Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1986
View
37
Reply

[Tempatan] COVID-19. Berita 21 Julai. Kes harian 11,985. Selangor sumbang 5,550 kes

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-7-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 21-7-2021 04:21 PM

Sehingga 21 Julai 2021: Jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 11,985 kes (951,884 kes)

Pecahan setiap negeri (Kumulatif):
Selangor - 5,550 (337,897)
WPKL - 1,174 (101,926)
Johor - 644 (80,991)
Sabah - 474 (76,927)
Sarawak - 261 (72,213)
Negeri Sembilan - 745 (64,084)
Pulau Pinang - 362 (40,118)
Kelantan - 386 (38,293)
Kedah - 800 (34,756)
Perak - 274 (32,142)
Melaka - 453 (26,288)
Pahang - 603 (19,839)
Terengganu - 171 (13,158)
WP Labuan - 35 (9,503)
WP Putrajaya - 51 (3,117)
Perlis - 2 (632)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pecahan kes baharu #COVID19, 21 Julai 2021.

FB_IMG_1626853781518.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalantan naik
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:02 PM | Show all posts
Kes naik pon Allah sayang  
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:07 PM | Show all posts
Tak ada maknanya kes baru menurun..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedah dan pahang berlumba2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2021 04:23 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:25 PM | Show all posts
Ramai dah tak heran kalau kes terus meroket nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 21-7-2021 04:07 PM
Kedah dan pahang berlumba2

Sempena Olympic dh nk dekat
No 1 ttp unggul Selangor
2nd ada lh sekali n9 potong baru2 ni
Lain Dr tu ttp kl

No 3 smpi 5 je lh msg2 target

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:53 PM | Show all posts
amboiii pahang yakkk
tak nak mengalah
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi ramai vaksin lg banyak kes. Maybe mangkuk2 yg dh vaksin feeling kebai dh x follow sop bagai. Mintak KKM keluarkan statistik kes berdasarkan individu yg telah divaksin
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Status Terkini #COVID19, 21 Julai 2021
Kes sembuh= 7,902
Jumlah kes sembuh= 806,857
Kes baharu positif= 11,985 (7 import)
Jumlah positif= 951,884
Kes kematian= 199
Jumlah kes kematian= 7,440
Kes dirawat di ICU= 927
Bantuan alat pernafasan= 459

FB_IMG_1626863247556.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aih kes kematian nak cecah 200 kes
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat kedah kui naik kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:37 PM | Show all posts
Kenapa naik? .... Semua negeri rata-rata naik. Apa yang kita dah buat seluruh malaysia dalam minggu lepas yang menyebabkan kenaikan bil kes hampir di semua negeri. Peliknya.... kalau tak ada acara apa2, maka maksudnya fluctuation ini sebenarnya adalah disebabkan oleh perubahan bil swab test.

Aku dah tau... kelonggaran pkp mula dilaksanakan diseluruh negara. .. padan muka kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada jumlah 11,985 kes baharu hari ini (21 Julai 2021):
Kategori 5 (kritikal, gunakan ventilator): 65 kes (0.5%)
Kategori 4 (perlu bantuan oksigen): 45 kes (0.4%)
Kategori 3 (radang paru-paru): 178 kes (1.5%)
Kategori 2 (gejala ringan): 5,847 kes (48.7%)
Kategori 1 (tiada gejala): 5,850 kes (48.9%)

Ini adalah berdasarkan keadaan klinikal mereka semasa baru didiagnosa COVID-19. Ada di antara mereka kekal di kategori yang sama sepanjang tempoh jangkitan, namun ada juga yang berubah status sama ada bertambah baik, atau merosot ke kategori lebih tinggi.

Secara keseluruhannya, pada mula didiagnosa: 2.4 peratus kes dilaporkan hari ini berada pada kategori 3-5 dan 97.6 peratus kes pada kategori 1 dan 2, iaitu . Kes kategori 1 dan 2 yang berisiko rendah dan mempunyai kediaman yang sesuai dibenar isolasi di rumah. Ini dapat membantu mengurangkan kesesakan di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) dan hospital-hospital. Oleh itu, kes-kes kategori 3-5 akan dimasukkan ke PKRC, wad-wad hospital dan juga Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital.

FB_IMG_1626863873694.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kematian 200?????
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ringkasan kluster baharu #COVID19, 21 Julai 2021.

30 kluster baharu dilaporkan dan 17 daripadanya adalah daripada tempat kerja.

FB_IMG_1626866197702.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sedara aku yg perangai celaka ada ok buat raya berziarah. kadang2 aku tertanya dorang ni telan duit haram ke yg perangai hanat sangat? aku geram nak report tapi berbaloi ke putus saudara kerana langgar sop? atau teruskan berdoa semoga dorang terciduk dgn sendirinya? sbb mmg bakalan kantoi aku yg report
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 21-7-2021 07:29 PM
sedara aku yg perangai celaka ada ok buat raya berziarah. kadang2 aku tertanya dorang ni telan duit  ...

Berziarah raya kat mana? Selangor ka?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list