Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
729
View
18
Reply

Tolong! Redmi 7 Rosak Digital Mall Tutup ke??

[Copy link]

Author: manjalara_01       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-6-2021 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua..

Smlm hp i ttiber xleh nak pakai. Volume tu bile tekan terus je max sendiri. Bile cube nak lowkan volume die max balik sndiri. Entah kena kerasukan ke ape x tau la? Then pagi ni td i nk on (sbb mlm slalu biar off & akan auto on balik mcm biase). Tp xleh kluar REBOOT to System. Die jadi loop la reboot balik ke asal balik xleh nak gi lockscreen pun.

Dah cube buat ape yg youtube suruh same je masih loop.



Call digital mall cannot reach, call kedai redmi digital mall cannot reach. Check kat tenet Digital Mall open pulak??

Rs nk gile ni please tlg kat mana bleh gi nak betulkan hp i? Next month nak kena jab vaksin mysejahtera xleh pakai ape pun xleh pakai sbb xleh on langsung...

Thanx in Advance..

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 04:38 PM | Show all posts
.
.
Setahu saya, kedai2/kiosk2 membaiki hp dan komputer dibenar buka semasa PKPD/FMCO/Total Lockdown, spt di Digital Mall, Lowyat Plaza, Tesco, Giant, dll.
.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2021 06:51 PM | Show all posts
lurkingaround replied at 26-6-2021 04:38 PM
.
.
Setahu saya, kedai2/kiosk2 membaiki hp dan komputer dibenar buka semasa PKPD/FMCO/Total Lockdo ...

Ok Thanx U..

Hari tu x ingat tekan ape ttiber hidup balik. Back from the dead gituww...Yg i frust tu baru tukar bateri ori pulak tu 2,3 bulan lepas. Umur hp Ori jgk baru 2 tahun...

1st time guna Redmi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 11:10 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 14-7-2021 10:51 AM
Ok Thanx U..

Hari tu x ingat tekan ape ttiber hidup balik. Back from the dead gituww...Yg i fru ...

u punya phone macam i punya phone.
i punya phone jadi gitu lepas masuk lubang tandas duduk.
ada air tau. dia jadi gila sedikit. baayngkan i tengah on GPS
dia boleh low volume sendiri.
i tekan tekan sikit skrin tu. i tumbuk tumbuk dia dah ok.

phone i nokia 3.1 plus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 11:26 AM | Show all posts
Edited by manjalara_01 at 16-7-2021 11:27 AM
gigahertz replied at 15-7-2021 11:10 PM
u punya phone macam i punya phone.
i punya phone jadi gitu lepas masuk lubang tandas duduk.
ada ...

i rs hp i mungkin kena kerasukan or kena covid 19

symptom hp u pun mcm i jgk..ttiber volume tu naik sendiri max terus. dah la masa tu tgh guna headphone
sambil terkejut panik terus la cube turunkan..turunkan lepas tu bleh pulak naik sndiri..duk ulang2 lepas tu i give up ..

oh, ingatkan hp u pun redmi jgk..

tp hp i yg paling annoying screen bahagian kiri skali...ttiber bile2 tekan2 xde ape2 jadi
so kalau tgh type utk whatsapp ke kat forum ni ke ttiber x jalan..yg belah kiri je la text tu..aduh geram...

apps pulak yg x bleh bukak bleh kiri jgk..so kalau google chrome belah kiri skali ??
bile waras balik hp ni i tukar apps yg slalu pakai duk tgh ke kiri..just in case...




Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 11:29 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-7-2021 03:26 AM
i rs hp i mungkin kena kerasukan or kena covid 19

symptom hp u pun mcm i jgk..ttiber volu ...

phone mesti banyak kali jatuh kan ? pastu u set phone timeout lock berapa lama ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 11:40 AM | Show all posts
gigahertz replied at 16-7-2021 11:29 AM
phone mesti banyak kali jatuh kan ? pastu u set phone timeout lock berapa lama ?

jarang jatuh u..benda baru jaga la elok2 kan..tp annoying tu yg rs nk buang kluar tingkap je
timeout lock 1 minit kot? knp?



Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 11:46 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-7-2021 03:40 AM
jarang jatuh u..benda baru jaga la elok2 kan..tp annoying tu yg rs nk buang kluar tingkap je
t ...

u beli baru ke refurbhish ?
yang i tau redmi ni banyak set set refurbhish.
kalau u beli dari seller shopee pastu bukan official store.
store pun gambar kucing la gambar amoi mana ntah
that one possibliti refurbhish.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 01:30 PM | Show all posts
gigahertz replied at 16-7-2021 11:46 AM
u beli baru ke refurbhish ?
yang i tau redmi ni banyak set set refurbhish.
kalau u beli dari s ...

Nope u..i beli  kat digital mall. Mmg tu official shop Redmi tingkat 1 walaupun kiosk it's registered.
Redmi 7 i ni mula2 menunjukkan simptom k.o. tu awal tahun ni x silap. I beli 2019 dlm pertengahan.

So far yg i google masalah pertama tu auto brightness.
Yes yg ni mmg ade problem mmg x auto tu problem die & pengguna lain pun ade complain same thing kat tenet.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:33 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-7-2021 05:30 AM
Nope u..i beli  kat digital mall. Mmg tu official shop Redmi tingkat 1 walaupun kiosk it's registe ...

Official store bukak kedai sebijik sis. kalau kiosk2 ni jual imported set.
kat mudah redmi termurah dari segi spec.
Nokia spec sama harga RM 100+ extra mahal
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 02:44 PM | Show all posts
Rasanya kedai hp dah boleh beroperasi baru lg ni....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Redmi memang ada masalah tu. Lepas tu butang on off pun lama2 jadi tak detect. Kena tenyeh kuat2. Tukar pakai huawei, kurang stress. Tahan sikit walaupun selalu terjatuh dan kena lenyek. Yang model lama2 sikit dan specs lebih kurang redmi murah.
Setakat ni beli dari lazada selamat dan ori. Tapi beli dari official store.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:00 PM | Show all posts
gigahertz replied at 16-7-2021 01:33 PM
Official store bukak kedai sebijik sis. kalau kiosk2 ni jual imported set.
kat mudah redmi termu ...

Alaa..x tau la nk kata ape dah..sbb tu je kedai/Kioks Redmi paling dekat dgn rumah i..

I beli pun sbb check range harga Redmi 7 tu kat tenet dlm RM700+ ..kalau lebih dari tu mmg x mampu la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:04 PM | Show all posts
MissVixen replied at 19-7-2021 08:35 PM
Redmi memang ada masalah tu. Lepas tu butang on off pun lama2 jadi tak detect. Kena tenyeh kuat2. Tu ...

Btul u...tp 2 tahun je dah byk problem.. geram btul..
I x tau pulak Huawei ade hp dlm range ratusan ringgit..Bleh la check it out kalau hp ni mati
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 19-7-2021 10:04 PM
Btul u...tp 2 tahun je dah byk problem.. geram btul..
I x tau pulak Huawei ade hp dlm ran ...

Huawei nova pun ok. Murah jugak.
Cuma jangan beli yang pakai mediatek punya processors.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 19-7-2021 02:00 PM
Alaa..x tau la nk kata ape dah..sbb tu je kedai/Kioks Redmi paling dekat dgn rumah i..

I bel ...

kemungkinan u beli AP / import set.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 19-7-2021 10:45 PM
Huawei nova pun ok. Murah jugak.
Cuma jangan beli yang pakai mediatek punya processors.

Mediateck tu ape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 20-7-2021 12:12 AM
kemungkinan u beli AP / import set.

X tau la. I ase sticker kat kotak tu kata "global version". AP maknanye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 20-7-2021 05:25 PM
Mediateck tu ape?

Processor dia. Tengok dekat description. Selalu kalau murah, pakai mediatek. Cepat hang.
Beli online pun ok kalau dekat flagship store atau kedai2 lain. Selalu online dia kabo ap/global set. Takat ni aku beli barang eletronik dekat lazada. Lex hantar cepat dan barang selamat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list