Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12395
View
202
Reply

[Tempatan] berita palsu atau benar....?? terkini Shah Alam seksyen 23 ramai sgt dah kena KOBID

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-5-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Fowarded  message...


Sekarang ni Shah Alam seksyen 23  kritikal (Taman perumahan adik k1 ). Penduduk Taman tu boleh di katakan 40% dah dijangkiti covid.. asalnya berpunca dr seorang jemaah terawih yg +tive yg tidak jujur pada diri sendiri yg mana dia dah tahu dia close contact dengan pesakit covid. Sekarang ni adik bgtahu ambulan duk kuor masuk Taman ambik penduduk ke pusat kuarantin. Makin hari Makin teruk dr pusat pemulihan 1/2 dah dimskkan ke icu ada yg kritikal dan ada yg meninggal. Adik k1 Sekarang dengan Anak2 dia dah menangis x kuor air mata dah tu ketakutan. Suami baru meninggal tahun lepas Sebab cancer pulak tu. Jadi nya.. hati2 lah semua. Jgn sampai jadi taman perumahan seksyen 23 Shah Alam. Polis dah nak kepung nak pasal kawat dawai dah katanya. Walam.

Anyone staying in Shah Alam area? Need to be extra careful...

Kes Positive Covid-19 kawasan Shah Alam yang berhampiran. Data di perolehi drp HotSpot MySejahtera bertarikh 14/5/21

Seksyen 1 - 19 kes
Seksyen 2 - 12 kes
Seksyen 3 - 22 kes
Seksyen 4 - 23 kes
Seksyen 5 - 22 kes
Seksyen 6 - 20 kes
Seksyen 7 - 35 kes
Seksyen 8 - 9 kes
Seksyen 9 - 24 kes
*Seksyen 10 - 60 kes*
Seksyen 11 - 49 kes
Seksyen 12 - 49 kes
Seksyen 13 - 10 kes
Seksyen 14 - 13 kes
Seksyen 15 - 25 kes
Seksyen 16 - 7 kes
Seksyen 17 - 8 kes
*Seksyen 18 - 95 kes*
*Seksyen 19 - 82 kes*
Seksyen 20 - 44 kes
Seksyen 21 - 6 kes
Seksyen 22 - No Info
*Seksyen 23 - 108 kes*
Seksyen 24 - 26 kes
Seksyen 25 - 9 kes
Seksyen U11 (Bkt Bandaraya) - 4 kes
Seksyen U12 (Cahaya Alam/Desa Alam) - 33 kes

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-5-2021 11:21 AM | Show all posts
tak pelik sebab situ memang populasi ramai... nak2 kalau selayang tu satu rumah 10 orang duduk...
yang peliknya kalau istana kokdiang dan gua tempurung boleh ada kes... padahal bunian je yang duduk situ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Shah alam klang sebelah2 je..mmg redzone pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dan masih ramai yg xambil berat pasal SOP. Masih ada yg kata kobid ni rekaan. Kobid ni selsema biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut teori forumer ON OFF ini satu penipuan KKM dan AbahPM.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 16-5-2021 11:25 AM
Kalau ikut teori forumer ON OFF ini satu penipuan KKM dan AbahPM.

Cissss you beat me to it ha ha ha...

Baru ingat nak post the same

Bukan on off je, hyunnies dengan ada seorang lagi lupa nama dia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-5-2021 11:24 AM
Dan masih ramai yg xambil berat pasal SOP. Masih ada yg kata kobid ni rekaan. Kobid ni selsema biasa ...

Yes..sop paling utama
Jika kita follow..mmg peratus nak kena tu.rendah
Realiti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2021 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-5-2021 11:24 AM
Dan masih ramai yg xambil berat pasal SOP. Masih ada yg kata kobid ni rekaan. Kobid ni selsema biasa ...

