia tekad mahu gaya solekannya kelak diterima ramai.



Siapa sangka pemilik ijazah fesyen itu kini berada di dalam kelompok jurusolek selebriti dambaan golongan atasan. Bukan sekadar selebriti atau personaliti memburunya, malah kerabat di raja juga menggunakan perkhidmatan Khir Khalid.



Saya bermula daripada bawah dengan mendapat bimbingan terbaik. Saya dipanggil mengubah imej selebriti dan berkhidmat dengan beberapa penyanyi sehingga sekarang. Saya mula menyolek Dayang Nurfaizah daripada awal kemunculannya.





Khir Khalid mula mendapat kepercayaan ramai selebriti di antaranya Camelia dan Mizz Nina. Pengalaman paling tidak akan dilupakan menyertai Channel V yang ketika itu sangat besar bertapak di Kuala Lumpur dan Hong Kong.



Bukan mudah memecah rekod menjadi anak Melayu pertama menyentuh wajah VJ mereka. Saya bersama Channel V hampir lima tahun.



Ujar Khir Khalid lagi dia tidak terikat dengan siapa-siapa dan secara profesional melayan mereka sama rata. Kini 20 tahun sebagai jurusolek artis, dia rasakan patut untuk memilih tugasan solekan yang bersesuaian.



Saya mahu kerjaya jurusolek juga dianggap kerjaya profesional dan disanjung tinggi. Semoga sumbangan saya mengangkat semua nama jurusolek artis tertinggi.


Pereka Grafik: Mahirah Nadzlim



TREND SOLEKAN 2019



Menurut Khir Khalid, media sosial mengubah dunia solekan. Mengenang awal penglibatannya, tidak banyak solekan antarabangsa muncul di Malaysia. Kini nama-nama besar seperti Chanel, Tom Ford, La Mer, Nars, Mac dan sebagainya lebih mudah didapati.



Khir Khalid meramalkan penggunaan highlighter bakal digemari tahun depan begitupun radian face paling digemari. Malah solekan bold juga menjadi kegilaan terutama pada gincu dan solekan mata.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Femfuan ke tu? Ada sedikit kemoskelan dimata iols
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:28 AM | Show all posts
bukan ke itu tym fatimah ke.. Tym fatimah dah berkahwin 2-3 yrs ago
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
@Phoenix replied at 18-1-2021 08:28 AM
bukan ke itu tym fatimah ke.. Tym fatimah dah berkahwin 2-3 yrs ago

Dah cerai ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Stylist tym fatima la tuuu kawin last year x silap...
Haruslah dorg ni ibarat sister2 je uolsss...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriuslah tym fatimah xkenal..
Tajuk nak mengundang je.. dia manis je i rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh...Tym dah kawen kan. Haruss lah bukan dgn khir.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:59 AM | Show all posts
bodoh ke apa siapa yg buka thread ni, nampak sgt tak ikut perkembangan artis, pastu main bohhh jer aloooo ni gossip artis buka gossip make up artisssss.. (ke kira artis gak sbb ada perkataan artis? ermmm)

tu tym fatima gilerrrr dah dia org mmg tak kisah tidur sesama tak da nafsu punnn .. yihhh bodoh lah thread ni

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 09:05 AM | Show all posts
macam tido kat hall depan tv je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2021 10:08 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 18-1-2021 09:05 AM
macam tido kat hall depan tv je..

Kann?? sesuatu betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:30 PM | Show all posts
Hahaha. Diorang bff lah. Memang idoq lah KK ni dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahha sejak bila tym nikah dgb khir
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:32 PM | Show all posts
tu bff die lah...Tym dah kawin..merapu betul gossip.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn pompuan tu stylist ke..  bff kn
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:02 PM | Show all posts
kemonnnn but homework Dulu seyyy before post


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon mode sesah kredit TT ni kembali ke beginner! Yihhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori nak ot. Tt nek burung buat thread zatashah rajin membaca pulak.

  


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Lakkkk ni stylist tmy fatimah.. Ko dah kenapa jenab??? Mohon momod humban benang ni dalam neraka.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:28 PM | Show all posts
jelita ke uols..hmmm ikut mata masing2 la kan
tp lawa lagi bini joe flizzow.muka mcm ni jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list