Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7377
View
88
Reply

[Tempatan] Majikan didakwa pukul pekerja mohon maaf pada umat Islam, Agong.......'wayang opera cina'?

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2021 12:03 AM | Show all posts |Read mode
Majikan didakwa pukul pekerja mohon maaf pada umat Islam, Agong

https://www.malaysiakini.com/news/571108

Diterbitkan 17 Apr 2021, 8:51 pm
Dikemaskini 17 Apr 2021, 8:53 pm



Majikan yang didakwa membelasah dua pengawal peribadinya kerana berpuasa pada bulan Ramadan membuat permohonan maaf kepada umat Islam hari ini.

Lelaki berusia 43 tahun itu meminta maaf ketika diiringi dan diapit oleh dua anggota polis di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi.

"Sekiranya apa yang saya katakan kepada pengawal peribadi saya menyinggung perasaan sesiapa, saya rasa saya harus minta maaf kepada semua umat Islam di negara ini, kepada Yang di-Pertuan Agong dan dua bekas pengawal peribadi saya.

"Bagaimanapun saya tidak bermaksud menghina sesiapa dengan apa yang saya katakan," katanya dalam bahasa Mandarin.

Video ucapan pendeknya diterbitkan oleh The Star.

Setelah memohon maaf, lelaki berkenaan yang berada dalam tahanan polis - dibawa menaiki sebuah kereta polis.

Lelaki berkenaan adalah salah seorang daripada empat individu yang direman oleh pihak polis bagi membantu siasatan.

Polis sebelum ini berkata penahanan itu berjaya membongkar aktiviti judi dan sindiket ceti haram atau Along yang dijalankan syarikat milik majikan terbabit.

Pihak polis turut merampas sepucuk pistol dan 10 butir peluru serta rotan yang digunakan untuk memukul kedua-dua mangsa.

Hasil penangkapan tersebut turut membawa kepada penemuan 100 kg jongkong emas dan 12,500 not kertas US$100 dengan nilai keseluruhan rampasan dianggarkan berjumlah RM28.25 juta

Kes itu disiasat di bawah Seksyen 324, 298, dan 307 Kanun Keseksaan serta Seksyen 4 (1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 dan Seksyen 5 (2) Akta Pemberi Pinjam Wang 1951.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
100 kg emas.. Fuhhhhhhhhhh.. Boleh golek2 atas emas
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
I nk komen psl bnda lain sbb
Tadi jalan2 kat ig cheminah tu
Kecoh ada komen2 pasal vaksin n ada yg kondem keluarga diraja
I ingatkan dah jadi hot topic kat forum
Mmm xde pun
Ok tu je
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:54 AM | Show all posts
sarah82 replied at 18-4-2021 01:44 AM
100 kg emas.. Fuhhhhhhhhhh.. Boleh golek2 atas emas

Perghhhhh.....dgn current price skarang ni dlm lebih kurang rm235 segram.......


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 18-4-2021 01:54 AM
Perghhhhh.....dgn current price skarang ni dlm lebih kurang rm235 segram.......

2 hari lepas.. Beli Public gold.. 999..RM251..dah turun erk?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:59 AM | Show all posts
sarah82 replied at 18-4-2021 01:56 AM
2 hari lepas.. Beli Public gold.. 999..RM251..dah turun erk?

Saya tgk kat goldprice.org

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 18-4-2021 01:59 AM
Saya tgk kat goldprice.org

Oh.. makin turun.. Harap bulan depan turun lagi.. Boleh beli lebih.. Heheehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:20 AM | Show all posts
mana bideo.. kenapa mohon maaf dlm mandarin?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
apalancut replied at 18-4-2021 02:20 AM
mana bideo.. kenapa mohon maaf dlm mandarin?

Cina asal mainland ke ni?
Kan beribu yg masuk Malaysia tiba2 hilang x keluar2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nak mintak maap...lu langsi kan..polis suruh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:20 AM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 18-4-2021 03:22 AM
Cina asal mainland ke ni?
Kan beribu yg masuk Malaysia tiba2 hilang x keluar2

Biasa gengster ni Cina Mca lah, sebab tu boleh operate lama & boleh dapat Dato Sri pulak. Boleh pegang ex IGP lagi. Mca pulak geng Umno kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:22 AM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 18-4-2021 03:51 AM
Kenapa nak mintak maap...lu langsi kan..polis suruh ke?

Gomen mulayu isele suruh kot. Mungkin taknak rakyat marah. Kan geng depa jugak tuww, sebab tu boleh beroperasi sekian lama.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
kebiasaannya, aliran prosesnya adalah begini

buat salah > mintak maaf > maaf diterima > takde tindakan susulan/dibiarkan begitu sahaja

kan?

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-4-2021 04:20 AM
Biasa gengster ni Cina Mca lah, sebab tu boleh operate lama & boleh dapat Dato Sri pulak. Boleh pe ...


@Sarah82 ckp DAP. Haha,
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak cukup sekadar maaf tapi tindakan proses undang2 kena tetap di teruskan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 18-4-2021 03:20 AM
Biasa gengster ni Cina Mca lah, sebab tu boleh operate lama & boleh dapat Dato Sri pulak. Boleh pe ...

Yg salah dan dikutuk tetap DAP
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82: 2 hari lepas.. Beli Public gold.. 999..RM251..dah turun erk?

Ni emas 916 ke? Baru je check harga 916 RM255.. Kalau RM235 tu kira murah.. Tapi ada kedai jual RM275!

Aku cadang nak try kumpul emas...mana tau naik melambung harga.. (beli coins tah apa nama..)
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Emas & duit tu boleh tak bagi kt pm? Boleh gak cover duit negara yg dah nak abis tu. Banyak pahala apek ni nanti sebab infaq harta ke negara terchentaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
yang kena pukul tu memang original melayu ke cina mualaf?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list