Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15671
View
197
Reply

[Tempatan] King kena dengar cakap kabinet. Bukan sebaliknya. Jangan nak memandai-mandai

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2021 08:14 PM | Show all posts |Read mode


King needs to 'accept and act according to' Cabinet’s advice on Emergency Ordinances revocation, says PMO

KUALA LUMPUR (July 29): The Prime Minister’s Office issued a statement to say that The Yang di-Pertuan Agong needs to accept and act according to the advice of the Cabinet on the revocation of Emergency Ordinances effective July 21.

“The Government is of the view that all actions taken were orderly and in line with the requirements of the law and the Federal Constitution,” said PMO in the statement.

The statement was published about seven hours after the Palace’s statement that the King was disappointed that the Cabinet had decided to revoke the Emergency Ordinances promulgated during the state of emergency without receiving his consent.

The PMO statement, however, did not state whether the King had indeed provided his consent on the advice and the decision to revoke the ordinances.

This is in line with Section 40 of the Federal Constitution, PMO said in a statement to explain its position over the process of the revocation after the King stated he had not given consent to the revocation.

PMO stressed the Cabinet had decided in its meeting on July 21 to advise the King to revoke all the ordinances. This is because the Emergency Proclamation will not be extended beyond its original deadline of Aug 1, the statement said.

Subsequently, the Attorney-General’s Office provided a draft of the Emergency Ordinance (Revocation) 2021 on July 22.

Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin then submitted a letter to the King on July 23 to inform about the Cabinet’s advice to the King, and requested the King’s consent for the matter.

“Subsequently, the Yang di-Pertuan Agong on July 24 instructed the Minister in the Prime Minister’s Department (Parliament and Law) [Datuk Seri Takiyuddin Hassan] and the Attorney-General [Tan Sri Idrus Harun] to meet to explain about the advice,” the statement said.

As the subsequent Dewan Rakyat sitting on July 26 raised the question about the status of the King’s consent over the decision, PMO said the Prime Minister and the Attorney-General requested to meet the King the next day to provide further explanation.

“In this meeting, the Prime Minister again provided the advice of the Cabinet on the revocation of the Emergency Ordinances, and explained the Opposition’s attempt to cause confusion in the Dewan Rakyat sitting.

“Aside from that, the Parliament session that occurred is a Special Meeting organised under Dewan Rakyat Standing Order 11(3), where the agenda is the explanation by Ministers without any motion to touch on the Emergency Ordinances,” it said.
“The Government is of the view that all actions taken were orderly and in line with the requirements of the law and the Federal Constitution,” the statement added.

At around noon, the Palace issued a statement that the King was disappointed that the Cabinet had decided to revoke the Emergency Ordinances promulgated during the state of emergency without receiving his consent.

The palace also stressed that the July 26 statement by Law Minister Datuk Seri Takiyuddin Hassan to Parliament on the cancellation of the ordinances was inaccurate and had confused the MPs as the agreement was to have the ordinances debated in Parliament.

The matter resulted in calls for the Prime Minister’s resignation together with the Cabinet for going against the decree of the King.

The five-day Dewan Rakyat Special Meeting will resume on its last day on Monday.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 30-7-2021 05:31 PM
Itu kena tanya orang tua kutuk tak sedar diri, sebab dia yang buang kuasa raja raja sampai jadi ma ...


Kuasa Raja yang Tun M buang adalah untuk reject apa yang diluluskan oleh parlimen.

Bukannya apa yang diputuskan oleh mesyuarat kabinet.

