Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1176
View
17
Reply

[Tempatan] Guard berjaya tahan remaja beberapa minit lepas simbah cat merah

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2021 04:25 PM | Show all posts |Read mode
Cat belum kering dah kena tahan
    myMetromutakhir
Nurul Amanina Suhaini



Iskandar Puteri: Tiga remaja lelaki ditahan kerana menyimbah cat merah di sebuah kediaman di Jalan Ceria 24, Taman Nusa Indah di sini, semalam.

Mereka ditahan pengawal keselamatan perumahan itu selepas beberapa minit beredar dari kediaman berkenaan.

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Dzulkhairi Mukhtar berkata, suspek berusia 17 hingga 18 tahun itu diberkas anggotanya di Pondok Keselamatan Kiara Hill, Taman Nusa Indah pada jam 10.15 malam.

Katanya, sebelum itu, pihaknya menerima maklumat daripada mangsa berusia 42 tahun mendakwa tiga lelaki menghampiri pintu pagar rumahnya dan menyimbah cat ke dalam pekarangan kediaman.

"Cat itu terkena kereta Proton Exora miliknya dan suspek juga meninggalkan sekeping nota bertulis 'Phari Mala Devi today paint tomorrow fire'.

"Namun ketika suspek beredar dari rumah itu, mereka ditahan oleh pengawal keselamatan di pondok pengawal," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Dzulkhairi berkata, dua daripada suspek bekerja sebagai tukang masak dan tukang gunting rambut, manakala semakan lanjut mendapati mereka masing-masing mempunyai satu rekod lampau berkait kes jenayah.

Katanya, ujian saringan air kencing dilakukan mendapati semua mereka negatif dadah.

Pihaknya merampas sebuah kereta Proton Saga dan dua paket plastik berisi cat merah dan kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 3 Mac 2021 @ 3:38 PM

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 04:33 PM | Show all posts
Belasan tahun lagi kan pasti mereka ni diupah oleh orang lain untuk lakukanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Siyal jek simbah2 cat merah kat harta benda org pakej ugut nak bakar pulak lps tu. Selamat dah ke dalam
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:48 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-3-2021 04:33 PM
Belasan tahun lagi kan pasti mereka ni diupah oleh orang lain untuk lakukanya

cari duit kak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:34 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:35 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:53 PM | Show all posts
Lebihan cat tu boleh lumur kat muka dorang pulak..hidup menyusahkan org
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahlong upah org simbah rumah peminjam ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:53 PM | Show all posts
airfilterkotor replied at 3-3-2021 05:59 PM
Ahlong upah org simbah rumah peminjam ke?

yes skrng guna  e wallet je dh xguna maybank2u low class. ahlong pun dh digital
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Slalu kalau kerja kerja salah macam ni,
work done dulu baru bayau.
Usai simbah, kena tangkap plak.

Kompom laa duit tak dapek, merasa plak nasik bujang lokap.

Unless pay in advance... berbaloi laa cikit.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak mcm rmh India
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 4-3-2021 02:50 AM
Nampak mcm rmh India

Nama pun parimaladevi


Utang sofa kokmamot kot
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:25 AM | Show all posts
memang ahlong selalu upah orang2 untuk simbah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:26 AM | Show all posts

ooo kurlast nama bangsa pari pari...
iols syak utang kek mamasabariah... order kat upline tapi tak bayar2...
sape tag pari2 bagitau dia tak bayar utang dapat 10k... tc applies
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Manjahati replied at 3-3-2021 05:53 PM
Lebihan cat tu boleh lumur kat muka dorang pulak..hidup menyusahkan org

Pastu campak nota ke muka masing2 tulis
Deyyyy thambiiiii! Today paint, not even tomorrow jailed
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah cat muka dia pula
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:12 PM | Show all posts
siap today paint tomorrow fire, padan muka ke dalam dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 12:27 AM | Show all posts
MarryPottet replied at 4-3-2021 03:39 PM
Pastu campak nota ke muka masing2 tulis
Deyyyy thambiiiii! Today paint, not even tomorrow jailed

Haaa rasakan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list