Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13504
View
199
Reply

[Tempatan] Kosmetik beracun masih dijual berleluasa sebab ada pengguna obses nak kulit wajah cantik, putih

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-6-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 14-6-2021 09:29 AM
owh mmg kena pakai jugak
malas rasa nak guna tp tengoklah nnt mungkin nak try lah beli

Kt watson ada je yg x mahal sgt esp yg brand by watson tu.. bleh dpt rm20-30 gtu utk 100ml...body n face bleh pkai... dh asik promot watson je ni haaa, iols mmg kaki shoping watson hrp maklum ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 14-6-2021 09:53 AM
Mata org lelaki kero.. kepam pun bila cermin diri sendiri, nampak brad pitt giteww..

biasalah klu bukan diri sendiri nak puji siapa lg nak puji
bila duk depan cermin lama2 "hensem jugak rupanya aku ni" walaupun nan hado
maaf petikan kata2 di atas hanya contoh semata2 tidak mewakili diri saya
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 14-6-2021 09:58 AM
Kalau tgk bodi jahh takde la deme kluar kuiz: muka ka badan?
Org laki ada jenis tgk muka tapi bad ...

no komen
demi menjaga hati kaum wanita
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 14-6-2021 09:42 AM
"Kejelitaan adalah hak milik setiap insan".. tag line ni la berjaya mengaburi mata org. Ni la kosm ...


Ni yang filipino tu kan? Apa nama entah lupa. Mother of all the timabng katis cosmetics. Nasib lah tak pernah terjebak nak cuba beli since dari mula lagi munculnya semua ni.
Kat filipina pernah tengok docu yang memang ada NGO fighting very hard against these nasty cosmetics and sungguh2 nak educate the public in terms of awareness.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 14-6-2021 09:59 AM
Kt watson ada je yg x mahal sgt esp yg brand by watson tu.. bleh dpt rm20-30 gtu utk 100ml...body  ...

it's ok
saya pun selalu jugak shopping kat watson dulu
soal harga bukan ukuran tp diri ini yg malas
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
pakai kosmetik beracun, muka rosak teruk, sementara nk pulihkan balik tu pakai la niqab. kononya nk berubah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols jaga muka pakai Sebamed face and body wash saja (botol putih). Beli di Guardian atau Watsons. Satu botol saiz paling besar tu harga dalam rm90++ tahan pakai sehingga 6 bulan. Kadang2 rajin pakai Toner Aiken lepas siap cuci muka. Dah 12 tahun amalkan Sebamed ni, Alhamdulillah, muka langsung tak naik jerawat atau kering.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 14-6-2021 10:04 AM
it's ok  
saya pun selalu jugak shopping kat watson dulu
soal harga bukan ukuran tp diri ini y ...

Iols pnh pkai brand mahal sblum era covid, so nk berjimat rajin lh shopping online kt watson buat stok...kna pndai pilih timing hrga bleh jatuh bykk...klu dlu sebotol serum hrga dkt 300 tahan 2 bln, bila downgred bleh beli 3 botol serum kt watson dgn hrga yg sma time sales bleh thn 5-6 bln
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 14-6-2021 09:53 AM
Ai female sarah tapi macam Jitu ni bab skincare. Beli cleanser brand Simple belas ringgit tahan na ...

Iols ada pigmentasi.. Kesan dari silap pakai produk dan opkos sebab malas pakai sunscreen.. Skrg pakai pencuci muka saja.. Iols x pakai make up.. Sebarang alat make up pun x ada.. Cuma skrg invest pada supplement.. Supplement utk PCOS is mahai.. Huwaaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 14-6-2021 09:57 AM
Jimatlah macam ni. Saya 500g tu boleh sekali hadap seorang habis ha ha.
Diri ni tak banyak spend ...

Hahaha.. Tujuan beli selain nak bg opah makan.. Nak kurang ambik junk food kalau kelaparan waktu mlm.. Opah kena makan buah sebab nak bantu kurangkan sembelit dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 14-6-2021 10:16 AM
Iols pnh pkai brand mahal sblum era covid, so nk berjimat rajin lh shopping online kt watson buat  ...

itulah banyak jugak jimat
mcm saya beli minyak hitam kereta cari yg murah2 je membazir je beli mahal2 sedangkan yg murah sikit elok je
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 13-6-2021 01:16 PM
Abis tuh.. dah masyarakat ada stigma terhadap org2 yg berjerawat, hitam berkerak dsb.. nak wat camne ...