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawan tokey.. suh beradab protokol pun susah..tp jenis cari  burit sedap paham je le..taliban minded

Pangey tentera masuk kang baru tau

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:24 PM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 29-7-2021 08:19 PM
Lawan tokey.. suh beradab protokol pun susah..tp jenis cari  burit sedap paham je le..taliban minded ...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:25 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:27 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:27 PM | Show all posts
syukur alhamdulillah, kepimpinan negara masih lagi dipimpin oleh YAB PM kita. Semoga YAB PM kita dapat mengharungi cabaran buat masa ini

Ayuh mari kita sama sama sokong YAB PM kita. Semoga kita kembali selamat seperti sedia kala dulu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
wowww..kjaan melayu islam , ni lah yg korang banggekan dulu mase langkah sheraithonn dulu tu, umno pun satu dok kutuk2 pm bersatu tp masih duduk dlm kjaan sedap kot dgn jawatan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:33 PM | Show all posts
kelapaparut replied at 29-7-2021 08:31 PM
wowww..kjaan melayu islam , ni lah yg korang banggekan dulu mase langkah sheraithonn dulu tu, umno p ...



Ismail Sabri kata semua MP UMNO teguh dibelakang PM menentang Agong.

Semua MP PAS juga begitu.


Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah...sapa yg terciduk sekarang ni? Pusing baik punye. Patut la pembangkang kene kurung kat parlimen tadi
Lawan institusi raja ke apa? Aiyok
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
So semua kira sokong ler ti..sayangi PM..
Kabinet 1, Agong 0..macamtu ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:41 PM | Show all posts
alhamdulillah syukur masih ramai yg menyokong. Mcm ni lah baru rasa puas hati dengan barisan kepimpinan negara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:47 PM | Show all posts
evolutionary replied at 29-7-2021 08:41 PM
alhamdulillah syukur masih ramai yg menyokong. Mcm ni lah baru rasa puas hati dengan barisan kepimpi ...

Ironi sungguh. Kerajaan Melayu Islam pimpinan UMNO PAS dan Bersatu yang kononnya akan menegakkan islam dan mempertahankan Raja-raja. Sebaliknya mereka yang galak menghina islam dan menolak raja-raja.

Bawah kerajaan Melayu Islam UMNO Pas dan Bersatu. Langgar SOP sebab solat di gari dan di denda RM 5000 setiap sorang.




Sri Kandi langgar SOP dengan aktiviti Menari di malam bulan Ramadhan. Tiada gari dan tiada denda.






Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:51 PM | Show all posts
Kes 2 ribu - darurat
Kes 17 ribu - batal darurat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2021 08:53 PM | Show all posts
syadq replied at 29-7-2021 08:51 PM
Kes 2 ribu - darurat
Kes 17 ribu - batal darurat

Xsabar nak dengar komen DG Hisham. Kenapa kes 17 ribu beliau x merayu pada Agong untuk sambung darurat. Dan kenapa lepas kes 17 ribu dah boleh kongsikan data pada Kerajaan Negeri dan public. Dulu masa kes 2000 sibuk sangat nak sorok data. Kononnya nak improve koordinasi lah nak elakkan salah tafsir lah KKM je pandai baca data lah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ^CUN_GILA~. at 29-7-2021 09:00 PM

Muhyiddin-Nika-Gee.jpg
IMG_20210729_205305.jpg
Nika-Gee-1.jpg
Nika-Gee-2.jpg

https://www.malaysia-today.net/2 ... -dengan-bini-orang/
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 29-7-2021 08:47 PM
Ironi sungguh. Kerajaan Melayu Islam pimpinan UMNO PAS dan Bersatu yang kononnya akan menegakkan i ...

Please jangan kait kan dengan agama,,,, it is about attitude, perangai pemimpin tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:59 PM | Show all posts
So bn sokong la ye...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:13 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 29-7-2021 08:53 PM
Xsabar nak dengar komen DG Hisham. Kenapa kes 17 ribu beliau x merayu pada Agong untuk sambung dar ...

Dah puluh ribu sehari mana la pusat boleh handle sendiri data. Baru ni pon ada panggilan perlukan volunteer bukan kkm untuk bantu handle contact tracing dan uruskan data.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Cashhh lah buat jagong
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:18 PM | Show all posts
abis tu nak buat cemana mmg perlembagaan yg diwarisi dari inggeris mmg macam tu? ahli politaik yg dok laung derhaka2 tu pun kalau diusulkan pinda perlembagaan untuk bagi lebih kuasa kepada agung buat keputusan... tobat depa tak sokong... jadi ini hanyalah politaikkk sajaa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list