Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
2947
View
41
Reply

[Netflix] Move To Heaven (Lee Je Hoon, Tang Jun Sang, Hong Seung Hee)

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-5-2021 10:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 15-5-2021 10:55 PM

image.png

Profile
Drama : Move To Heaven
Native Title: 무브 투 헤븐: 나는 유품정리사입니다
Also Known As: Move To Heaven: I Am a Person Who Arranges Articles Left by Deceased , Move to Heaven: I Clean Dead People's Possessions , Move To Heaven: Naneun Yoopoomjungrisaibmida , Mubeu Tu Hebeun: Naneun Yoopoomjungrisaibmida , Mubeu Tu Hebeun : Yupumjeongrisaibnida , I Am T
Screenwriter: Yoon Ji Ryun
Director: Kim Sung Ho
Genres: Life, Drama, Family

Country: South Korea
Episodes: 10
Aired: May 14, 2021
Aired On: Friday
Original Network: Netflix
Duration: 52 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)


Synopsis
Geu Roo (Tang Jun Sang) is a young man with Asperger syndrome. He works for his fathers business Move To Heaven. Their job is to arrange items left by deceased people. One day, Geu Roo's own father dies. Gue Roo is left alone, but his uncle Sang Koo (Lee Je Hoon) suddenly appears in front of him. Sang Koo is a cold man. He was a martial artist who fought in underground matches. He went to prison because of what happened at his fight. Sang Koo now becomes Geu Roos guardian. They run Move To Heaven together.


~~ Adapted from the nonfiction essay "Things Left Behind" written by professional trauma cleaner Kim Sae Byul (published July 20, 2015 by Chungrim). Kim Sae Byul is the first person in Korea who worked to arrange articles left by the deceased.


Cast
Lee Je-HoonTang Joon-SangHong Seung-HeeJi Jin-Hee
Jo Sang-KooHan Geu-RuYoon Na-MuHan Jeong-U (cameo)
Move To Heaven: Kim Seon-U's Group
Hong Jin-GiLee Jung-EunJung Chung-GuSeo Jeong-SikJung So-Ri
Kim Seon-U (ep.1)Kim Seon-U's mother (ep.1)Kim Seon-U's father (ep.1)Lim Yeong-Geun (ep.1)Nurse Kim (ep.1)

Additional Cast Members:

Sooyoung - Son Yoo-Rim
Kim Doh-Yon - Lee Eon
Yoon Ji-Hye - Joo-Young
Jung Suk-Yong - Young-Soo
Jung Young-Joo - Mi-Ran
Lee Moon-Sik - Joo-Taek
Lim Won-Hee - Hyun-Chang
Jung Ae-Youn - Madam Jung
Lee Jae-Wook - Kim Soo-Cheol (cameo)


(Source: AsianWiki)


trailer

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:00 PM | Show all posts
semua epi dah ada kat netflix ye...so sapa2 yg dah tgk boleh bagi feedback...
one thing i like about netflix series ni runtime utk 1 epi x terlalu panjang...so xde masalah nak binge watch & xde isu jln cerita meleret2...

iols dah tgk 1 epi...baru epi 1 dah sedih...
bila nmpk Ji Jin Hee mula2 rasa pelik apasal nama dia xde dlm senarai main cast padahal dia well known actor, rupa2nya dia buat cameo je...

ok, nak sambung tgk epi seterusnya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:11 PM | Show all posts
image.png

berkenaan Tang Jun Sang, main lead utk citer ni, artikel2 dari online newspaper kita claim dia as 'pelakon Malaysia'...
yg sebenarnya ayah dia is a Malaysian Chinese...no wonder surname dia lain sikit..tapi rasanya dia based kat sana...
first time nmpk dia dlm CLOY...rasanya masa tu umur dia baru 16 tahun..
dlm citer ni watak dia seseorang yg ada Asperger syndrome, salah satu bentuk autism...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok nnt nk tgok.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 15-5-2021 03:43 PM

Dah tengok. Dlm sehari sampai episod 9. Reason utama sbb jee hoon, knowing that dia sangat memilih naskah & movie/drama yg dia ada akan meletop & box office. Again Jee hoon tak pernah mengecewakan. Lead actor, Geu Reu boleh improve lagi, ada scene quite 'lakonan' & stiff, ada yg ok.

Storyline mainly tentang move to heaven service, lepas tu instinct geu reu tentang orang mati, repeat benda sama tiap episod, ada la pasal pakcik dia sikit2. Nak cantum each cerita tu slow sikit.

