Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
7361
View
74
Reply

"Menyesal Tak Pantang Betul-Betul, Dah 11 Tahun Susah Nak Hamil"

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-7-2021 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Nabila Huda tetap menyimpan harapan nak hamil lagi walau usia dah nak menjangkau 40 tahun.


"Kenapa susah sangat ni? Setiap bulan mesti saya akan kira hari dan mengharap, tapi mesti tak sangkut juga.


"Tapi saya tak adalah kecewa sangat. Saya reda sebab nak bagi rezeki pada kita, Dia. Kalau Dia tak bagi, mesti bersebab. Mungkin belum masanya,"katanya menerusi IG.




Foto: IG




Kata pelakon ini mungkin dia sukar hamil kerana tidak berpantang betul-betul selepas mengalami keguguran.


"Saya betul-betul tak tahu dan menyesal sangat. Mungkin itu adalah salah satu punca kenapa tak boleh hamil? Benci kan bila dah mula negatif.


"Okey, kena positif. Saya kena pulihkan apa yang patut. Boleh kan walaupun kita dah lama keguguran tapi nak ganti balik pantang tu? Masih tak terlambat kan? Mungkin membantu saya untuk kembali hamil lagi."


Dalam masa yang sama Nabil meminta bantua pengikutnya untuk berkongsi idea dan pakej berpantang terbaik.




  



"Saya terlalu nak sangat ada zuriat. Tak tahu macam mana nak terangkan. Selagi tak kerja dan ada masa lapang banyak, baik saya buat pakej berpantang.


"Saya perlu berusaha tak kira macam mana pun. Saya nak anak ramai lagi. Tapi saya nak maklumkan, proses rawatan kesuburan In Vitro Fertilisation (IVF) tiada dalam senarai sebab saya dah pernah melahirkan sebelum ini. Jadi untuk sekarang, saya nak usaha dengan cara tradisional dulu."




  



  



Nabila dan Izwan berkahwin pada 2015. Sebelum ini Nabila pernah berkahwin dan memiliki seorang anak, Keisha yang kini berusia 11 tahun.


Sama-samalah kita doakan buat Nabila Huda okay. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak terharu juga la tengok video tu. Sian Keisha.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko boleh beranak... Kalau buat IVF senang kot dr org yg TTC... Dh dekat 40 takyah bung masa sgt kalau betul2 nk beranak
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg habit smokok tu dia x habaq, salahkan sbb x berpantang pulak... Isap kepui
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sebab pantang, kadang gaya hidup atau pernah merancang. Kawan iols merancang lama sangat, anak 1st masuk sekolah rendah nak TTC, dah masuk tingkatan 1 baru dapat mengandung.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tiap2 minggu kena ada benang dia ke? Sapa karat beliau?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sbb x ikut pantang la..xde kena-mengena
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:06 PM | Show all posts
dia tengah damage control. dia kan bash cap aritu. takut orang bash dia balik. dia defense la guna baby, gugur dan pantang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa maksud tak pantang betul2? Ramai je orang yg tak pantang boleh beranak pinak
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts

haa? apa? haa okay semoga berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengarut la. Suka la bisnes org jaga pantang dgr berita ini.tah tah dah ada collab jap lg.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Life style dia ni hauk sgt kut kan. Kan ke dia ni melados (smoking) kuat. Apa nk suburnya if dari muda dah melados, dah reput urat saraf rahim tu. Masa muda mmglah boleh beranak. Orang if sampai ke umur tua melados sure tak leh conceive dah masa umur cecah 40an (perempuan tidak melados masa muda, sure umur 46 pun boleh lahirkan anak lagi).

Ngadalah dia pantang tak betul semua ni tak leh conceive lagi ni. Orang lain elok je.
Propa much...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni kawen hari tu kes tangkap khalwat kat Penang kan kalau xsalah? Xlama lepas tu ngandung l. Correct me if I'm wrong
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
eh tak. aku anak sulong normal senang gila lekat tapi anak kedua dan skrg dalam perot ni hasil mini ivf.
embabies dah habis.
kalo ko pernah mengandung lagi senang ivf tu nak jadi.



Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian..mesti la nak bagi anak jugak kat laki baru dia kan. Anak dara dia pon dah besar. Mesti dia happy giler..happening. aku suka dengar dia gelak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki tak salah alamat. Kalau ada rezeki tu, ada lah. Kalau takde, takde lah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:32 PM | Show all posts
tak der kaitan dengan pantang langsung pun.
Secondary infertility is common , pilah buat treatment. Consult Obstetrician. habis cerita. Tawakkal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lain aku ok dgn statement dia ni cuma bab jgn sebut IVF. Nmpk sgt ko x study betul2 ilmu kemengandungan ni. Hallowww...lelaki yg pernah ada anak pun doc advise srh buat ivf sbb faktor sperma yg kurang mobiliti etc. Pompuan pun sama. Wp ko penah beranak tp dlm badan tu kena scan jugak apa problem. Inilah retissss malas membaca, tau buat curhaatt kt socmed jer
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
P jumpa doktor la duit banyak kan. Buat la apa2 treatment. Ko dok bising kat IG dengar la nasihat dan mitos acik2 tak bertauliah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
My biras mana ada istilah berpantang.
Time pantang minum coke berbotol2.
Elok je berderet 5 org anak selang 2 tahun.

Kita pulak naik takut tengok style dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list