90% netizen siakap keli kata covid ni penipuan KKM
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nipu jah kkm ni..kata covidiot
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar betul dh la ada keluarga iols d sana
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 16-5-2021 11:30 AM
Yes..sop paling utama
Jika kita follow..mmg peratus nak kena tu.rendah
Realiti..

Aku perati je org yg positif covid..mmg kesian tumpang simpati..tapi mostly akan in denial kata dorang betul2 folow sop..bila tanya camne leh kene..jawapannya..pergi makan2 dgn ofismate..pergi lawat rumah sedara...join seminar kumpul ramai2 dlm bilik konferens yg sopnya kita x tau wallahualam...celah mana patuh sop kalau mmg terang2 langgar sop?
Adakah maksud dorang patuh sop tu setakat..sukat suhu badan dan scan mysejahtera??
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 16-5-2021 11:34 AM
Aku perati je org yg positif covid..mmg kesian tumpang simpati..tapi mostly akan in denial kata do ...

Itu lah yang terjadi pada opis2 neh...
Sebab bila nak trace contact..mula.la bercelaru..tak pegi sana..tak sembang2..tak pegi sini...
Cam jilaka...
Sekadar scan mysejahtera je dah cukup kots...
Padahal jarak 1m dan pemakaian mask yang betul adalah sop juga...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 16-5-2021 11:34 AM
Aku perati je org yg positif covid..mmg kesian tumpang simpati..tapi mostly akan in denial kata do ...

Alaaa kat india nun dorang relax jer bakar/buang mayat kat sg ganges xpakai mask tak pakai ppe tak mati punggg.

Yg benar
Mamat on off kalis cobid
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 16-5-2021 11:34 AM
Aku perati je org yg positif covid..mmg kesian tumpang simpati..tapi mostly akan in denial kata do ...

dlm meeting & training pihak swasta mana ada yg follow sop.   pakai mask rimas katanya. dah la dlm bilik aircond.  majlis agama pun sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 16-5-2021 11:38 AM
Itu lah yang terjadi pada opis2 neh...
Sebab bila nak trace contact..mula.la bercelaru..tak pegi  ...

masjid tempat aku lg kelakar.... pengerusi masjid sebelum solat Jumaat bagi amaran kpd jemaah supaya ikut sop.   tapi depan2 dia sendiri ajk-ajk masjid mask kat dagu ke hulu ke hilir. ramai yg pakai mask tapi hidung keluar....alasan rimas & menyusahkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat kampung xx..isi umah elok berkurang tiada ke mana2 selain klinik  n kedai . Tiada close contact dengan pesakit covid. Tak perlu di saring. Tetapi anak seorg si oenagih dadah ni senantiasa keluar masuk merata jumpa geng Cari bekalan.. tiada dikesan utk di saring., positive ke Tak Tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Denmark, Aussie dah tak pakai mask.

Bila lah rakyat Malaysia ni nak bijak. Bangga gebang covid rekaan semata.

Mati dulu baru mengaku kot covid is real
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 12:02 PM | Show all posts
harizs replied at 16-5-2021 10:45 AM
masjid tempat aku lg kelakar.... pengerusi masjid sebelum solat Jumaat bagi amaran kpd jemaah supa ...

org masjid bodo
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 16-5-2021 11:45 AM
masjid tempat aku lg kelakar.... pengerusi masjid sebelum solat Jumaat bagi amaran kpd jemaah supa ...

Hahaha
Sengal kan..
Ajk sundiri tak mau tegur plak...
Biasa la tu...iols gi speedmart..ramai je nelulu masuk
Alasan sekejap je...hurm...sabo jelah .
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 16-5-2021 11:42 AM
Alaaa kat india nun dorang relax jer bakar/buang mayat kat sg ganges xpakai mask tak pakai ppe tak ...

piyem dah dapat dua dos pun bersahaja lenggang kangkong tanpa mask...and you think he truly thinks that SOP ini satu perkara ug serious? atau hanya utk rakyat yg bodoh?

kahkajlahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list