Overall i bagi 7/10
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 15-5-2021 11:39 PM
Dah tengok. Dlm sehari sampai episod 9. Reason utama sbb jee hoon, knowing that dia sangat memilih n ...

Kenapa netflix letak rating 18+ untuk cerita ni.. ada kelucahan takk? Sebab nak marathon dgn parents takut keluar bebukan lak.. Haritu tgk muvie jackie chan tak ingat tajuk apa, ehhh ada pulak scene bogel, togel bontot dia kat situ, awkward je situation tau pastu i terus setting netflix 16 jek limit
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 15-5-2021 06:22 PM
Kenapa netflix letak rating 18+ untuk cerita ni.. ada kelucahan takk? Sebab nak marathon dgn paren ...

Lol uols cakap iols off topic sbb ni ke. Notice komenn uols tak masuk tu tak perasan.
Ada scene bunuh diri, darah & lgbt.Sbb tu la kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 16-5-2021 09:19 AM
Lol uols cakap iols off topic sbb ni ke. Notice komenn uols tak masuk tu tak perasan.
Ada scene  ...

Haha i cakap i yg nak off topic sikit kt thread tu sbb macam tgh panas je kan kat sana pagi td... So ada lgbt la ek okay2 noted
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 16-5-2021 02:19 AM
Haha i cakap i yg nak off topic sikit kt thread tu sbb macam tgh panas je kan kat sana pagi td...  ...

Oo haha. I silap tone baca.

Ada 1 episod je la pasal lgbt tu. Netflix kan, penyokong tegar lgbt. tak sah klu takda lgbt
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Leejihun ada. Suka betul aku tgk dia ni. Tgk dia belakon dlm taxi driver terus aku follow cite dia. Mr. Paparotti tak hbs marathon lg
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lgbt ke... benci betul kalau ada selit part ni...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
gamba cantik footage dlm ni mmg superb n biasalah neflix msti msk bab lgbtq ni. n fuh2 rokok kalau msk tv x lps kan scene rokok ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 16-5-2021 08:38 PM
gamba cantik footage dlm ni mmg superb n biasalah neflix msti msk bab lgbtq ni. n fuh2 rokok kalau m ...

Drama Netflix memang gambar sentiasa cantik...
Aah tv korea sensored part rokok2 ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 16-5-2021 07:10 PM
Ada lgbt ke... benci betul kalau ada selit part ni...

Satu epi je, epi 5...kalau xsuka blh skip je epi tu sbb tiap epi lain2 citer dia...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 16-5-2021 11:02 PM
Satu epi je, epi 5...kalau xsuka blh skip je epi tu sbb tiap epi lain2 citer dia...

Okay... tq uols...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 03:05 PM | Show all posts
I dah habis tenguk cerita ni. Best juga. Sedih kat last episod yng menerangkan dr mana Geu-ru tu datang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 03:06 PM | Show all posts
nazzse replied at 16-5-2021 10:55 AM
Oo haha. I silap tone baca.

Ada 1 episod je la pasal lgbt tu. Netflix kan, penyokong tegar lgbt ...

Ohh iye ke!

Dalam drama mine pun ada lgbt- lesbian
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm fb kebanyakan bg review 9/10..
Semua kata sedih sepanjang drama..
Iols berminat jugak nk tgk sbb lee ji hoon n drama pasal life...cuma sedih2 tu yg lemah sket ni..harus bengkak mata iols nnti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 17-5-2021 08:05 PM
Dlm fb kebanyakan bg review 9/10..
Semua kata sedih sepanjang drama..
Iols berminat jugak nk tgk s ...

Setakat yg iols tgk (epi 6) navillera lagi sedih pada iols...tapi xtaulah kot nanti2...citer ni ada ramai pelakon buat cameo...lee jae wook pun ada tapi iols blm sampai part dia lagi...

lee je hoon lagi hot dlm taxi driver...dlm citer ni rambut dia mcm hapa je...maybe nak sesuaikan dgn watak dia ex-mma fighter...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-5-2021 08:40 PM
Setakat yg iols tgk (epi 6) navillera lagi sedih pada iols...tapi xtaulah kot nanti2...citer ni ad ...

Ooo..ok..blehlah try klau camtu...sbb navillera sedih tp iols bleh terima je sbb mmg dh bleh agak flow cerita tu kan..

Lgpun mmg dkt timeline iols asik up pasal review drama ni je..tgh hype la skrg ni lgpun ji hoon pun tgh glamer dgn taxi driver dia tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list