Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1601
View
23
Reply

Ramai fobia dgn no 13 termasuk Apple. iPhone 13 akan guna nama lain

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2021 09:21 AM | Show all posts |Read mode
Phone 13 tak guna nombor 13?
    Oleh WARTAWAN LUAR NEGARA
    10 September 2021, 8:30 am

NEW YORK: Peminat koleksi gajet jenama Apple pasti tidak sabar menantikan telefon pintar baharu iPhone 13, yang akan dilancarkan minggu depan.

Lapor The Sun, syarikat gergasi teknologi itu akan memperkenalkan koleksi telefon pintar baharu pada setiap tahun atau empat tahun sekali.

Tahun lalu, Apple memper­kenalkan koleksi iPhone 12, i­hone 12 Mini, iPhone 12 Pro dan iPhone 12 Pro Max.

Tahun ini, acara perasmian besar-besaran dijadualkan berlangsung 14 September ini.

Pembelian tempahan awal bermula 17 September dan tarikh keluaran sebenar berkemungkinan 24 September nanti.

Bagaimanapun, masih terlalu awal untuk menyifatkan telefon pintar koleksi terkini itu adalah model paling terbaik buat masa sekarang.

Setakat ini, harga sebenar te­lefon itu belum didedahkan dan berkemungkinan harga yang ditawarkan tidak jauh beza de­ngan model sebelum ini.

Khabar angin mengatakan iPhone 13 akan menyediakan koleksi berwarna merah jambu dan oren.

Terdahulu, Mark Gurman dari Bloomberg berkata, iPhone keluaran baharu itu tidak akan menggunakan nombor 13 ke­rana dianggap nombor malang bagi sesetengah negara.

Beliau mendakwa, Apple juga tidak mengeluarkan iPhone 9 dan sebaliknya terus menggunakan iPhone X.

Nombor sembilan sebenar­nya dianggap tidak bernasib baik di China.

Untuk itu Gurman meramalkan Apple akan menjauhkan diri daripada angka 13.

Banyak orang takut nombor 13 kerana mereka percaya bahawa itu adalah nasib buruk.

Angka tersebut kadang-kadang tidak digunakan sebagai bilangan tingkat di bangunan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Aras 3A tersenyum sinis

Malay-si-a = sial punya Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 10-9-2021 09:26 AM
Aras 3A tersenyum sinis

Malay-si-a = sial punya Melayu

Dulu nombor 4 paling dibenci cina, melayu pun ramai jugak nak join.tak faham betul. Skarang ramai dah nampak cina-cina ok je nombor berapa pun..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
So iphone 12A la yek.

Tak abis2 takut ngn nombor
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan apple yang takut no13... Tetapi takut bussiness tidak masyuk sebab ada negara and individual yang percaya NO13 tabooo...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh....siapa yg percaya no utk sekian2 benda karut
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
yela bukan 4 ke yg dorg tak suka tu? kat condo i pun takde no 4 no 14
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 10:19 AM | Show all posts
setahu aku no 4 tu memang no bad luck pada cina....
kebanyakna client opis aku...semua suruh letak no rumah atau tingkat dgn 3a dan 13a...
mcm kambing...

kalau jalan tu ada no 4...pun suruh tukar cur....

dengan no pun takut....
bangang nyer la hai....

omputih memang benci dgn no 13....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-9-2021 09:53 AM
Bodoh....siapa yg percaya no utk sekian2 benda karut

Mmg bodoh sis, dulu ada 1 dato bandar (negeri dirahsiakan) letak syarat nk bagi no rumah/ no tingkat x blh letak no 13.....penyudah no yg ada no 12 skip 14...klau tekan butang lif pun jumpa 12a pastu 14.....agaknya diorg ni tiap2 13hb setiap bln menyorok dlm gua gamaknya.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 10-9-2021 10:29 AM
Mmg bodoh sis, dulu ada 1 dato bandar (negeri dirahsiakan) letak syarat nk bagi no rumah/ no tingk ...

No plat kereta pun satu hal...takut beno no 4...nak sgt no 8...melayu pun terikut
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah komen kat thread sebelum ni.

No 13 ni dikaitkan dgn kes hukuman ke atas Knights Templar dan Salem Witch Trials/Hunt

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-9-2021 09:45 AM
So iphone 12A la yek.

Tak abis2 takut ngn nombor

Masalahnya berapa kerat je kan masyarakat Di atas muka bumi ni percaya dgn perkara2 tahyul ni? I mean Apple buat society research aka demographic research psal people who believed in superstition ke sampai boleh affect kaw2 dekat diorang punya sales? Like what 70% of potential buyers are superstitious? I doubt it tho. Kalau dah namanya Apple berdoyon doyon orang nk beli even orang yg xberapa nk hado duit pun sanggup.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 11:23 AM | Show all posts
Dah benda bakal dijual serata negara pasti sensitivi sesuati isu itu pun mereka dah ambil kira tak kan nak rugi disebabkannya
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 12:49 PM | Show all posts
Taylor Swift relaks je guna no 13...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:00 PM | Show all posts
Firenzza replied at 10-9-2021 10:29 AM
Mmg bodoh sis, dulu ada 1 dato bandar (negeri dirahsiakan) letak syarat nk bagi no rumah/ no tingk ...

dato Bandar Kl eh? sebab kawasan perumahan i takdak rumah no 13, tapi ada 12A
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
9 takde mmg sebab suka2. 9 da kena makan dengan 7.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa nak takut..mati tanam..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain hal knights templar, dalam islam rukun solat pun 13, tu yg dorang anti sgt kut.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 01:53 PM | Show all posts
cina takut dgn no 4 sebutannya shi' sama makna dgn mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
takot dengan nombor?
well dangggg
ramai jugak mati time tarikh bertuah pun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list