Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6304
View
128
Reply

"Lelaki Lemah Je Takut Wanita Hebat" - Ben Amir Tak Setuju Dengan Prof Muhaya

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Teruk Prof Muhaya dihentam berikutan kenyataannya mengenai punca wanita lewat bertemu jodoh.


Video tular pakar motivasi yang juga pakar mata itu turut mencuri perhatian pelakon popular Ben Amir.




Kredit foto: Berita Harian & IG Ben Amir




Melihat reaksinya di Twitter, Ben kurang setuju dengan kenyataan Prof Muhaya yang menyifatkan kaum Hawa tidak perlu berusaha menyaingi dan melebihi kaum Adam kerana mereka cenderung meminati wanita yang lembut dan lemah.




Kredit foto: IG




Katanya, hanya lelaki lemah takutkan wanita hebat dan bijak.


Malah, ia akan membuat dia sebagai seorang lelaki untuk keluar dari zon selesanya.







Begitupun, Ben sebelum ini memaklumkan masih belum bertemu bakal calon yang melengkapi ciri-ciri idamannya iaitu seorang wanita yang tidak ego.


Ada ke wanita bijak dan berkerjaya yang tidak ego serta boleh mengetepikan pandangan sendiri seperti dicari-cari Ben itu? - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
agree ben!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:18 AM | Show all posts
masalahnya pompuan bingai je nk dgn ko.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:18 AM | Show all posts
Pergh terboek Ben. Meh jadi adek hangkat
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
baru je hari tu dia cakap tak nak bakal isteri ego. Hmmmm... nk jadi champion di twitterraya ya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Well said Ben
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Prof idola retis nehhe. Dia ni byk kontroversi.  Baik fokus kt klinik mata sheols
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:39 AM | Show all posts
Poyo la lu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
I mcm ade mix opion about prof muhayas take on jodoh lambat ni..jodoh is rahsia Allah..cepat atau lambat is a mystery..we kawen awal pon x jamin is kekal..but to put lambat kawen sbb woman are too independent pon is wrong..sbb da lame single evrything pon kn buat sndri..kdg2 smpai kn bertukang kt umah or hire plumber la kalo tank bocor n whatnot..
Testosteron high dlm bdn tu bukn penyebab pompuan2 ni buat kj laki prof, like driving ke sane ke sini..aihh..tula..prof x pnh single lame kot..so x rase ape single women ni rase ke ape..
sbb tu die kalo bg talk ..salahnye kt pompuan juge..nape tak kate lelaki pon kn jd a good imam..
Cume pompuan bile dah jd wife automatik akan rase nk manja2..nk bukak botol sos pon kdg2 nk somi buat..itu i get it..tp yg for dah berlaki bini..so contoh2 yg die bagi ni is x sesuai sgn context lambat kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
I follow her masa dia belum famous.. Once dia start berniaga telekong I stop.. She s crap sometimes.. Of course lah background org pandai pakar mata lagi but bab motivation ni over benor... Does she really walk the talk? Bab dosa anak parents yg dah mati pun masih tanggung... Pelik lah...I m not saying dia tak intelligent but I m not drawn to her kind of talk.. Taskirah sambil driving... Is that OK?
I ada lah certification sikit in Defensive Driving.... Boleh dak jgn live masa driving... Doktor lagi... What happens to safety..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
We should empower each other, regardless of gender. Perempuan x perlu buat bodoh2, lelaki x perlu buat2 gagah. Yg penting tolak ansur. Walaupon ada yg cakap "drive" yg si haya ni maksudkan ialah "being ambitious", i nak share pengalaman i mengalah dalam hal drive2 ni. Dulu i kehulu hilir bawak motor, lepas kawen suami x bagi bawak motor. Lama2 i dah x reti nak bawa motor. Sekarang dia macam menyesal x bagi sebab bila i keluar & struggle cari parking, i akan membebel berjam-jam kat rumah. Dia pulak jadi mangsa bebelan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk pandai
And tunjuk bodoh perlu pada tmptnya

Sbb kalau semedang pandai
Mula la jantan2 meleis pemalas bewak lepas tangan

Kalau bodoh plak
Kena pijak ... nak2 kalau bodoh sampai kawin ngan penagih
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
So, Muhaya ni kategori wanita hebat atau wanita bodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sembang la kau! perempuan kalau yg bijak dan berkerjaya hebat jarang ye tak ego, yg tu biasa jenis lembam asal belaki mcm ina naim. tgk je la jahlokap tu, mcm lembu kena cucuk hidung dah aku tengok si purit
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 10-6-2021 04:38 AM
sembang la kau! perempuan kalau yg bijak dan berkerjaya hebat jarang ye tak ego, yg tu biasa jenis l ...

Hahahaha pak dol baru nak komen psl wanita terpaling itu sehingga dpt lebai malang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cm_vungtau at 10-6-2021 12:46 PM

Good for you, Ben!
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:52 PM | Show all posts
imransulaiman replied at 10-6-2021 04:31 AM
So, Muhaya ni kategori wanita hebat atau wanita bodoh?

mesti laki dia terasa diperbodohkan oleh muhaya ni kan..

ooo masa nak ngorat dulu pura2 bodoh2 sikit ye..

huhuhuhu

by the way, is this muhaya still teaching in uni?

sbb duk letak gelaran prof tu..

dia x de dpt anugerah prof emeritus kan?

ni pon jd pertikaian juga dkt many social media..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:57 PM | Show all posts
aku tgk satu interview prof mata dgn laki dia

nampak mcm dia terlebih pandai....laki dia baru buka mulut dia dah cakap 10 patah

so dia buat bodoh sebelum kawin ke camner?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 12:59 PM | Show all posts
Kt FB I ade divided opinion psl isu ni.

Ada yang setuju sbb pd pendapat derang perkataan "bodoh-bodoh" tu refer to "manja".

Ada yang tak setuju sbb merendahkan org perempuan.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 01:00 PM | Show all posts
wanita hebat selalunya dimiliki lelaki hebat dan.....
betul la kot.... ape kayu ukur lelaki hebat tu??
kacak? kaya? terpelajar? tidak semestinya.....tapi usaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list