Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6396
View
60
Reply

"Maaf Kalau Video Rayyan Buat Awak Stress & Insecure" - Elfira Loy

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Post time 10-6-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Firis replied at 10-6-2021 04:37 PM
Ni kisah benar,aku pnah buat part time kat kdai buku n stationary smentara tnggu result stpm.
Tgh ...

So cute!!!! Pandai dia translate. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Parents kalau tak bole tgk anak2 org lagi pandai dari anak sendiri, jgn follow ig org tu. Stress nanti.
Dan sebagai parents, jgn ngada2 sgt kalau anak tu kau rasa pandai. Pasal ada lagi anak2 yg lain yg lebih pandai, tapi parents taknk show off pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Yela..ko sorang jela ada anak pandai...yg followers pun sama bodoh mcm ko...pompuan ni klu bercakap xpernah nk merendah diri...bodoh sombong
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Stiker kat aircond tu pegi buka.... kang marah pulak RI...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 10-6-2021 05:02 PM
Parents kalau tak bole tgk anak2 org lagi pandai dari anak sendiri, jgn follow ig org tu. Stress nan ...

Heh btol sgt2. I tgk je my frens share ank2 dorg  dok offer sbp/mrsm br nih. Ank2 weols ramai yg sebaye. I komen pn x, menempel sharing my news pn dak. Scroll laju2 ja. I know my kids well. No need nk guna benchmark ank org as comparison. U patot tau kelemahn ank2 u kt mna. If it's within ur means or skill,bntu la dorg. Budak2 kn x same. Lain2 skill jugak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape si piraloy ni nk ajo ank abcdef pon leh lupa..igt sampai J je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:10 PM | Show all posts
comeynya budak nihh....

tapi masa dia ckp G for ... gong... iols bayangkan sajat ckp gong gong gong laa.. cannot unhear it now...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:10 PM | Show all posts
rosmahisham replied at 10-6-2021 06:01 PM
Ape si piraloy ni nk ajo ank abcdef pon leh lupa..igt sampai J je ke?

Bkn ke sampai hurup G?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 27 dah si elpira nie..masih ingat yg dia budak2 kecik dlm geng mengaji ke apa tah la drama astro tu..huhu..cepat masa berlalu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
yes setuju dgn el, from parentss with a good guidance,  budak2 akan ikut je kita..
sepupu iols dulu, ayik sebut ni tuu je kat anak dia..
so anak dia pn sebut ni tu ni tu..
meolss stress la apa yg ni tu nye..ckp la betul2..at least say the item name..
kebetulan dorg balik raya sminggu, umah mak deyolss and mak meolss dekat2, so semua dok layan budak tu, comel la cute2 nak masuk 3 tahun, cakap plak dlm full words, hahh hamikk laju betul anak dia pickup perkataan..
trus amaze vocab anak deyolls da makin baik..
tu br sminggu balik raya..
kisah zaman 2019 dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak kakak iols perempuan dr kecik da pandai. Skrg darjah 3. Kdg2 bdk2 yg trlebih pandai ni lagi takut kite. Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 lani pandai sbb minum susu fomula yg mahai2 kut..kan merangsang minda semua nya susu gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku 7bln da bjalan,sethun 2 bulan da pndi berak cnkung,now sthun 6 bln da petah bckp adakah ank aku genius?adei,pnjilat2 elbulu ni geli btol aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Elfira so cantik. Jumpa in person pun cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala tomei ngat bby rayyan.. {:childlik putih melepak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya anak dia ni tapi yang dm dia tu memang bodoh ke hapa? Kalu ko asyik layan hape tak layan anak, memang sah la anak reti bahasa sepan bob jer.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:11 AM | Show all posts
nak anak pandai, keluar la modaiiii.. pi hantaq enrichment center nuuu... bukan folo retis beli produk supplement retis... beli la vitamin yang berkualiti utk anak.. multivitamin pun ok ja..  kalau modai rendah, hang ajaq sendiri ja, byk la tutorial dlm pinterest and youtube.. sabaq ngan tak sabaq hadap kerenah budak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
masuk lif tekan sendiri lmaoo.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:11 AM | Show all posts
I think kids nowdays  mmg cepat pandai & explore.
tak kira la minum susu apa pun.
masing2 membesar dgn kepandaian sendiri,
as long as tumbesaran tu normal,cerdas cukup la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:52 PM | Show all posts
otak budak2 mcm sponge ye,
apa yg dia tgk/dgr akan dia ingat,
my dotter now 3yr+- dh boleh hafal al-fatihah,
bacaan rkuk n sjud solat,
hfal abc...alif ba ta..numbers..doa2 pendek harian
i tak paksa pun tp konsepnya bg hari2 dgr ulang n baca kuat2,

for parents zmn skrg,
ada utube kids, byk pilihan cartoons yg best n ok
layan anak tgk smbil soal dia,
communicate with real language, no baby language,

read out loud pn bagus,
n rajin belek2 kids dictionary yg penuh colourful pics

budak2 dunia dia explore n main main mainnnn
i bg je dia main non stop
kdang bukak tv utube kids,
dia akan main melompat sambil tgk

no gadget yaa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list