Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2849
View
24
Reply

“Jadi Cleaner Bank, Jual Burger Depan Bengkel, Gadai Gelang Kahwin,” -Achey Hargai Pengorbanan Isteri

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2021 11:52 AM | Show all posts |Read mode
Pelawak dan penyanyi, Achey ada menitipkan ucapan indah bersempena ulang tahun kelahiran isteri tersayang, Nur Hasanah Yahaya.


Sambil menzahirkan rasa syukur, Achey atau nama sebenarnya, Mohd Nasir Hamzah turut kagumi kecekalan isteri sepanjang mereka melayari bahtera rumah tangga.




Kredit foto: IG





“Bismillah… isteriku ..NUR HASANAH BTE YAHAYA..setiap kali ulang tahun awak saya tak pernah lepas untuk bersyukur dan menyambutnya.


“Sebab saya tau tarikh 21 april ada tarikh lahirnya wanita yang cukup cekal dalam kepayahan dan hebat kesabarannya.


“Susahnya dahulu kita mula2 berkahwin.. takkan saya lupa… tapi awak tenang hadapi bersama… jadi cleaner bank.. jual burger depan bengkel berbumbungkan kanvas… gadai gelang kawin.


“Apa yang kau tak buat dulu demi bantu aku?… semua yang halal awak buat janji lepass,” imbas Achey.




  



Dia pada masa sama turut mendedahkan, Hasanah menjadi individu terawal yang mempercayai bakat, seterusnya menyokong dirinya untuk terjun dalam dunia seni.


“Dia lah orang pertama percaya dengan kesungguhan saya untuk ujibakat… dialah insan yang buat prop saya sampai saya dapat masuk tv.. dan dia percaya dengan niat saya dalam dunia hiburan yang penuhh dugaan.




  



“Dia sentiasa mengingatkan saya tentang pentingnya kedua ibu bapa… apa yang terbaik untuk mereka semua.. berbakti sehingga hujung nyawa.


“Soal anak? Dia senyum @tiarazinnirah_official kan ada. Kepada @anne_achey Usah risau di perkata sedikit kesenangan yang awak terima kini…kerana itulah nikmat Allah berikan atas ujian sebelum ini.


“SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG,” tulisnya panjang lebar.




  



  



Meninjau ke ruangan komen, para rakan selebriti peminat turut tumpang gembira dengan keharmonian rumah tangga mereka selain turut mengucapkan selamat hari jadi buat Hasanah.


Imbas kembali, pasangan tersebut mendirikan rumah tangga hampir 10 tahun lalu dan mereka turut menjaga seorang anak angkat perempuan, Tiara Zinnirah. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-4-2021 12:01 PM | Show all posts
Dah mula start citer sedih masa susah2 dulu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasanah ye nama bini dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
So apa nk di ceritakan ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 12:16 PM | Show all posts
makadek replied at 21-4-2021 12:11 PM
So apa nk di ceritakan ...

nak ceritalah dia da kaya da skrg nih..
gitu aja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngilu tengok orang drive kereta sambil pegang rakam hp, anak berdiri tengah2 mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 01:11 PM | Show all posts
bagusnya achey ni, dia xpernah lupa wife dia.. xmcm setengah org nampak duit berkepuk mula la nk cari yg wangi yg cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki orang sabar...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:43 PM | Show all posts
dia nk bgtau yg dia menghargai pengorbanan isteri dia
dia mesti kene bgtau semua org
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
aku walau artis dua2 ini . kalau aku terserempak pun, aku tak tau dia and bini artis.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:53 PM | Show all posts
insecurity wanita yang blum dikurniakan anak mmg kuat ye. i fell u sistur...semoga anne tabah dgn dugaan ni...and happy birthday
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia kan artis...mmg akan ada la post2 mcm ni...tp bila aku usha ig anne ni tgk video achey solat ngan ayah dia sblm meninggal tu aku rs pelawak2 kita ni sebenarnya hati baik...walaupun kebanyakkan sek xtinggi tp bab agama dan akhlak mmg blh puji..jg solat,pandai mengaji.hargai bini,ibu bapa... Tu agaknya mereka murah rezeki. Kita pun yg baik amikla ikhtibar.. Sorang lg si atu zero tu. Solat jemaah xtgl..buat surau infaq mcm2 dkt kg dia sabah...lupa aku ada baca dkt post mana psl dia ahli masjid...jiran2 dia dok pakat komen...org baik org baik..malu plk aku rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 21-4-2021 04:24 PM
tipah89 replied at 21-4-2021 01:11 PM
bagusnya achey ni, dia xpernah lupa wife dia.. xmcm setengah org nampak duit berkepuk mula la nk car ...


Wife dia ni jenis yang susah dicari sbb jenis lasak.
Achey ada cite dia kenal masa wife dia tu meniaga ikan kat pasar kot.
Masa baru kawen dulu aman2 je berumahtangga kat bengkel je.
Penah tgk gak wife dia masuk pertandingan yg bawak motor dlm hutan tu.
Apa ke nama motor tu lupa plak, tp yela bukan semua pompuan minat hobi gitu. Dengan berlumpur peluh bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:42 PM | Show all posts
Suchi replied at 21-4-2021 04:22 PM
Wife dia ni jenis yang susah dicari sbb jenis lasak.
Achey ada cite dia kenal masa wife dia tu  ...

Sy ada tgk kat RTM channel sukan..ada nama Achey Motorsport..tp x tau klu org lain..motorcross nama sukan tersebut..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bkn citer hasanah tp tentang hasanah
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah x membolak balikkan ati dia mcm kawan dia si Shuk tu la.. Allah nk uji mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek: So apa nk di ceritakan ...

Ini baru betul2 cerita hasanah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah semoga yang baik2 aje..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:48 AM | Show all posts
Suchi replied at 21-4-2021 04:22 PM
Wife dia ni jenis yang susah dicari sbb jenis lasak.
Achey ada cite dia kenal masa wife dia tu  ...

Ooo. memang dari 0 to berkepuk2 la kan..motorcross ek? ha a sis pun tgok wife dia mmg mcm lasak sikit, tapi tengok betul2 wife dia ni kelakau jugak tapi suka sbb dia xovershadow hubby dia xmcm few binik2 pelawak, over to the moon.

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 21-4-2021 03:58 PM
Dia kan artis...mmg akan ada la post2 mcm ni...tp bila aku usha ig anne ni tgk video achey solat nga ...

Betul. Yg baik2 kita puji dan beriinspirasi.

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list