Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
3074
View
86
Reply

Apple dijangka umum iPhone 13 pertengahan bulan ni. Sempat lagi nak menabung

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-9-2021 11:13 PM | Show all posts |Read mode
Apple dijangka umum iPhone 13 bulan ini
Muhammad Saufi Hassan

Apple dijangka mengumumkan barisan baharu peranti pintar mereka daripada generasi iPhone pertengahan bulan ini.

  Berdasarkan garis masa terdahulu, September adalah tarikh penting untuk syarikat berkenaan kerana ia adalah bulan pelancaran iPhone dan kali ini pastinya bakal melihat generasi baharu iPhone 13.

  Khabar angin menyatakan bahawa pengenalan kepada generasi baharu iPhone itu akan dilaksakana sekitar pertengahan September ini dengan memberi nilai tambah kepada peranti iPhone baharu berkenaan.

  Sehingga kini, Apple masih belum mengeluarkan tema promosi untuk pelancaran peranti paling ikonik berkenaan dan jika benar iPhone 13 dilancarkan bulan ini, promosi pengenalannya dijangka keluar seawal minggu depan.

  Biarpun tidak jelas berhubung spesifikasi yang mungkin digunakan untuk generasi baharu iPhone ini, namun dijangka kekuatan pemproses daripada siri silikon Apple akan terus digunakan.

  Wujud juga dakwaan Apple akan mengecilkan ruang takut di bahagian atas termasuk keupayaan lebih baik untuk prestasi kamera.

Disiarkan pada: September 4, 2021 @ 10:32pm

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahah
Uwaaaaaaaa...
Still no money to buy


Bak kata pak maun
Duit dah habis tak boleh beli talibesennnn
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha overprice phone. Kalau terlebih2 duit boleh la beli. Kalau hidup biasa2 ni sanggup p buat hutang 2 tahun macam melampau pulak. Dahla tiap 6 bulan ada je phone baru dan canggih keluar dari macam2 jenama.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 04:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Crapple
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 04:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo mmg btul2 iphone user n me maximum kan pggunaan iphone tu okla beli. Kalo cm bbnu yg byk aku jmpe just beli utk bgaya nampak hbat, rentikan le. Byk kali jmpe. Geram aku. Br ni kt bank bratur nk buat kad, org bank tu suruh bdk pmpuan dpn aku scan le sesuatu. Dia kata xde scanner. Org bank kata bukak fb ada qr code scanner. Aku yg duk bklg dia like pastu aku ckp dik, adik pakai iphone kan. Bukak je camera tu otomatik leh scan. Hmmmm jgnle nk pakai sbb bgaya je weiii.. rugi beli mahal2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak apa.. Aku nak beli iPad ja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengar kata sampai 8k this year maybe boleh scan covid terus kot phone ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mungkin akan beli iphone13 ni utk adik aku yg pakai iphone lama. Bateri ip dia weak gila & nanti bakal xboleh guna w/apps. Aku pakai android so xminat iphone
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dunia ada masalah kekurangan chip ka? Kalu pi eBay games console yg baru pun byk abis, stok makin kurang . smpai tahun 2023
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 5-9-2021 07:10 AM
Bukan dunia ada masalah kekurangan chip ka? Kalu pi eBay games console yg baru pun byk abis, stok ma ...

Apple byk duit. Dia dah book supply dari tsmc dan boleh demand sebab dia customer terbesar tsmc
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mgkin akn beli tp bkn dlm tahun ni...ckupkn lbih 4 thn dlu bru rsa berbaloi uolsss
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rm8k baiklah beli tm6 ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 5-9-2021 08:13 AM
Mgkin akn beli tp bkn dlm tahun ni...ckupkn lbih 4 thn dlu bru rsa berbaloi uolsss

Akak pulak setiap 3 tahun tukar ponsel, empat tahun kalu macam kucinggalan zaman jah
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Icitra kan ada
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-9-2021 05:41 AM
Tak apa.. Aku nak beli iPad ja..

Tak beli2 lagi dari tahun lepas?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 5-9-2021 08:13 AM
Mgkin akn beli tp bkn dlm tahun ni...ckupkn lbih 4 thn dlu bru rsa berbaloi uolsss

Macam reward diri je ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 5-9-2021 09:50 PM
insulin replied at 5-9-2021 09:27 AM
Tak beli2 lagi dari tahun lepas?


insyaallah ada rezeki bulan ni.. Hihihi.. Tahun lepas mmg nak beli.. Tapi ramai youtuber dsn review ckp.. Tgg chip M1 kat ipad Pro tahun 2021 keluar.. Iols nak beli phone biasanya tgg betul2 puas baca review dulu.. Baru beli.. Tambahan pulak ni adalah bakal the only apple product iols beli.. Huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-9-2021 09:39 AM
insyaallah ada rezeki bulan ni.. Hihihi.. Tahun lepas mmg nak beli.. Tapi ramai youtuber dsn revie ...

Oh. Betul juga tu. Tahun lepas m1 chip ni cuma ada pada mac pro, kan? So tunggu review ipad pro tahun ni, la kan? Kalau ok, terus beli.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 5-9-2021 09:42 AM
Oh. Betul juga tu. Tahun lepas m1 chip ni cuma ada pada mac pro, kan? So tunggu review ipad pro ta ...

Yap....so far ada pro dan con.. Ramai youtuber complate yg chip M1 tak betul2 digunakan sepenuhnya oleh Apple selain tu depa ingatkan os ipad akan guna os Mac mcm tu.. Sebab apple promote ipad sebagai laptop replacement kan.

Ada juga youtuber yg tak take side mana2..dan compare dgn air.. Depa ckp better ambik pro tahun 2021..

Bulan lepas iols dh nak beli.. Machine x ada stok space grey yg iols nak.. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 5-9-2021 08:35 AM
Akak pulak setiap 3 tahun tukar ponsel, empat tahun kalu macam kucinggalan zaman jah

Zmn xpkai ipon 2-3 thn skali gak tukar sbb bateri kong tp ipon mcm tahan je so xda alasan sgt nk tukar sbnarnyaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list