Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1442
View
23
Reply

[Pelbagai] Adakah masih nak balik raya di kampung walaupun kes covid masih 4 angka

[Copy link]

Author: Nozot    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Nozot at 20-3-2021 12:49 AM

Puasa tak lama lagi, raya pun akan menyusul. Kes covid masih lagi 4 angka. Adakah sempadan akan dibuka..Ikut  Minister kita sempadan akan dibuka tetapi adakah kita masih lagi nak balik kg. Kesian orang - orang tua di kampung yang dijangkiti covid yang di bawa dari zone merah..Macam kes covid yang menjadi kluster baru akibat balik kg nak melawat nenek yang sakit. Akhirnya nenek mati sebab covid19 yang dijangkiti oleh saudara yg dari zone merah. Satu lagi kluster majlis tahlil di Terengganu. Tepuk dada tanya selera.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-3-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak yah dulu la kot...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
iols sanggup korbankan kegembiraan aidilfitri tahun ni. x mau PKP dah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu blom officially bg rentas negeri ,tganu kes dh naik..bygkn klau dh bg rentas negeri+raya plakkk... surelah kes naik.. thn2 depan bleh raya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 04:06 AM | Show all posts
Kalau i yg memang berbulan dah tak keluar rumah sbb wfh plus brg rumah beli pun beli online, adakah i berisiko jgk kalau balik kampung? Dah la kat kampung parents tinggal berdua je, aduhhh bila facetime tu sedih k. Dah la aku duduk sorang kt sini dengan anak bulus je dua ekor. Entah sempat ke tak nk jumpa raya tahun depan tiber
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
2 hal yg merisaukan aku kot sempadan negeri dibukak semula raya nanti.

1. Kalaupun aku sanggup x pi beraya umah sedara mara, confirn depa pulak yg mai umah aku pulak tu sejenis yg tua macam wajib dah kena salam cium tangan cium pipi bagai x salam kang kecik hati. Aku dah bincang pun dgn laki aku, raya ni x payahlah galak sangat nak pi merata beraya kalau sempadan dah bukak, lepas2 raya pun masih boleh pergi utk jumpa. Masa raya biasanya segala macam orang dok berkumpul sekali, kot nasib x baik dlm ramai2 tu ada sorang yg positive, habislah semua. Lepas tu bawak pulak ke tempat lain. Mmg jahanamlahh

2. Takut lepas raya kes mencanak naik lagi, sampai sekolah tutup balik. Kesian budak2, kejap sekolah kejap x. Pdpr x sama macam belajar secara bersemuka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena berkorban lagi tahun ni.Raya jelah kat tempat masing masing
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
iols lebih rela raya dekat rumah sambil layan neflix dari balik kampung dok ke sana ke mari bercampur gaul dgn sedara mara.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:36 AM | Show all posts
bila kes meningkat akibat rentas negeri
mulalah salahkan kerajaan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikot hati memang nak balik kampung.. tapi risau kes naik lagi bila dah boleh rentas negeri.. huhuhi.. mungkin kena tunggu sampai 2 angka.. tapi tak tau la bilerr
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:51 AM | Show all posts
Edited by AbukRokok at 20-3-2021 08:52 AM

ya .................. xperlukan kebenaran kerajaan

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya ahli politik nak berpilihanrayaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
lembumanis replied at 20-3-2021 04:06 AM
Kalau i yg memang berbulan dah tak keluar rumah sbb wfh plus brg rumah beli pun beli online, adakah  ...

Sama la kita, tahun ni nampak gaya beraya bersalaman dengan budak bulus lagi la nampak gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut hati mmg nak balik..tapi parents dlm kategori risiko tinggi sbb ada penyakit 3 beradik tu..mmg kene diskas pnjg dulu ni dgn tok laki..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku redha andai raya kali ni still tak dpt balik beraya di kg .. Aku syg kan mak yg dh tua kat kg sbb x nak membahyakan beliau..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tbh i nak balik tp mengenangkan parents berisiko tinggi, i sanggup berkorban tak balik video call jer lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkan hati of coz nak blk.. Tp kes pun mcm kejap turun jap naik, baik tak yah.... Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 02:11 AM | Show all posts
Nanadjo replied at 20-3-2021 11:08 AM
Sama la kita, tahun ni nampak gaya beraya bersalaman dengan budak bulus lagi la nampak gayanya

jangan lupa beli baju raya dieorg
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm nak balik raya tahun ni... hihi
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 10:06 AM | Show all posts
entah lah... rasa blh balik pun ok, tak balik pun tak pe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list