Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12410
View
156
Reply

Group Lelaki Baru Ala Dolla

[Copy link]

Author: Eramie96    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ketika ini, boleh dikatakan tidak banyak boy band yang muncul seperti era 90-an dahulu.

Bagi menghidupkan kembali era kegemilangan boy band tempatan yang kini semakin pudar daripada memori generasi masa sekarang, Ace Talents dengan berbesar hatinya memperkenalkan Unknown.


Ia sebuah kumpulan yang terdiri daripada lima remaja berbakat berusia belasan tahun yang lengkap dengan warna dan personaliti tersendiri.

Kelima-lima remaja yang menganggotai Unknown termasuklah Muhammad Shazrul Affandy (Momo), 19, Adam Hafidh (MaryHaf), 19, Izmeer Ibrahim (Izmeer), 18, dan Ameer Nor Azam (Ameer), 18, dan Awangku Zaq Amirul (Zaq), 17.

Yang terbaharu, Unknown kini muncul dengan buah tangan sulung mereka yang berjudul Jangan Marah (Baby Sayang).

Biarpun kewujudan Unknown dilihat masih mentah dalam arena muzik tempatan, namun ia tidak bermaksud mereka tidak serba boleh.

Menariknya, bakat besar yang dimiliki mereka jelas terserlah menerusi kemahiran nyanyian dan tarian yang dilihat ramai dalam single pertama mereka itu.

Lebih istimewa lagi, single terbabit juga menerima sentuhan daripada salah seorang anggota Unknown iaitu Momo yang terlibat dalam proses penulisannya di bawah bimbingan Azan Addin yang merupakan sebahagian daripada tulang belakang Ruffedge.

Pengarah Urusan Ace Talents, Azuien Alonto berkata, pihaknya teruja dan yakin bahawa Unknown mampu mencetuskanf enomena selain bersaing dengan bakat-bakat lain dalam industri muzik tempatan.

Secara peribadinya, saya memilih setiap ahli Unknown kerana potensi dan bakat besar yang dimiliki mereka tidak dapat disangkal lagi, selain berusaha untuk menjadikan mereka pelapis baru dalam arena muzik Malaysia.

Dengan adanya kolaborasi Ace Talents bersama Universal Music Malaysia sebagai pengedar, saya juga berharap agar Unknown dapat pergi lebih jauh ke peringkat lebih tinggi, ujarnya.

Menceritakan perjalanan Unknown sebagai sebuah kumpulan Azuien berkata, ia bermula apabila kelima-lima anggota kumpulan terbabit hadir ke sesi uji bakat yang dianjurkan oleh Ace Talents secara individu.

Ujarnya, melihat potensi besar yang dimiliki dalam diri masing-masing, Ace kemudiannya berkeputusan menggabungkan kesemua ahli tersebut yang pada awalnya berjaya disenarai pendek menjadi sebuah kumpulan, bertujuan untuk menguatkan lagi kekuatan masing-masing.

Sejak itu, Unknown mula menjalani pelbagai latihan vokal dan tarian bawah bimbingan tenaga pengajar Ace, jelasnya.



Single pertama Unknown itu kini boleh  didengarkan di YouTube Ace  Talents mulai 28 Mei lalu dan di semua pelantar digital muzik seperti Spotify, JOOX, Apple Music dan lain- lain bermula Jun ini. C KopiPlanet.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
terus akak teringat kumpulan sendu max 24/7 ke apa nama dulu tu photoshoot tayang tetek puting hitam berkerak jer muka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Xreti nak post gmbr
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak muntah bc tajuk lgu dorg ni.. pencipta dgn pnulis lgu tu sila campak dr tgkat atas klcc... Mcm bangang ja tajuk lgu skrg
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:09 AM | Show all posts
takde gambaq kaaa...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 16-6-2021 12:09 AM
takde gambaq kaaa...

Cari la xreti nak tepek org baru
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:24 AM | Show all posts
Yang terbaharu, Unknown kini muncul dengan buah tangan sulung mereka yang berjudul Jangan Marah (Baby Sayang).


Tajuk mcm bugima sgt
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:25 AM | Show all posts


credit : acetalent
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti tiktok talent ni. Joget2 skit pastu terus kompiden mampu glamer
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
  


  


  
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ate geli aku dgr lagu dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
sorry, next...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
cikgojesss replied at 15-6-2021 11:55 PM
terus akak teringat kumpulan sendu max 24/7 ke apa nama dulu tu photoshoot tayang tetek puting hitam ...

Poster kt majalah media hiburan ka? Pakat2 pakai leather vest tyg badan nan sekeping
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh adik adik..minta maap mmg terpaksa nexttttt bila dgr lagu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:03 AM | Show all posts
dua je pun yang herlok...
lain2 lagi2 yang rambut serabai macam rugrats tu dah kenapa?
ko ingat gegirl ada masa ke nak tolong tocang kan rambut kau tu dik...

tapi wangi lagi la group ni dari group k clique tu...
cuma harapnya lagu deorang best lah... sebab 3 dah out dari segi wajah...
kalau semua herlok boleh la di maafkan lagi...

k clique tu macam group yang di tubuhkan dari persatuan kelindan lori..
yang ni pulak macam group yang di tubuhkan dari persatuan budak tebing...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 16-6-2021 01:03 AM
dua je pun yang herlok...
lain2 lagi2 yang rambut serabai macam rugrats tu dah kenapa?
ko ingat ge ...

Hahahahaha kau kaka komen mmg tak pernah tak menghiburkannn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2021 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 16-6-2021 01:03 AM
dua je pun yang herlok...
lain2 lagi2 yang rambut serabai macam rugrats tu dah kenapa?
ko ingat ge ...

Kalau style rambut sesuai boleh nmpk herlok lagi ni.gegirl naim daniel ngn mail zani pon kate herlok so x kisah sgt kot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:15 AM | Show all posts
gudluck la yach... Forteen yg jual muka tu pun kejap je dah disband
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 16-6-2021 12:25 AM
credit : acetalent

Dik.. Spm ko dah amik ke blom?? Apo ko muko acah2 baligh neh???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list