Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
813
View
25
Reply

[Cinta] Faktor Pemakanan Kenegerian dalam pemilihan pasangan

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-6-2021 07:45 PM | Show all posts |Read mode
Antara faktor2 kritikal dlm memilih pasangan adalah faktor pemakanan, lebih2 lagi makanan kenegerian...sebagai contoh, orang pantai timur suka nasik dagang, nasik kerabu, budu...org selatan suka pisang goreng cicah kicap, nasik ambeng...yg di pahang suka patin tempoyak...di utara suka laksa utara, dan sebagainya...

adakah faktor2 pemakanan ini menjadi ciri2 pemilihan seseorang pasangan?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-6-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
takkan mungkin 'pasal belacan'...mereka tak berjodohan.....ada la faktor2 lain tuuu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:52 PM | Show all posts
Skuau replied at 9-6-2021 07:51 PM
takkan mungkin 'pasal belacan'...mereka tak berjodohan.....ada la faktor2 lain tuuu.

masak sayur tak campur belacan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:54 PM | Show all posts
jarang tengok orang2 sabah dan sarawak memiliih org semenanjung menjadi pasangan mereka...mungkin disebabkan faktor pemakanan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 9-6-2021 07:52 PM
masak sayur tak campur belacan?

Takkan la sampai nak pancung memancung..hahhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
keliling aku sskjp kalau yg kawin orang luar paling ramai dgn bangsa j, diikuti sgor/kl dan jiran pata timo. kalau utara/n9/melaka hampir takde. ni sekeliling aku maksudnye dlm kalangan sedara mara dan org yg aku kenal la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 9-6-2021 08:40 PM
keliling aku sskjp kalau yg kawin orang luar paling ramai dgn bangsa j, diikuti sgor/kl dan jiran pa ...

Dlm kalangan org aku kenal plak ada jgk sskjp yg kawin dgn org Perak utara, Penang n kedah..
Tp dlm 30+ sepupu2 aku sorg ja kawen dgn sskjp. Tp sskjp tu mix cina. Spupu aku tu Penang tp dpa dok Penang la skrg
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kawen x tengok faktor pemakanan/kenegerian sb i blh jer telan apa2 jns makanan asal halal. I tgk attitude pasangan supaya sejuk hati bila melayari alam perkahwinan, gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada masalah ke ipan ? ..
Dalam famili aku yg banyak kawen mixed merata negeri takde masalah pon ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I ok je dengan semua jenis makanan. Janji sedap je. Sebab tu nak laki yang tak memilih makanan. Tak nak yang tu nak eeew yang ni nak eeew. Last2 I yang ewwwkan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
When it comes to food, im very adventurous....

So anyone?


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 9-6-2021 11:03 PM
I ok je dengan semua jenis makanan. Janji sedap je. Sebab tu nak laki yang tak memilih makanan. Tak  ...

Dim sum this sunday?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 9-6-2021 07:54 PM
jarang tengok orang2 sabah dan sarawak memiliih org semenanjung menjadi pasangan mereka...mungkin di ...

Buah hati aku org sarawak...aku org semenanjung.....

Sarawakian ini aku dah train kaw kaw...sekarang sushi pun dia bantai...siput gonggong pun dia tak tolak...dimsum dia hantu.....

Cuma satu yg dia tidak pernah jemu....mencintaiku....

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 10-6-2021 09:15 PM
Dim sum this sunday?

Dim sum mana?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 10-6-2021 09:55 PM
Dim sum mana?

Pullman kl....The REDS....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:10 PM | Show all posts
stingerchillax replied at 10-6-2021 09:33 PM
Buah hati aku org sarawak...aku org semenanjung.....

Sarawakian ini aku dah train kaw kaw...sek ...

betul...org sabah sarawak kena train...baru boleh adapt...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 10-6-2021 10:10 PM
betul...org sabah sarawak kena train...baru boleh adapt...

Sometimes bila dah ciinta....
bara api pun sanggup telan ipan oiiii...hopefully buah hati aku ini betul betul bukan cobaan....anyway dia memang jenis adventurous in many things especially food just like me...sebab iteww takda masalah sangat....

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerchillax replied at 10-6-2021 09:58 PM
Pullman kl....The REDS....

Oh wow. Nampak sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Eat till you drop...

Kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2021 10:59 PM | Show all posts
stingerchillax replied at 10-6-2021 10:15 PM
Sometimes bila dah ciinta....
bara api pun sanggup telan ipan oiiii...hopefully buah hati aku in ...

i feel you...kentut bau wangi...ketiak baru harum...itulah penangan cinta...

andartu tidak akan memahami perasaan itu ye dak stinger?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list