Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10870
View
131
Reply

[Tempatan] Marah lelaki pertahankan pekerja restoran segera, wanita ini guna perkataan bodoh dan menyifatkan orang yang berpuasa ini orang yang bodoh

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-4-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA – Satu video memaparkan sepasang suami isteri memarahi pekerja restoran makanan segera kerana membuat kesilapan ketika menyiapkan pesanan mereka tular, baru-baru ini.

Video berdurasi selama 55 saat itu mendapat perkongsian hampir 700 kali dan menerima ratusan komen daripada pengguna laman Facebook yang majoritinya menyuarakan rasa kurang senang dengan pasangan tersebut.

Rata-rata netizen mahukan penjelasan tentang apa yang berlaku selepas melihat video tersebut.

Seorang lelaki dipercayai suami kepada wanita itu memarahi pekerja restoran dengan kata-kata yang kesat mendapat perhatian seorang penghantar makanan, Affiq Azizi yang ketika itu mengambil pesanan pelanggan.

“Cakap elok-elok abang. Saya tahu dia (pekerja restoran) silap, tetapi abang tidak perlu marah dengan kata-kata kesat. Hormatlah orang lain. Mungkin sebab puasa, dia agak letih,” katanya kepada pelanggan lelaki itu.

Pelanggan itu yang sedar dengan tindakannya sempat meminta maaf sebelum seorang wanita dipercayai isterinya masuk restoran tersebut secara tiba-tiba dan memarahi penghantar makanan itu kerana mempertahankan pekerja restoran tersebut.

Sepanjang video itu dirakam, wanita tersebut memarahi pekerja restoran dan meminta mereka pihak restoran melihat televisyen litar tertutup supaya pihak atasan dapat melihat hal sebenar yang terjadi.

Wanita itu berkata, jika sudah membuat salah, seeloknya minta maaf.

Dia sedar ketika ini ramai yang berpuasa, tetapi jangan disebabkan itu, pekerja boleh melakukan kesilapan

Kerana rasa amarah terhadap penghantar makanan yang merakam videonya, wanita tersebut memanggilnya dengan perkataan bodoh dan menyifatkan orang yang berpuasa ini orang yang bodoh dan terus keluar setelah tangannya ditarik oleh suaminya sendiri. – K! ONLINE

https://www.kosmo.com.my/2021/04/17/puasa-punya-orang-bodoh/
IMG_20210417_234449.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-4-2021 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo...xpe marah2
Yg puasa tu salah
Berhak dimaki....
Lgpun customer always right
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi jab and cross je kat betina menyalak tu. Biar terlentang terus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia punya marah maki-maki bagai macam dia pulak terkesan dengan puasa. Puasa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah la gendut. Lapo sangat ke nak emo2? Cakap je la elok2. Yang bekerja tu manusia jugak. Kiasu betul.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg mencari pasal.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelyng ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg kena marah marah n naik suara ke .pasal silap ambik order je pon.ramai kelly ng kat fesbuk ckp normal kalo kerja servis kena maki..kenapa nak menormalkan benda salah...setakat benda kecik mcm tu ,bukan x leh settle pon.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurang bijak brader tu bagi alasan puasa terhadap kesilapan staff Kfc tersebut, itu seolah2 puasa dianggap satu kelemahan & memberikan konotasi negatif tentang ibadah puasa dimata non-muslim. My 2cents lah ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-4-2021 03:57 AM
Kurang bijak brader tu bagi alasan puasa terhadap kesilapan staff Kfc tersebut, itu seolah2 puasa di ...

Kenapa tak komen pasal keling yg kurang ajar?? Cuba jugak cari excuse nak salahkan org lain? Or kau nak malaysia ni jadi macam seperti negara2 luar macam amarekkaa? Ko pegi laa duk sana
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang gemok ni mmg buruk perangai. Mungkin faktor gemok..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 18-4-2021 04:16 AM
Kenapa tak komen pasal keling yg kurang ajar?? Cuba jugak cari excuse nak salahkan org lain? Or ka ...

Koliang tu memang salah, sapa cakap dia betul? Yg.aku maksudkan bukan APA yg.dipertahankan tapi CARA membela staff Kfc tu. Not about WHAT, but HOW.... Paham?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurang ajar punya customer, tak kisah bangsa apa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini org ni jrg bc paper ni. Dia x tau rmi org hilang nyawa sbb tunjuk langsi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-4-2021 03:57 AM
Kurang bijak brader tu bagi alasan puasa terhadap kesilapan staff Kfc tersebut, itu seolah2 puasa di ...

Ya dik... Akak setuju ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 17-4-2021 11:58 PM
Bagi jab and cross je kat betina menyalak tu. Biar terlentang terus.

Hahaha
Nak tunjuk langsi sangat kennn
Yang laki dia dah malu bila tengok binik dok meroyan so cepat2 tarik binik keluar
Sedangkan ini semua berpunca dari perangai hamjadah& mulut hangsuang dia
Alangkah bagus kalau ada netizen yang dapat viralkan identiti dan muka sebenar si minachi ni  macam Ah Long yang belasah bodyguard supaya jadikan pengajaran
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Belajar puasa lah aci..dapat belajar bersabar plus boleh kurus.

Tapi kalau ada org lain kat situ yg x sabar juga, mungkin aci ni dah kena smackdown kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-4-2021 03:57 AM
Kurang bijak brader tu bagi alasan puasa terhadap kesilapan staff Kfc tersebut, itu seolah2 puasa di ...

Iollsss setuju..... Puasa tidak menjadikan seseorang itu lemah, jika tidak bagaimna umat islam mampu menggali parit ketika perang khandaq dalam bulan ramadhan

Menggunakan alasan puasa sebagai tiket untuk melakukan kesilapan menjadikan ibadah puasa sebagai satu kelemahan untuk muslim di mata non muslim

Sekian tazkirah subuh bersama iolls
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Brader rider tu just nasi tambah tp isu sebenar bagaimana cara u treat org lain.yes cashier salah tp perlu ke ober react mcm org gila.hindu pon ada puasa jugak selalu tgk drama diorg puasa utk tok laki depa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:03 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list