Dulu2org slalu ckp makan sayur buah byk2, kulit mulus x de jerawat..tp aku tgk ramai je yg mkn sayur buah byk2 muka berjerawat batu lagik..semua ni berkait dgn gene keturunan kita jgk..kalau dh makpak muka berjerawat, akn turun jgk kat sorg dua anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 14-6-2021 09:53 AM
Deme ada produk tanning laa.. sbb kulit putih mcm mayat idup, deme tak suka..

Of course la the opposite kan dari Malaysia. Blerghh macam2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Zirara99 at 14-6-2021 10:26 AM
MoonRise replied at 14-6-2021 09:58 AM
Setakat nie tak terpengaruh dgn kosmetik timang kilo.
Masih setia dengan barang dr drug store.



Sebagai orang Islam, bangun solat malam boleh naikkan seri wajah. It works like magic. Sungguh, tak tipu. Or lepas mandi amalkan ambil wudhu. Ni bukan cliche ke pape tau, I selalu buat. Berjerawat pun hilang. Now dh licin muka. Orang pun suka tengok I ahgitew lol....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-6-2021 10:16 AM
Iols ada pigmentasi.. Kesan dari silap pakai produk dan opkos sebab malas pakai sunscreen.. Skrg p ...

Oh sarah PCOS ke..... simpati denganmu. Hormon semua pun haywire kan pcos ni.
Saya ada lah jugak satu bedak loose. Tu je. Beli dah dekat 5 tahun sudah.  Tak habis2. 2 ingredients powder : mica and iron oxide (sunscreen kot?). Sejak pandemik langsung tak sentuh. Tadi check buka bekas, bau all ok je since dia pun bukan berderet bahan.
Time sebelum pandemik sapu sunscreen then sapu bedak loose. Tapi setakat hari2 keluar routine errands memang tak pakai. Sunscreen je cukup. Cari yang jenis transparent tak putih setepek bila pakai sunscreen.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 14-6-2021 10:28 AM
Oh sarah PCOS ke..... simpati denganmu. Hormon semua pun haywire kan pcos ni.
Saya ada lah jugak  ...

Yap.. Pcos is name for ovarian diabetic kata geng2 pcos omputeh.. Hahaha.. Rajin juga follow tips depa.. Paling penting jgn stress kan diri.. So far sy baru ambik sebulan myo-inositol.. Nampak perubahan sedikit..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 14-6-2021 10:21 AM
Dulu2org slalu ckp makan sayur buah byk2, kulit mulus x de jerawat..tp aku tgk ramai je yg mkn say ...

Ni disklaimer ye tak kata guranteed working tapi sayur maybe avoid yang goreng2 atau dimasak dengan kuah dan fokus makan yang mentah. Mungkin juga yang banyak makan sayur tu ambil yang dimasak kan, ada minyak lagi (if makan kat kedai lagi lah minyak yang dalam plastik tu kita tak sure kualiti dia).
Buah2 pun if yang high glycaemic, tinggi gula. Kalau orang tu dah ada keturunan kencing manis, mungkin juga dia tergolong dalam prediabetic, makan banyak buah yang high GI will not do good for the skin.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 14-6-2021 10:35 AM
Ni disklaimer ye tak kata guranteed working tapi sayur maybe avoid yang goreng2 atau dimasak denga ...

Ya la, ada kebenaran jgk apa yg chuol tulis..tp tak patut la claim mcm tu as if mkn segala sayur dn buah guaranteed kulit mulus..kna educate people la mcm yg chuol tulis ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-6-2021 10:16 AM
Iols ada pigmentasi.. Kesan dari silap pakai produk dan opkos sebab malas pakai sunscreen.. Skrg p ...

I pn ada pigmentation sbb byk try n error produk b4 ni huhuhuu...so skang try dr.dermis pnya hyperpigmentation serum tp bru pkai 2x...once a week je pkai. 1st time pkai trus ada purging tp maintain je rutin yg lain then 2nd time ok dh xda purging...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 14-6-2021 10:19 AM
itulah banyak jugak jimat
mcm saya beli minyak hitam kereta cari yg murah2 je membazir je beli ma ...

Minyak hitam kereta kna tukar tiap2 bln ke? I dont drive n x own car so xamek tau psl kereta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list